Σχεδιασμός οδοντιατρείου στην Σαντορίνη

Σχεδιασμός οδοντιατρείου στην Σαντορίνη

Στις πανέμορφες Κυκλάδες, ο οδοντίατρος Κος Παπαβασιλόπουλος, επέλεξε να ξεκινήσει την επιχείρησή του, προκειμένου να ασκήσει την επιστήμη του. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, φρόντισε να του παρέχει ένα χώρο, που να μπορεί να δουλέψει ευχάριστα και με όρεξη.

Το λογότυπο του οδοντιατρείου είναι καφέ και μπλε. Σε αυτά τα χρώματα κινηθήκαμε έτσι ώστε, το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και καλαίσθητο. Έπρεπε να δώσουμε ένα κυκλαδίτικο αέρα στο οδοντιατρείο, για να συνάδει με το γενικότερο στυλ του νησιού.

Έπρεπε όμως κιόλας, να αποπνέει σοβαρότητα και αίγλη και όχι να θυμίζει μπαράκι ή ξενοδοχείο. Γι αυτό και προτιμήσαμε μαζί με τα μπλε που παραπέμπουν σε νησί και γήινα χρώματα, έτσι ώστε να προσδίδουν χαλαρότητα στους ασθενείς, πριν κάτσουν στην ιατρική καρέκλα.

Στον αίθουσα αναμονής δημιουργήσαμε ένα χαλαρωτικό και οικείο περιβάλλον, με άσπρη πέτρα πίσω από τις πολυθρόνες και το ταβάνι. Σύνηθες υλικό στα οικήματα της Σαντορίνης.

Για να πετύχουμε το καφέ του λογότυπου χρησιμοποιήθηκε ξύλο και όχι απλή βαφή.

Στην οροφή τοποθετήσαμε ξύλινη κατασκευή αποτελούμενη από τρίγωνα. Επίσης πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στους περισσότερους χώρους του νησιού. Θυμίζει παλιά κατασκευή. Στην εσωτερική πλευρά του ξύλου μπήκε κρυφός φωτισμός και ο φωτισμός οροφής διανεμήθηκε στα κενά των τριγώνων.

Πίσω από την γραμματεία ο τοίχος ντύθηκε με ξύλο και στην μέση του τοίχου τοποθετήθηκε εμβόλιμη τρισδιάστατη αντανακλαστική επιφάνεια, πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η επωνυμία του ιατρείου.

Το ίδιο ύφος με αυτό του τοίχου υιοθετήθηκε και στο γραφείο της γραμματείας, με ξύλινη αρχή και βάση ενώ ενδιάμεσα υπάρχει λευκή επιφάνεια. Η ξύλινη προεξοχή στο πάνω μέρος του γραφείου, φιλοξενεί σκαλισμένη διάτρητα την επωνυμία του ιατρείου, ενώ κρυφός φωτισμός έχει τοποθετηθεί και στο κάτω μέρος του γραφείου.

Την διακόσμηση της αίθουσας ολοκληρώνουν μαύρες πολυθρόνες και καναπές με ξύλινα τελειώματα. Έτσι διατηρήθηκε μεν η σοβαρότητα του χώρου, αλλά το ξύλο εδραίωσε την ζεστασιά και την χαλαρή διάθεση.

Για το ένα ιατρείο είχαμε δύο προτάσεις. Η πρώτη ακολουθεί την διακόσμηση της αίθουσας αναμονής και κυριαρχεί το ξύλο. Στον ένα τοίχο υπάρχουν ξύλινα ημικύκλια που κατά τόπους αντικαθιστώνται με φωτεινά ημικύκλια.

Δημιουργήθηκε φωτισμός ενσωματωμένος με την οροφή σε κυματιστή μορφή και το σχέδιο συνεχίζεται στον τοίχο με τρισδιάστατες λωρίδες ξύλου αυτή την φορά. Κάτω από την ξύλινη τεχνοτροπία με φωτεινά γράμματα αναγράφεται και πάλι η επωνυμία.

Η δεύτερη πρόταση διαχωρίζει τα δύο δωμάτια. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήσαμε το μπλε του λογότυπου. Ο ένας τοίχος ντύθηκε ολοκληρωτικά με πλακάκι ανατολίτικης τεχνοτροπίας και από πάνω ξύλινη επένδυση σε λωρίδες. Η επένδυση έγινε σε μπλε χρώμα και από πίσω τοποθετήθηκε κρυφός φωτισμός. Εδώ η πρόταση, ακολουθεί περισσότερο το νησιώτικο στυλ.

Στον άλλο τοίχο ακολουθήσαμε το ίδιο μοτίβο σε μικρογραφία. Δημιουργήθηκε ξύλινο πλαίσιο, που προεξέχει από τον τοίχο σε μπλε χρώμα και το στολίζουν τα όμορφα πλακάκια.

Το ακτινολογικό δωμάτιο συνδυάζει τα όλα τα υπόλοιπα δωμάτια μαζί, οπότε όποια και να είναι η επιλογή να ταιριάζει. Το φως οροφής είναι ένα μεγάλο ημικύκλιο το οποίο συνεχίζει στον τοίχο ως στήλη φωτός πίσω από ξύλινη επένδυση.

Ο άλλος τοίχος ντύθηκε με τρίχρωμη ξύλινη επένδυση. Το μεγαλύτερο μέρος είναι μπλε και το υπόλοιπο με κυματιστές λωρίδες λευκή και στο φυσικό χρώμα του ξύλου.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία