Κατασκευή ιατρείου Ζωής Φουστέρη

Στην αναζήτηση ενός καλού γενικού ιατρου στο Π. Φάληρο οι συστάσεις με έφεραν στον τρίτο όροφο μιας νεόδμητης πολυκατοικίας, στο ιατρείο της Ζωής Φουστέρη.
Μόλις χτύπησα το κουδούνι και άνοιξε η πόρτα, ένα αίσθημα θαυμασμού με διαπέρασε. Πόσο καλαίσθητο ιατρείο, σκέφτηκα και πέρασα το κατώφλι.

Κατέλαβα μια θέση στο σαλόνι αναμονής περιμένοντας να έρθει η σειρά μου. Για λίγο ξέχασα το πρόβλημα, που με είχε φέρει εδώ και άρχισα να περιεργάζομαι το χώρο. Απέναντί μου ένας ολόκληρος τοίχος διακοσμημένος με λεπτές φέτες πέτρας που στοιβάζονταν η μία πάνω στην άλλη, σε γήινες αποχρώσεις, σου έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός φιλικού σπιτιού. Στο ταβάνι υπήρχαν σποτάκια και κρυφός φωτισμός που έκαναν το χώρο να μοιάζει ζεστός και οικείος. Η παρουσία του ξύλου ήταν διακριτική αλλά εμφανής. Ραφάκια απέναντί μου φιλοξενούσαν διάφορα διακοσμητικά πάνω από το έπιπλο της ρεσεψιόν, ενώ ένα κομμάτι του ταβανιού είχε καλυφθεί με ξύλο. Οι εσωτερικές πόρτες ήταν φτιαγμένες με κρύσταλλο αμμοβολής, αδιαπέραστες από το ανθρώπινο μάτι, διαπερατές όμως από το φως, που έκανε βόλτα ανενόχλητο σε κάθε γωνιά.
Το «πάντρεμα» σύγχρονων υλικών όπως το γυαλί με διαχρονικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο έδινε μια μοντέρνα εικόνα στο χώρο.
Η ατμόσφαιρα αρωματισμένη ελαφρά και διακριτικά σε ηρεμούσε, αφού καμία σχέση δεν είχε με τα στερεότυπα που γνώριζα. Ίσως σ΄ αυτό συνέβαλλε και η απαλή μουσική που σε ταξίδευε σε διαδρομές που η καρδιά και το μυαλό θα ήθελαν να αποδράσουν.
Η διπλανή μου κυρία στο σαλόνι αναμονής, σα να διάβασε τη σκέψη μου και πήρε το λόγο.
Με ρώτησε αν έβρισκα το ιατρείο το ίδιο εμπνευσμένο όπως και η ίδια. Συμφώνησα και ξεκινήσαμε μια κουβέντα για το πόσο θετικά επιδρά στον ασθενή, ένα περιβάλλον ιατρείου καθαρό, φροντισμένο, με υψηλή αισθητική. Η συνομιλήτριά μου είχε ενθουσιαστεί με τον άψογο σχεδιασμό και την κατασκευή του ιατρείου. Αναρωτιόταν ποια κατασκευαστική εταιρεία είχε δημιουργήσει αυτό το μικρό θαύμα. Συμφωνήσαμε ότι θα ρωτούσαμε τη γιατρό γι΄ αυτό και θα τις δίναμε τα συγχαρητήριά μας για τις επιλογές της.

Ο προηγούμενος ασθενής αποχώρησε και η γιατρός βγήκε στον προθάλαμο μαζί του για να τον αποχαιρετήσει. Ήταν μια νέα και όμορφη κοπέλα με μια θετική αύρα που απλώθηκε στο χώρο. Έμεινα μόνη στο σαλόνι και έκανα αναπόφευκτα συγκρίσεις ανάμεσα στο συγκεκριμένο ιατρείο και σ΄όλα τα προηγούμενα που είχα δει. Ήταν μακράν το καλύτερο!
Όταν έφτασε η σειρά μου να περάσω στο γραφείο της γιατρού, η θετική εντύπωση για το ιατρείο με συνόδεψε. Μπαίνοντας το βλέμμα μου απλώθηκε στο δωμάτιο, που λειτουργούσε ως γραφείο και ως ένα από τα δύο εξεταστήρια. Η γυναικολογική καρέκλα στο κέντρο της αίθουσας να κατέχει δεσπόζουσα θέση, ενώ στο πλάι της υπέροχα ντουλάπια να φιλοξενούν εργαλεία, αναλώσιμα και ό,τι η γιατρός απαιτούσε να προφυλάξει από την κοινή θέα. Πάνω στον πάγκο βρίσκονταν μόνο τα απαραίτητα.
Μου χαμογελάει, απλά και αληθινά και μου προτείνει να καθίσω. Για να σπάσω τον πάγο ανάμεσά μας μιας και δε γνωριζόμαστε, της εκφράζω το θαυμασμό μου για το ιατρείο της και ρωτώ ποια είναι η κατασκευαστική εταιρεία που το έφτιαξε.

«H innovo» μου απαντά. «Την βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο αναζητώντας μια κατασκευαστική εταιρεία για να φτιάξει το ιατρείο μου και ευτυχώς στάθηκα τυχερή. Οι άνθρωποι της innovo αφουγκράστηκαν τις επιθυμίες μου, έδωσαν βαρύτητα στην ιδιοσυγκρασία μου και την προσωπικότητά μου σχεδιάζοντας ένα ιατρείο, που με ικανοποιεί απόλυτα. Συζητήσαμε αρκετά, κάναμε διάφορες αλλαγές στα αρχικά σχέδια, σε μια προσπάθεια να γίνει ο χώρος όσο πιο καλαίσθητος και λειτουργικός. Ήθελα ένα ιατρείο μοντέρνο, που να κάνει τους ασθενείς μου να νιώθουν όμορφα και χαλαρά, να τους δείχνει ότι τους σέβομαι και εκτιμώ το ότι με επέλεξαν και μου εμπιστεύτηκαν την υγεία τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα περάσαμε από τα σχέδια στην κατασκευή και όταν πλέον τελείωσε, το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου»!
«Οι άνθρωποι της innovo έχουν πάθος με τη δουλειά τους, όπως και γω με τη δική μου. Γι΄ αυτό ταιριάξαμε και πετύχαμε το καλύτερο»!