Κατασκευή ιατρείου Κατερίνας Παπακωνσταντίνου Γυναικολόγος

Για πολλά χρόνια η στρατιωτική γυναικολόγος Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, διατηρούσε επαγγελματική στέγη, σ΄ έναν ενοικιαζόμενο χώρο.

Στόχος ζωής όμως, ήταν η απόκτηση ενός ιδιόκτητου ιατρείου, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της.
Όταν λοιπόν εμφανίστηκε η ευκαιρία, την άδραξε με συνοπτικές διαδικασίες και με την αποφασιστικότητα της στρατιωτικού.
Η αγορά της, αφορούσε ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία στη Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο σκόπευε να μεταμορφώσει σε ένα καλαίσθητο και σύγχρονα εξοπλισμένο γυναικολογικό ιατρείο.
Κάποιος όμως έπρεπε να αναλάβει συνολικά την ανάπλαση, καθώς εκείνη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είχε ιδιαίτερα περιορισμένο χρόνο.

Ξεκίνησε λοιπόν να ρωτά τους συναδέλφους της, μήπως είχαν να της υποδείξουν κάποια αξιόλογη κατασκευαστική εταιρεία, που θα μπορούσε να αναλάβει το έργο και να της το παραδώσει έτοιμο προς χρήση.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που την έστρεψαν στην INNOVO constructions, καθώς είχαν συνεργαστεί μαζί της για την κατασκευή ή την ανακαίνιση του ιατρείου τους, και είχαν αποκομίσει θετικές εντυπώσεις.
Η γιατρός όμως δεν αρκέστηκε στις συστάσεις τους και θέλησε να διαπιστώσει και με άλλα μέσα, το ειδικό βάρος της συγκεκριμένης εταιρείας.
Έτσι άρχισε την περιήγηση στην ιστοσελίδα της, προκειμένου να δει δουλειές τους, να ενημερωθεί για το προφίλ της εταιρείας και να σχηματίσει προσωπική εικόνα.
Αυτά που είδε, την έπεισαν ότι μπορούσε να την εμπιστευθεί και να της αναθέσει την ανακαίνιση και του δικού της ιατρείου.
Αρχικά η γιατρός έθεσε τις απαιτήσεις της στην INNOVO constructions, για το πώς θα ήθελε σε γενικές γραμμές τη διαρρύθμιση, καθώς κάθε ιατρείο ανάλογα με το είδος του έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.
Για παράδειγμα το γυναικολογικό ιατρείο, όπως το δικό της, χρειαζόταν απαραίτητα μια έξτρα τουαλέτα στο εξεταστήριο.
Κατευθυντήριες γραμμές όμως δόθηκαν από την ιδιοκτήτρια και για το ύφος της διακόσμησης.

Το ιδεατό για κείνη, συνθέτονταν από ένα χαρμάνι ετερόκλητων στοιχείων, τα οποία θα μπορούσαν αποσπασματικά να ενθουσιάσουν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες ασθενών της.
Η διαχρονικότητα θα έπρεπε να συνοδεύει την επένδυσή της για πολλά χρόνια, αφού η γιατρός δεν ήταν ποτέ οπαδός των τακτικών αλλαγών.

Αξιοποιώντας λοιπόν αυτές τις οδηγίες ως πυξίδα, η INNOVO constructions, χάραξε τη ρότα για την κατασκευή του καινούργιου της ιατρείου.
Στην ιδιοκτήτρια προτάθηκαν τέσσερα με πέντε διαφορετικά σχέδια για τη διαρρύθμιση και άλλα τόσα για τη διακόσμηση, διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο έργο της επιλογής.
Οι πρώτες μέρες από την έναρξη της ανακαίνισης, αναλώθηκαν στην κατεδάφιση όλων των εσωτερικών τοίχων, το ξήλωμα των δαπέδων, του μπάνιου και της κουζίνας, των εσωτερικών κουφωμάτων καθώς και όλων των εσωτερικών εγκαταστάσεων, υδραυλικών και ηλεκτρολογικών.

