Κατασκευή δερματολογικής κλινικής του στρατιωτικού γιατρού Χρήστου Στάμου

Στην καρδιά της Αθήνας, η δερματολογική κλινική Dermadvance του στρατιωτικού γιατρού Χρήστου Στάμου, έχει καταφέρει εδώ και δύο χρόνια να γίνει σημείο αναφοράς ,όχι μόνο για τις υπηρεσίες της, αλλά και για την υψηλή αισθητική των χώρων της.
Μια επιφάνεια 200 τ. μ. στον τρίτο όροφο μιας αριστοκρατικής πολυκατοικίας στη Βασιλίσσης Σοφίας, επιλέχθηκε ως η καταλληλότερη για τη δημιουργία της κλινικής, η οποία ασχολείται με τη θεραπεία δερματολογικών και αφροδισιολογικών νοσημάτων παράλληλα όμως προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες αισθητικής δερματολογίας.
Ο γιατρός, έχοντας ήδη την εμπειρία της κατασκευής του πρώτου του δερματολογικού ιατρείου στον Κορυδαλλό πριν από έξι χρόνια, γνώριζε πόσο δύσκολη είναι η κατασκευή ενός ιατρείου, αφού τότε είχε οργανώσει μόνος του το εγχείρημα, επιλέγοντας και συντονίζοντας ο ίδιος τα συνεργεία κατασκευής.
Οι δυσκολίες που είχε συναντήσει και ο περιορισμένος χρόνος του, απέτρεψαν την επανάληψη της προσωπικής του ανάμειξης και εποπτείας στην κατασκευή του δεύτερου ιατρείου του και τον οδήγησαν στην αναζήτηση μιας αξιόλογης και αξιόπιστης κατασκευαστικής εταιρείας.

Για τον εντοπισμό κάποιας με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή ιατρείων, στράφηκε σε συναδέλφους του, προκειμένου να του συστήσουν την κατάλληλη.
Οι περισσότεροι του συνέστησαν την innovo. Ο γιατρός όμως δεν αρκέστηκε στις συστάσεις. Άρχισε να αναζητά και μόνος του μέσω διαδικτύου εκείνη που θα τον κέρδιζε.
Και πάλι αυτό που ανακάλυψε επιβεβαίωνε την προτίμηση των συναδέλφων του στην innovo.
Οι κατασκευές της συγκεκριμένης εταιρείας διακρίνονταν για τον πρωτοποριακό και καλόγουστο σχεδιασμό τους και ήταν τόσες πολλές, που αν μην τι άλλο τεκμηρίωναν την εμπειρία της εταιρείας στην κατασκευή ιατρείων και την καλή της φήμη.
Η επαφή με τους ανθρώπους της innovo τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Έκαναν από την αρχή το όραμά του δικό τους και προσπάθησαν με ζήλο να το υλοποιήσουν.
Οι βελτιώσεις στα σχέδια ήταν συνεχείς και οι άνθρωποι της innovo ήταν πάντα διαθέσιμοι, να ακούσουν την άποψή του και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.
Η ώσμωση μεταξύ τους απέδωσε καρπούς και τους οδήγησε σε κατασκευαστικά μονοπάτια κοινώς αποδεκτά και άκρως εντυπωσιακά.

Όταν ολοκλήρωσαν το σχεδιασμό και πέρασαν στην κατασκευή, ο επαγγελματισμός της innovo κέρδισε την εκτίμηση του γιατρού, καθώς τα χρονοδιαγράμματα τηρήθηκαν αυστηρά και η εργασία ήταν επιμελημένη.
Ό,τι συμφωνήθηκε εξ αρχής στο οικονομικό κομμάτι, δεν διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια με κρυφές χρεώσεις, που αυξάνουν το τελικό κόστος και αποτελούν σύνηθες φαινόμενο σε πολλές κατασκευαστικές εταιρείες.
Η κατασκευή του ιατρείου αποτελούσε για το γιατρό επαγγελματική επένδυση, που ευελπιστούσε να του αποδώσει τα μέγιστα. Και ευτυχώς η innovo δεν τον διέψευσε.
Η κατασκευή της άξιζε πραγματικά τα χρήματά της!
Η τελική εικόνα της κλινικής ικανοποίησε πλήρως το γιατρό και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους ασθενείς του, που πραγματικά χαλαρώνουν αναμένοντας τη σειρά τους, σ΄ ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον, αλλά και για τους εργαζόμενους στην κλινική, που δουλεύουν σ΄ έναν άκρως λειτουργικό και όμορφο χώρο.
Στην είσοδο του ιατρείου έχει δημιουργηθεί ο χώρος υποδοχής και το σαλόνι αναμονής των ασθενών, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί στις επιφάνειες, προσφέροντας αρμονία και γαλήνη, ενώ η διακριτική παρουσία της πέτρας και του ανοιχτόχρωμου ξύλου έρχονται να συμπληρώσουν το μοντέρνο σχεδιασμό. Τα σποτάκια και οι κρυφοί φωτισμοί χαρίζουν την απαιτούμενη αίγλη στην κλινική.

Έξι διαφορετικές αίθουσες στις οποίες πραγματοποιούνται εξετάσεις, μικροεπεμβάσεις και συνεδρίες, βρίσκονται διάσπαρτες ανάμεσα σε δαιδαλώδεις διαδρόμους, που λούζονται από το διάχυτο φως των downlight recessed spots.
Ξεχωριστό γραφείο για την ενημέρωση των ασθενών, με ιδιότυπο σχεδιασμό και την παρουσία του μπετόν να εντάσσεται δημιουργικά στην σύγχρονη και πολυτελή αισθητική του υπόλοιπου γραφείου, ξεχωριστό σαλόνι αναμονής για VIP, διάφοροι άλλοι βοηθητικοί χώροι και γραφεία, κατασκευασμένοι με λειτουργικό τρόπο για να εξυπηρετούν απόλυτα τις ανάγκες του ιατρείου.
Όλες οι εσωτερικές πόρτες είναι κατασκευασμένες από λευκό κρύσταλλο και έρχονται σε απόλυτη αρμονία με τους λευκούς τοίχους του ιατρείου, δίνοντας την αίσθηση της συνέχειάς τους.

Δύο χρόνια μετά την κατασκευή του συγκεκριμένου ιατρείου είναι σημαντική η άποψη του ιδιοκτήτη του : «Αν ήταν να επιλέξω ξανά κατασκευαστική εταιρεία, πάλι την innovo θα επέλεγα».