Σχεδιασμός καταστήματος βιολογικών προϊόντων στα Βρηλίσσια

Σχεδιασμός καταστήματος βιολογικών προϊόντων στα Βρηλίσσια

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην κατανάλωση των βιολογικών προϊόντων. Ο σύγχρονη κοινωνία και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις, μας έχουν αναγκάσει να απομακρυνόμαστε από έναν φυσικό τρόπο ζωής. Έχουμε καταφύγει στα φαγητά αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας.

Αυτό προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην διαβίωση μας και συγκεκριμένα στην υγεία μας. Οπότε οι άνθρωποι επέστρεψαν, θέλοντας και μη, στην φύση. Τα βιολογικά προϊόντα, προέρχονται κατευθείαν από την μάνα γη, χωρίς όμως καμία επεξεργασία ή προσθήκες φαρμάκων και ενισχύσεων.

Γι αυτό και η INNOVO CONSTRUCTIONS, θέλησε να παρέχει στον καταστηματάρχη που αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο, ένα μαγαζί αντάξιο των αγαθών που θέλει να προσφέρει.

Για το μαγαζί με τα βιολογικά προϊόντα, το ξύλο δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από πρωταγωνιστής. Τι πιο αντιπροσωπευτικό υλικό, για να προσδιορίσει σε ένα μαγαζί, ότι το εμπόρευμα του, σφύζει από φύση και υγεία, από το ξύλο.

Η πρόσοψη θα είναι μια τεράστια βιτρίνα, με σκοπό να προωθεί τα προϊόντα, ο έντεχνος διάκοσμος του καταστήματος. Όταν το προϊόν, είναι πρώτης ποιότητος και εμφάνισης, είναι ο καλύτερος κράχτης.

Στην μία πλευρά της βιτρίνας, θα τοποθετηθεί πυραμοειδής κατασκευή, αποτελούμενη από ξύλινα πλαίσια σε εναλλαγή χρωμάτων. Η επωνυμία θα τοποθετηθεί σε ξύλινο σκούρο φόντο, με πράσινα φωτεινά γράμματα.

Η οροφή του καταστήματος διαθέτει διαβαθμίσεις. Έτσι το κομμάτι της οροφής που είναι ορατό από την είσοδο, θα αξιοποιηθεί τοποθετώντας φωτεινό πίνακα εξοχής, για να είναι σαφής η προέλευση του εμπορεύματος.

Η κατασκευή της βιτρίνας συνεχίζεται και στο εσωτερικό του μαγαζιού στον δεξί τοίχο, το χρώμα του οποίου θα είναι ουδέτερο γκρι. Δίπλα θα γίνουν κάθετες θέσεις για μπουκάλια. Στην γωνία που ενώνει τον δεξί τοίχο με τον εσωτερικό, θα δημιουργηθούν κουτιά σε επίπεδα με την εναλλαγή των χρωμάτων από ανοιχτόχρωμο ξύλο σε σκουρόχρωμο, να στοιχειοθετούν σκακιέρα.

Στον πίσω τοίχο θα υπάρχει τεχνοτροπία που θα απεικονίζει δέντρα. Παντού το φυσικό στοιχείο επικρατεί και πρωτοστατεί.

Στον αριστερό τοίχο, θα δημιουργηθεί διαφορετική τεχνοτροπία. Αυτή τη φορά ο τοίχος θα ντυθεί με λωρίδες ανοιχτόχρωμου ξύλου, που πάνω τους θα τοποθετηθούν γυάλινα σχεδόν αόρατα ράφια. Πάνω από τα ράφια θα υπάρχουν ξύλινα κουτιά προς διαφήμιση των προϊόντων ενώ από κάτω τους, ενιαία ντουλάπια προς αποθήκευση.

Στην μέση του χώρου θα τοποθετηθούν ξύλινοι πάγκοι δύο επιπέδων, εξυπηρετώντας την ανάδειξη περισσότερου εμπορεύματος.

Ο χώρος του ταμείου, θα δημιουργηθεί σαν πάγκος μαναβικής με τα δύο κάτω ράφια να είναι σκουρόχρωμο ξύλο ενώ το πάνω μέρος του θα είναι ανοιχτόχρωμο ξύλο, με γυαλί στο τελείωμα του, για περισσότερη καθαριότητα. Πίσω από τον πάγκο, μεγάλη φωτεινή επιγραφή σε πράσινο χρώμα, θα γράφει την επωνυμία του καταστήματος με λευκά γράμματα. Εδώ και στην πρόσοψη, θα είναι και οι μόνες πράσινες πινελιές. Έτσι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο όνομα της επιχείρησης.

Δεξιά και αριστερά της επιγραφής, θα μπουν μαυροπίνακες ώστε να δημιουργείται και να αλλάζει ο τιμοκατάλογος κατά βούληση, χωρίς αλλαγές πινακίδων.

Στο υψηλότερο επίπεδο της οροφής θα τοποθετηθούν μεγάλα μαύρα φωτιστικά με λευκό εσωτερικό. Στο χαμηλότερο θα τοποθετηθούν μικρότερα στο ίδιο μοτίβο, τα οποία θα είναι ανάμεσα σε ένα πλέγμα από ξύλο στην νοοτροπία της παλέτας.