Πώς να Συγκρίνετε Προτάσεις από Σχεδιαστές Εσωτερικών Χώρων

Όταν σκοπεύετε να ανακαινίσετε τους εσωτερικούς χώρους στο σπίτι ή το γραφείο σας, θα πρέπει να σκεφτείτε την πρόσληψη μιας εταιρείας σχεδίασης εσωτερικών χώρων. Για να προσλάβετε την καλύτερη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με μερικούς σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και να συγκρίνετε τις προτάσεις τους. Το πώς μπορείτε να συγκρίνετε αυτές τις προτάσεις θα καθορίσει το αν θα καταλήξετε να προσλάβετε την καλύτερη εταιρεία για τη δουλειά και να έχετε τη μέγιστη ανταμοιβή στην επένδυσή σας.

Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων που ανταγωνίζονται για το συμβόλαιό σας.

  • Επικοινωνήστε με όσους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων θέλετε και ζητήστε τους να σας στείλουν τα portfolio τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι περισσότερες εταιρείες αυτές τις μέρες έχουν τα portfolio τους διαθέσιμα σε ιστοσελίδα. Μπορείτε να κατεβάσετε τα προφίλ και να μάθετε επίσης για τον τρόπο λειτουργίας τους από την ίδια την ιστοσελίδα. Αν δεν επιθυμείτε να το κάνετε αυτό μόνοι σας, απλά ζητήστε το και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων θα σας τα στείλουν. Ο τρόπος λειτουργίας συνεπάγεται προς τα πού θα πάνε τα σχέδια των εσωτερικών χώρων σε ολόκληρη την εργασία. Μερικοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων θα σας κάνουν μια προσφορά που περιλαμβάνει όλα όσα θα απαιτήσει το έργο. Μερικοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων χρεώνουν μόνο για την υπηρεσία τους και ό,τι αγοράζεται θα πρέπει να πληρώνεται απευθείας από εσάς. Και οι δύο αυτές πρακτικές είναι αρκετά συχνές. Οι προσφορές «all inclusive» είναι καλές, αν θέλετε να αποφύγετε όλες τις δυσκολίες και θέλετε να αφήσετε τους σχεδιαστές να αναλάβουν ολόκληρη την επιμέλεια. Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι μπορείτε να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα, χωρίς λόγο. Αν πληρώνετε τους σχεδιαστές απλώς για τις υπηρεσίες ή την καθοδήγησή τους και αγοράζετε απευθείας όλα τα υλικά, τότε μπορείτε να γλυτώσετε ένα καλό μερίδιο χρημάτων, αλλά θα πρέπει να επενδύσετε σε χρόνο και προσπάθεια.
  • Προσκαλέστε όλους τους σχεδιαστές για επιτόπιο έλεγχο και θα πρέπει επίσης να προσφέρουν μια εκτενή συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Συζητήστε αυτό που θέλετε και δείτε πώς οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ή τις ανάγκες σας. Αν μια εταιρεία ή ένας σχεδιαστής δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας ή δεν καταλαβαίνει τί κάνετε, τί είδους σχέδιο θέλετε και πώς μπορεί να σας βοηθήσει με το branding, τότε δεν θα πρέπει να σκεφτείτε να τους προσλάβετε.

Η σχεδίαση εσωτερικών χώρων είναι ένας δημιουργικός τομέας. Η γνώση των υλικών που χρησιμοποιούνται για να ντύσετε έναν χώρο είναι εξίσου σημαντική με την αντικειμενικότητα και το να είναι μοναδικός είναι επίσης μια αναγκαιότητα. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να προσλάβετε σχεδιαστές που είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν, αλλά στη σφαίρα αυτού που είναι κατάλληλο για εσάς.

Σχεδιαστές χώρων