Κατασκευή φαρμακείου Τάκη Ρέκκα

Το φαρμακείο του πατέρα της υπήρξε το παλαιότερο στη Νέα Ερυθραία. Έτσι όταν εκείνος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά από 40 χρόνια, η Κωνσταντίνα Μακρή ως κόρη του, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση και ανέλαβε τη λειτουργία του.

Μαζί με το σύζυγό της επίσης φαρμακοποιό Τάκη Ρέκκα, εργάστηκαν αρκετά χρόνια στο ίδιο ενοικιαζόμενο φαρμακείο, προτού αποκτήσουν την ιδιόκτητη στέγη που ονειρεύονταν για την επιχείρησή τους.
Όταν αυτή εξασφαλίστηκε, το ζευγάρι αποφάσισε να αφήσει στο χρονοντούλαπο το παλιό αναχρονιστικό φαρμακείο του και να γυρίσει σελίδα στην επαγγελματική του καθημερινότητα .

Ποιος όμως θα αναλάμβανε να δημιουργήσει το σύγχρονο, λειτουργικό και εντυπωσιακό φαρμακείο που επιθυμούσαν;
Ένα γειτονικό κατάστημα οπτικών που είχε κατασκευάσει η INNOVO Construction τους έδωσε την απάντηση.
Για καιρό οι ιδιοκτήτες του φαρμακείου θαύμαζαν την αισθητική του συγκεκριμένου καταστήματος, αλλά κυρίως τον φωτισμό του. Όταν το σκοτάδι απλώνονταν, ήταν ο μοναδικός επαγγελματικός χώρος στην περιοχή, που τίποτα δε μπορούσε να επισκιάσει τη λάμψη του.

Έτσι έκαναν την πρώτη επαφή με την INNOVO Constructions, στην οποία έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για το τι θα ήθελαν να περιλαμβάνει το νέο τους φαρμακείο και γεμάτοι αγωνία περίμεναν την πρότασή της.
H ανταπόκριση ήταν τόσο άμεση, που το ζευγάρι των φαρμακοποιών εξεπλάγην όταν του τηλεφώνησαν μια δύο μέρες μετά τη συνάντηση, για να το ενημερώσουν ότι είχαν κιόλας έτοιμη την πρότασή τους.

Η ευχάριστη έκπληξη έγινε διπλή, όταν διαπίστωσαν ότι η εταιρεία δεν ήταν μόνο ταχύτατη, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματική και με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Η τρισδιάστατη απεικόνιση του φαρμακείου που τους παρουσίασαν, έδινε με σαφήνεια και ακρίβεια την εικόνα του νέου τους φαρμακείου, η οποία ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν!
Χωρίς καμία αλλαγή στα σχέδια, η INNOVO Constructions ξεκίνησε άμεσα την υλοποίησή τους.

Για τη διαμόρφωση του καινούργιου χώρου ολόκληροι τοίχοι χρειάστηκε να κατεδαφιστούν, κουφώματα να αλλαχτούν, πλακάκια να τοποθετηθούν στο πάτωμα, ψευδοροφές να ξεπηδήσουν από το ταβάνι, να δημιουργηθούν νέοι χώροι με τοιχοποιϊα, να κατασκευαστεί καινούργια πρόσοψη προς αντικατάσταση της παλιάς, εντοιχιζόμενα ράφια αναδύθηκαν από τους τοίχους, ενώ η υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση χρειάστηκε να αντικατασταθούν με καινούργιες.

Tα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία της INNOVO Constructions με σαφές χρονοδιάγραμμα ξεκίνησαν να δουλεύουν πυρετωδώς για να παραδώσουν το έργο στον ελάχιστο χρόνο που είχε προσδιοριστεί από τη συμφωνία.
Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι εναλλάσσονταν στο χώρο μέχρι την τελική του ολοκλήρωση, που έγινε 40 ημέρες αργότερα.
Το αποτέλεσμα άφησε άφωνους τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους πελάτες του φαρμακείου που δεν έχουν πάψει δύο χρόνια μετά την κατασκευή του να το εκθειάζουν.

