Κωνσταντίνου Αναστασάκη Χειρουργός Κεφαλής-Τραχήλου, Ωτορινολαρυγγολόγος

Το υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης του Κωνσταντίνου Αναστασάκη, ως χειρουργού μεταμόσχευσης μαλλιών, δεν άργησε να τον τοποθετήσει στις κορυφαίες επιλογές των ασθενών.

Η  αύξηση των πελατών του κατέστησε σύντομα την παλιά του επαγγελματική στέγη ανεπαρκή, λόγω ελλείψεως χώρου και η ανάγκη για την κατασκευή μιας άνετης και σύγχρονης κλινικής έγινε επιτακτική.

Το κατάλληλο κτήριο εντοπίστηκε γρήγορα στη Λ. Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου, όμως αν και παλιό, οι εσωτερικοί χώροι χρειάζονταν διαμόρφωση, προκαλώντας πονοκέφαλο στο γιατρό.

Η  δυσάρεστη εμπειρία του από την κατασκευή του προηγούμενου ιατρείου του, το οποίο είχε επιμεληθεί προσωπικά, ξοδεύοντας άπειρο χρόνο, χρήματα και δοκιμάζοντας τα όρια των αντοχών του, δεν του άφησαν περιθώρια να επαναλάβει το ίδιο λάθος.

Έτσι αυτή τη φορά αποφάσισε να στραφεί σε κάποιο επαγγελματία κατασκευαστή, ο οποίος θα αναλάμβανε να διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο και να τον μετατρέψει από αδιάφορο, στην κλινική των ονείρων του!

Όντας άνθρωπος της εποχής και με ιδιαίτερη άνεση στο σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, στράφηκε στο διαδίκτυο για να βρει αυτό που αναζητούσε.

Η «λέξη κλειδί» για κατασκευές ιατρείων σε κάποια μηχανή αναζήτησης τον οδήγησε στην INNOVO Constructions.
Μπαίνοντας στο site της εταιρείας και βλέποντας το portfolio της εντυπωσιάστηκε από το πλήθος, την πρωτοτυπία και την ποιότητα των κατασκευών της, προβληματίστηκε όμως για το αν ο προϋπολογισμός του θα του επέτρεπε οικονομικά να συνεργαστεί μαζί της.

Παρά τον αρχικό δισταγμό του όμως, αποφάσισε να επικοινωνήσει με την εταιρεία και να πάρει την προσφορά της.
Και τότε μια δεύτερη ευχάριστη έκπληξη τον περίμενε από την INNOVO Constructions.

Η ζεστή ομάδα της εταιρείας τον έκανε να νιώσει όμορφα και οικεία από το πρώτο τηλεφώνημα και το ραντεβού με τον υπεύθυνο της εταιρείας κλείστηκε τόσο γρήγορα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Η πρώτη συνάντηση στον υπό διαμόρφωση χώρο είχε θετική έκβαση, αφού το στέλεχος της INNOVO Constructions κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να λάβει την άδεια του γιατρού να σχεδιάσει κατά το δοκούν την κλινική του.

Ο μοναδικός όρος που τέθηκε από τον ιδιοκτήτη αφορούσε το ύψος του κόστους, που ήταν προσδιορισμένο από την αρχή. Όπως όμως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν πολύ χαμηλότερο από το πλαφόν που είχε θέσει ο ιδιοκτήτης στον προϋπολογισμό του!

Ο σχεδιασμός ήταν σύντομος και το έργο πήρε το δρόμο της κατασκευής, με «χειρουργική» ακρίβεια, προτού ακόμη το συνειδητοποιήσει ο γιατρός.

Με χρόνους εντός των διαγραμμάτων η κλινική άρχισε αποκτά τη δική της ταυτότητα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων της INNOVO Constructions.

Τα 150 τετραγωνικά μέτρα του χώρου αξιοποιήθηκαν σωστά δημιουργώντας τους απαιτούμενους χώρους για το είδος της χρήσης που προορίζονταν.

Περνώντας το κατώφλι της κλινικής ο επισκέπτης αντικρίζει έναν ιδιαίτερα ευρύχωρο χώρο αναμονής, λιτό κατ΄ απαίτηση του ιδιοκτήτη,  που αποπνέει μια αριστοκρατική φινέτσα. Φωτεινό, με το λευκό χρώμα να λούζει κάθε γωνιά του, και μοναδική χρωματική παραφωνία τους δύο εντυπωσιακούς καναπέδες.

Το πάτωμα σε απομίμηση ξύλου, δένει απόλυτα με τα παραλληλόγραμα κομμάτια από το ίδιο υλικό που διατρέχουν εις διπλούν το κέντρο των δύο αντικριστών τοίχων αριστερά και δεξιά της reception και συνεχίζουν  παράλληλα και στο κέντρο του ταβανιού σχηματίζοντας ένα Π. Μόνο που στο ταβάνι η λωρίδα απομίμησης ξύλου παίρνει τη μορφή ψευδοροφής που διατρέχει το κέντρο της οροφής  και από τα πλάγια διακριτικό φως διαχέεται σ΄ ολόκληρο το χώρο, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα .

Το λευκό απέριττο έπιπλο της reception, με τις inox λεπτομέρειες δεν παγιδεύει το μάτι των επισκεπτών, παρά το αφήνει να γλιστρήσει στον τοίχο πίσω απ΄ αυτό, όπου φωτιζόμενα ασημένια γράμματα αναγράφουν  την επωνυμία της κλινικής.

Τα κρύσταλλα αμμοβολής και η παρουσία του inox κερδίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων, σε κάθε γωνιά.
Οι υπόλοιποι χώροι της κλινικής ακολουθώντας τη γραμμή της αίθουσας αναμονής, είναι επίσης minimal, με μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία, τα λιτά αλλά καλόγουστα έπιπλά τους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο άκρατος επαγγελματισμός των συνεργείων της INNOVO Constructions, δεν άφησε περιθώρια στο γιατρό για παρεμβάσεις και υποδείξεις. Και όσο για το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς στο πνεύμα του ιδιοκτήτη του! Ιδιαίτερο, χωρίς να είναι προκλητικό, απλό και συνάμα επιβλητικό.

Η αγαστή συνεργασία με την INNOVO Constructions συνεχίστηκε και μετά την παράδοση της κλινικής, όταν χρειάστηκε η επίλυση δύο μικροπροβλημάτων. Και τότε όμως η εταιρεία ανταποκρίθηκε αυθημερόν και τα αποκατάστησε, αφήνοντας μια γεύση ικανοποίησης στον ιδιοκτήτη του.

Μετά από μια τέτοια συνεργασία, πώς ο γιατρός να μην γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής της  INNOVO Constructions, συστήνοντάς την ανεπιφύλακτα και σε άλλους τρεις έως τώρα επαγγελματίες του χώρου του;