Κατασκευή ιατρείου Ζωής Φουστέρη

Στην αναζήτηση ενός καλού γενικού ιατρου στο Π. Φάληρο οι συστάσεις με έφεραν στον τρίτο όροφο μιας νεόδμητης πολυκατοικίας, στο ιατρείο της Ζωής Φουστέρη.
Μόλις χτύπησα το κουδούνι και άνοιξε η πόρτα, ένα αίσθημα θαυμασμού με διαπέρασε. Πόσο καλαίσθητο ιατρείο, σκέφτηκα και πέρασα το κατώφλι.
Κατέλαβα μια θέση στο σαλόνι αναμονής περιμένοντας να έρθει η σειρά μου. Για λίγο ξέχασα το πρόβλημα, που με είχε φέρει εδώ και άρχισα να περιεργάζομαι το χώρο. Απέναντί μου ένας ολόκληρος τοίχος διακοσμημένος με λεπτές φέτες πέτρας που στοιβάζονταν η μία πάνω στην άλλη, σε γήινες αποχρώσεις, σου έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός φιλικού σπιτιού.
Το «πάντρεμα» σύγχρονων υλικών όπως το γυαλί με διαχρονικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο έδινε μια μοντέρνα εικόνα στο χώρο.
Η ατμόσφαιρα αρωματισμένη ελαφρά και διακριτικά σε ηρεμούσε, αφού καμία σχέση δεν είχε με τα στερεότυπα που γνώριζα. Ίσως σ΄ αυτό συνέβαλλε και η απαλή μουσική που σε ταξίδευε σε διαδρομές που η καρδιά και το μυαλό θα ήθελαν να αποδράσουν.

Όταν έφτασε η σειρά μου να περάσω στο γραφείο της γιατρού, η θετική εντύπωση για το ιατρείο με συνόδεψε. Μπαίνοντας το βλέμμα μου απλώθηκε στο δωμάτιο, που λειτουργούσε ως γραφείο και ως ένα από τα δύο εξεταστήρια. Η γυναικολογική καρέκλα στο κέντρο της αίθουσας να κατέχει δεσπόζουσα θέση, ενώ στο πλάι της υπέροχα ντουλάπια να φιλοξενούν εργαλεία, αναλώσιμα και ό,τι η γιατρός απαιτούσε να προφυλάξει από την κοινή θέα. Πάνω στον πάγκο βρίσκονταν μόνο τα απαραίτητα.
Μου χαμογελάει, απλά και αληθινά και μου προτείνει να καθίσω. Για να σπάσω τον πάγο ανάμεσά μας μιας και δε γνωριζόμαστε, της εκφράζω το θαυμασμό μου για το ιατρείο της και ρωτώ ποια είναι η κατασκευαστική εταιρεία που το έφτιαξε.

«H innovo» μου απαντά. «Την βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο αναζητώντας μια κατασκευαστική εταιρεία για να φτιάξει το ιατρείο μου και ευτυχώς στάθηκα τυχερή. Οι άνθρωποι της innovo αφουγκράστηκαν τις επιθυμίες μου, έδωσαν βαρύτητα στην ιδιοσυγκρασία μου και την προσωπικότητά μου σχεδιάζοντας ένα ιατρείο, που με ικανοποιεί απόλυτα. Συζητήσαμε αρκετά, κάναμε διάφορες αλλαγές στα αρχικά σχέδια, σε μια προσπάθεια να γίνει ο χώρος όσο πιο καλαίσθητος και λειτουργικός. Ήθελα ένα ιατρείο μοντέρνο, που να κάνει τους ασθενείς μου να νιώθουν όμορφα και χαλαρά, να τους δείχνει ότι τους σέβομαι και εκτιμώ το ότι με επέλεξαν και μου εμπιστεύτηκαν την υγεία τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα περάσαμε από τα σχέδια στην κατασκευή και όταν πλέον τελείωσε, το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου»!
«Οι άνθρωποι της innovo έχουν πάθος με τη δουλειά τους, όπως και γω με τη δική μου. Γι΄ αυτό ταιριάξαμε και πετύχαμε το καλύτερο»!