Το λευκό χρώμα κυριαρχεί στο εσωτερικό του, προσφέροντας την ηρεμία και την αίσθηση καθαριότητας, που αναζητά κάποιος από ένα φαρμακείο. Στη χρωματική παλέτα έχει προστεθεί το απαλό ανθρακί λαδί χρώμα για να τονίσει κάποιες σχεδιαστικές πρωτοτυπίες, αλλά και να οριοθετήσει κάποιες άλλες.
Ολόκληρος ο χώρος του φαρμακείου κατακλύζεται από ράφια, άλλα απ΄ αυτά εντοιχισμένα και άλλα επιτοίχια. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να κατανέμουν σ΄ όλη τους την έκταση τα προϊόντα τους συγκεντρωτικά ανάλογα με το είδος τους, καθιστώντας τα εύκολα προσβάσιμα από τους πελάτες, ενώ μια σειρά από γόνδολες που βρίσκονται διάσπαρτες στο χώρο συμβάλλουν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Η κολώνα που βρίσκεται στο κέντρο του φαρμακείου αξιοποιήθηκε αριστουργηματικά φιλοξενώντας περιμετρικά της μια σειρά από ράφια, ενώ παράλληλα αποδείχτηκε εκμεταλλεύσιμη και για την τοποθέτηση μικρού καναπέ για την ξεκούραση των πελατών.
Ο ολόλευκος πάγκος εργασίας ακριβώς απέναντι από την είσοδο προσφέρει οπτική επαφή μεταξύ των ιδιοκτητών του φαρμακείου και των εισερχομένων πελατών, ενώ η φωτιζόμενη επιτοίχια κατασκευή πίσω από τον πάγκο με πληθώρα ραφιών, παραπέμπει σε ζωγραφικό πίνακα τριών τεμαχίων.
Η συρταριέρα με τα φάρμακα σε διπλανό ανεξάρτητο χώρο από την κεντρική σάλα δημιουργήθηκε κατ΄ απαίτηση των ιδιοκτητών, ενώ ακριβώς δίπλα έχει κατασκευαστεί και μια μικρή αποθήκη, που απομονώνεται με γυάλινη πόρτα αμμοβολής.
Η βιτρίνα αρκετά λιτή, περιλαμβάνει δύο ημικυκλικές κατασκευές με ράφια, εκατέρωθεν της εισόδου, σύμφωνα με την απαίτηση των ιδιοκτητών για να διασφαλίζεται το ελεύθερο οπτικό πεδίο των περαστικών στο εσωτερικό του φαρμακείου.
Η αυτόματα ανοιγόμενη πόρτα της εισόδου, καθιστά την πρόσβαση των πελατών εύκολη και άνετη, ειδικά στην περίπτωση των γονιών που μεταφέρουν καροτσάκια.
Στα πολύ δυνατά σημεία της κατασκευής συμπεριλαμβάνεται ο ιδιαίτερος φωτισμός του που μετατρέπει κυριολεκτικά τη νύχτα σε μέρα.
Αυτό επιτυγχάνεται από τα διάσπαρτα σπoτ στο ταβάνι, αλλά και από τα πρωτότυπα φωτιστικά που κατακλύζουν την οροφή και προσομοιάζουν με σύννεφα.
Τα παιχνίδια με το φως όμως δε σταματούν εδώ.
Όλα τα εντοιχισμένα ράφια είναι φωτιζόμενα, άλλα με έγχρωμα led και άλλα με σποτ, συνθέτοντας ένα χαρούμενο σκηνικό.

Δεν είναι να απορεί λοιπόν κάποιος γιατί οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου φαρμακείου δύο χρόνια τώρα, εξακολουθούν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην INNOVO Constructions!