Τίποτα εκτός από τους εξωτερικούς τοίχους, δεν παρέμεινε για να θυμίζει κάτι από το παρελθόν του χώρου.
Και μετά ξεκίνησε η δημιουργία. Κάθε μέρα ήταν ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση.
Καινούργιοι τοίχοι δημιούργησαν νέα λειτουργικά δωμάτια, όπως χώρο υποδοχής και καθιστικό για τους ασθενείς, υπερσύγχρονο εξεταστήριο, γραφείο ιατρού, τουαλέτα εντός και εκτός εξεταστηρίου, κουζινάκι.
Το λευκό χρώμα κυριάρχησε στους τοίχους, ενώ για το εξεταστήριο επιλέχθηκε ένα αμιγώς θηλυκό χρώμα, για να εναρμονίζεται με τη φύση των ασθενών, που είναι αποκλειστικά γυναίκες διαφόρων ηλικιών.
Μπαίνοντας στο ιατρείο, τις εντυπώσεις κλέβει η διακόσμηση του κεντρικού τοίχου, ο οποίος καλύπτεται από λευκούς προεξέχοντες ρόμβους, εντυπωσιακού σχεδιασμού, που δίνουν μια
ρετρό πινελιά, καθώς παραπέμπουν στη δεκαετία του 70.
Στο κέντρο του έχει δημιουργηθεί μια εσοχή, στην οποία έχουν τοποθετηθεί γυάλινα ράφια. Εκεί η γλυκύτατη γιατρός, με την έντονη προσωπικότητα, επέλεξε να εκθέσει μέρος των ευχαριστήριων δώρων των ασθενών της, για τις εξαιρετικές της υπηρεσίες.
Στην επίπλωση του ιατρείου τα κλασικά κομμάτια, συνυπάρχουν αρμονικά με τα μοντέρνα.
Στο καθιστικό δεσπόζουν οι λιτοί δερμάτινοι καναπέδες, που συνδυάζονται με μοντέρνα ανοιχτόχρωμα τραπεζάκια, ενώ το έπιπλο στην υποδοχή του ιατρείου σε λευκό χρώμα, ακολουθεί σύγχρονο σχεδιασμό και υλικό κατασκευής.
Οι γυάλινες πόρτες αμμοβολής ομορφαίνουν το χώρο και του δίνουν το πλεονέκτημα, να χαίρεται απρόσκοπτα το φως απ ΄όλες τις κατευθύνσεις.
Οι αραιές ξύλινες ράβδοι από το πάτωμα μέχρι την οροφή στο καθιστικό, το διαχωρίζουν κομψά από το διάδρομο εξόδου του εξεταστηρίου, παραπέμποντας και κείνες σχεδιαστικά σε προηγούμενη δεκαετία.
Στο ταβάνι, μια πληθώρα από σποτ, προσφέρουν ενισχυμένο φωτισμό για τις μουντές ημέρες αλλά και για τα βράδια, που το ιατρείο παραμένει ανοιχτό.
Στο γραφείο της γιατρού, η διακόσμηση είναι αμιγώς κλασική, με το σκούρο ξύλο να αποτελεί τη βάση της επίπλωσης στο χώρο, ενώ το εξεταστήριο ακολουθεί μοντέρνους ρυθμούς.

Η ολοκλήρωση του έργου στην προκαθορισμένη ημερομηνία, λειτούργησε ανακουφιστικά για τη γιατρό, που πιέζονταν λόγω συνθηκών να εγκαινιάσει το νέο της ιατρείο.

Η ελαστικότητα και η ευελιξία της INNOVO constructions για την αποπληρωμή, βοήθησε την ιδιοκτήτρια να ανταπεξέλθει με συνέπεια στο κόστος κατασκευής, ενώ το ενδιαφέρον της εταιρείας για ο,τιδήποτε προέκυψε από την παράδοση του ιατρείου μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά ήταν συγκινητικό, σύμφωνα με τη γιατρό.