Σχεδιασμός οδοντιατρείου Ζωγράφου

Σχεδιασμός οδοντιατρείου Ζωγράφου

Στου Ζωγράφου θα γίνει η ανακαίνιση ιατρείου ένα οδοντιατρείο σκέτη γλύκα. Όμορφο και ζεστό για να διώχνει το άγχος των πελατών.

Για την μελέτη του χώρου υποδοχής διαλέξαμε τα γήινα χρώματα, όπως το χρώμα της άμμου και το καφέ. Το ξύλινο στοιχείο κάνει δυναμική εμφάνιση και ντύνει τον ένα τοίχο απο άκρη σε άκρη, σπάζοντας το μονότονο άσπρο του δωματίου. Η ανακαίνιση θα είναι κάτι το φαντασμαγορικό.

Το γραφείο υποδοχής είναι ένα γλυκός πάγκος σε άσπρο και ανοιχτό καφέ, από ξύλο και μάρμαρο σε απλό design. Πίσω απο τον πάγκο, θα δημιουργήσουμε εσοχή στον τοίχο για δύο ράφια, με εσωτερικό φωτισμό στις οροφές των ραφιών.

Για μια ξεκούραστη αναμονή, το δωμάτιο θα διαθέτει τρία μονά δερμάτινα καθίσματα και έναν τριθέσιο καναπέ, στο χρώμα της άμμου σετ με τρία μικρά λευκά τραπεζάκια. Μια τηλεόραση θα ολοκληρώνει το τοπίο.

Το ταβάνι θα είναι λευκό, με ράβδους φωτισμού και σποτάκια τοποθετημένα, κατά μήκος, που θα κατεβαίνουν στον αντικρυστό τοίχο, ενώ πάνω από το γραφείο υποδοχής θα βάλουμε φωτιστικά οροφής. Για το δάπεδο έχουμε δύο υπέροχες προτάσεις για να διαλέξει ο πελάτης αυτό που ταιριάζει καλυτερα στην ιδιοσυγκρασία του.

Το πάτωμα είτε θα είναι ξύλινο για να ταιριάζει πλήρως με τον τοίχο, που θα φέρει το ξύλινο στοιχείο, δίνοντας μια φυσική νότα στο χώρο, είτε θα είναι καλυμμένο με άσπρα πλακάκια για έναν πιο επαγγελματικό τόνο.

Επίσης για τον χώρο υποδοχής που οδηγεί σε ένα από τα δωμάτια έχουμε δύο επιλογές. Είτε λευκός τοίχος ως χώρισμα είτε βιτρώ ως διαχωριστικό.

Από τον χώρο αναμονής οδηγούμαστε στο κυρίως ιατρείο. Για το ιατρείο προτείνουμε οι χρωματισμοί να παραμείνουν ίδιοι με μια πινελιά πορτοκαλί. Το γραφείο θα είναι απλό απο ξύλο σε καφέ χρώμα και άσπρη επικάλυψη με δύο μεταλλικές καρέκλες σε λευκό και πορτοκαλί.

Πίσω απο το γραφείο θα υπάρχει τζάμι στο μισό του τοίχου που θα κατασκευαστεί έτσι, ώστε να μην είναι διάφανο. Το υπόλοιπο μισό θα καλύπτεται από μια δίφυλλη ξύλινη ντουλάπα σε λευκό χρώμα, κατάλληλα τοποθετημένη σε διαμορφωμένη εσοχή στον τοίχο.

Στα δεξιά του γραφειού θα φτιαχτούν δύο ράφια απο ξύλο σε καφέ-πορτοκαλί απόχρωση με φωτισμό από κάτω. Στο ύψος του δαπέδου θα βάλουμε ντουλάπια απο καφέ ξύλο με άσπρη επικάλυψη, που θα λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι.

Μπαίνοντας στο γραφείο στα δεξιά της πόρτας, θα μπουν και εκεί ντουλάπια στο χρώμα της άμμου, ενώ από πάνω τους θα κατασκευαστεί ένα ξύλινο «παράθυρο» με ιδιαίτερο λευκό περίγραμμα, σαν πέρλα.

Στα αριστερά από την είσοδο του δωματίου το διαχωριστικό ανάμεσα στο κυρίως γραφείο και το ιατρείο, θα κατασκευαστεί απο αδιάφανο τζάμι με ξύλινο σχέδιο, σαν πλέγμα και την πόρτα που συνδέει τους δύο χώρους.

Πάνω στο πλέγμα θα τοποθετηθεί μια τηλεόραση για να παίζει χαλαρωτικά βίντεο ή ήρεμη μουσική. Για το ταβάνι διαλέξαμε απλά λευκά σποτάκια, ενώ εξίσου λευκό θα είναι και το δάπεδο με άσπρα πλακάκια.

Προχωρώντας στο χώρο του ιατρείου, που θα γίνονται οι ιατρικές διεργασίες, διαλέξαμε απέριττη διακόσμηση. Το πλέγμα του διαχωριστικού που προαναφέραμε, θα υπάρχει και απο αυτή τη πλευρά μαζί με μια τηλεόραση. Θα τοποθετηθούν ξύλινα ντουλάπια στο χρώμα της άμμου με άσπρη επικάλυψη για τα ιατρικά εργαλεία.

Οι τοίχοι θα είναι λευκοί και στον έναν θα υπάρχει ένα φαρδύ παράθυρο για να φωτίζει περισσότερο τον χώρο. Στο κέντρο του ιατρείου θα βρίσκεται η ιατρική καρέκλα για τις εξετάσεις και τις επεμβάσεις, σε απαλό πράσινο χρώμα. Δίπλα σε αυτήν, θα είναι το έπιπλο με τα οδοντιατρικά εργαλεία και τον νεροχύτη μαζί με τον καθρέφτη, όλα σε άσπρο χρώμα.

Ταβάνι και δάπεδο θα είναι επίσης λευκά και με λεία επιφάνεια, ενω για τον φωτισμό διαλέξαμε ένα φαρδύ κρεμαστό φωτιστικό οροφής που θα τοποθετηθεί ακριβώς πάνω απο την ιατρική καρέκλα.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία