Σχεδιασμός κοσμηματοπωλείου στη Λευκάδα

Σχεδιασμός κοσμηματοπωλείου στη Λευκάδα

Η Λευκάδα. Από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Θα μου πείτε, βέβαια, ποιο νησί μας δεν είναι όμορφο; Κοσμοπολίτικο και πολύβουο, με τουρισμό υψηλής ποιότητας και βοιωτικού επιπέδου, που πάει εκεί για να αφήσει λεφτά. Μια επιχείρηση, πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Η INNOVO CONSTRUCTIONS κλήθηκε για την ανακαίνιση κοσμηματοπωλείου, σε αυτό το πανέμορφο νησί.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε την μελέτη ενός καταστήματος στην Λευκάδα. Αλλά δεν πρόκειται για οποιοδήποτε κατάστημα, καθώς πουλάει κοσμήματα. Τα κοσμήματα, εκτός από λάμψη και glamour εμφάνιση, είναι ένα προϊόν που χρειάζεται κάποιο, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για να το αγοράσεις. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να κάναμε κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζουν τα πολύτιμα κοσμήματα και γι αυτό η διακόσμηση έπρεπε να είναι ένα κόσμημα.

Η πρόσοψη του καταστήματος, θα γίνει με οριζόντιες, μαύρες, πυκνές λωρίδες, που θα επιτρέπουν να είναι ορατός ανάμεσα τους ο λευκός τοίχος. Η επωνυμία, καθώς και η ιδιότητα του μαγαζιού, θα γραφτούν με λευκά γράμματα. Τρείς προβολείς θα καθιστούν βέβαιο, ότι το κατάστημα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Χρώματα, βαριά και αυστηρά, καταθέτουν την σοβαρότητα τις κατάστασης. Επιπροσθέτως, καθιστούν σαφές, ότι το μαγαζί είναι απροσπέλαστο για τους ανεπιθύμητους. Στιβαρά θεμέλια, μπαίνουν από την πρώτη κιόλας εικόνα.

Στην βιτρίνα θα δημιουργηθούν δύο επίπεδα, από σκουρόχρωμο, αριστοκρατικό ξύλο το οποίο θα πλαισιώνει την βιτρίνα. Το ξύλο θα βρούμε και μέσα στο κατάστημα. Στο εσωτερικό της βιτρίνας, φυσικά, κούκλες κατάλληλες θα χρησιμοποιηθούν, για να εκθέτουν τα προϊόντα.

Στο εσωτερικό του μαγαζιού, ο αριστερός και ο δεξιός τοίχος θα επενδυθούν με σκουρόχρωμο ξύλο, έως ένα σημείο. Θα είναι ίδιο με το στυλ του ξύλου της βιτρίνας και θα λειτουργεί και ως φόντο, για όλα τα υπόλοιπα.

Πάνω στο ξύλο, θα δημιουργηθούν βιτρίνες, η οποίες, θα αποτελούνται από λευκή προεξοχή στο πάνω μέρος. Οι προεξοχές θα έχουν σποτάκια, για την ανάδειξη των εκθεμάτων. Στην μέση θα υπάρχει λευκό ράφι και από κάτω θα υπάρχουν λευκά ντουλάπια και συρτάρια, η επιφάνεια των οποίων, θα χρησιμοποιείται επίσης για την έκθεση προϊόντων.

Τα κοσμήματα στα ράφια, θα καλύπτονται και θα ασφαλίζονται από γυαλί. Τα ντουλάπια και τα συρτάρια κάτω από τις βιτρίνες, θα έχουν εσωτερικό φωτισμό. Έτσι όταν είναι κλειστά, θα δημιουργούν φωτεινές λωρίδες.

Μπροστά στον αριστερό τοίχο, θα τοποθετηθούν λευκά τραπέζια, με γυάλινες θήκες στην επιφάνεια τους. Αναμεσά τους θα δημιουργηθούν ξύλινα βάθρα, με γυάλινη θήκη, για την επίδειξη των πολύτιμων εκθεμάτων.

Ο κεντρικός τοίχος θα γίνει γκρι, με λευκές τέμνουσες γραμμές. Μια ενδιαφέρουσα, παιχνιδιάρικη εικαστική παρέμβαση, έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά του επιβλητικού χώρου. Είναι ένας τρόπος, για να αποκτήσει κυματισμό το μαγαζί, έστω και με την μορφή γραμμών.

Σε αυτή την περιοχή θα είναι το ταμείο, το οποίο θα είναι λευκό, χωρισμένο από οριζόντιες γραμμές, που θα το κάνουν να φαίνεται πιο ψηλό. Ένα κομμάτι ξύλου που θα ενσωματωθεί στο γραφείο, θα αναγράφει την επωνυμία. Το γραφείο, εξωτερικά, θα θυμίζει αντανακλαστική επιφάνεια. Έτσι θα φαίνεται το κατάστημα και πιο μακρύ. Το τέχνασμα συναντά την καλαισθησία.

Γενικότερα, όλο το μαγαζί, θα διέπεται από διαβαθμιστικές γυψοσανίδες. Το μαγαζί, ακολουθεί το απλό στυλ του νησιού που το φιλοξενεί. Η έντονη διαβάθμιση, λοιπόν, έρχεται να ισοσταθμίσει την κατάσταση και να προτείνει την διαφορετικότητα του, καθώς το έντονο φως παντού, καταδεικνύει την διαφάνεια.