Σχεδιασμός φαρμακευτικής εταιρείας στην Συγγρού

Σχεδιασμός φαρμακευτικής εταιρείας στην Συγγρού

Πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, έχουν εμπιστευτεί την INNOVO CONSTRUCTIONS για την κατασκευή του επαγγελματικού τους χώρου. Έτσι έγινε και με την φαρμακευτική εταιρεία FARMILIA, στην Λεωφόρο Συγγρού. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, ήθελαν ένα εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο να μπορούν να εργάζονται νιώθοντας άνετα και όμορφα. Μας ζήτησαν έναν χώρο μοντέρνο, λειτουργικό και με περισσή καλαισθησία. Αυτό και τους δώσαμε.

Στην ανακαίνιση αυτής της φαρμακευτικής εταιρείας, κινηθήκαμε σε χαλαρά χρώματα της γης, των οποίων η χρωματική παλέτα απαρτιζόταν από αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ. Τα γήινα χρώματα, αυξάνουν την αποδοτικότητα της εργασίας και δημιουργούν ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και παραγωγικής διάθεσης. Ένα ωραίο και καλό περιβάλλον, είναι κίνητρο από μόνο του και προδιαθέτει τους ανθρώπους, να δουλεύουν με περισσότερο ζήλο.

Τα δύο γραφεία διαχωρίστηκαν με έναν γυάλινο παραπέτασμα, ώστε να υπάρχει ακουστική διακριτικότητα, αλλά και άμεση οπτική επαφή για άψογη συνεργασία. Το τοιχίο φτάνει έως το ταβάνι για να δημιουργεί την αυταπάτη της διάφανης γυψοσανίδας. Με αυτό τον τρόπο, δουλεύουν μαζί, αλλά εξασφαλίζεται και η ιδιωτικότητα.

Αφού χωρίστηκε ο χώρος στην μέση, έπρεπε οι δύο χώροι να αντιμετωπιστούν σαν ένα, φροντίζοντας ταυτόχρονα να έχει ο καθένας την δική του προσωπικότητα. Οι δύο τοίχοι χρησιμοποιήθηκαν τοποθετώντας έπιπλα για αποθήκευση με ράφια και ντουλάπια, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της λειτουργίας του γραφείου.

Λόγω της διαφορετικότητας των δύο χώρων τοποθετήθηκαν διαφορετικά γραφεία, ακριβώς για να πετύχουμε την ομοιόμορφη ανομοιομορφία. Αν ήταν ίδια, θα ήταν βαρετό. Το ένα έγινε πιο μακρύ και το άλλο γωνιακό, εκμεταλλευόμενοι κάθε πιθαμή του διαθέσιμου εμβαδού, έτσι ώστε να έχουν άπλετο χώρο οι εργαζόμενοι, να κάνουν την δουλειά τους σωστά.

Δίπλα υπήρχε ένας άδειος τοίχος που φώναζε απεγνωσμένα για λίγη διακόσμηση. Εμείς του την δώσαμε απλόχερα. Σχεδιάσαμε, δημιουργήσαμε και τοποθετήσαμε ένα μοναδικό, επιτοίχιο διακοσμητικό στοιχείο, που θυμίζει μελίσσι. Τις μέλισσες χαρακτηρίζει η εργατικότητα και η οργάνωση και αυτό θέλαμε να πούμε, με τρόπο συμβολικό.

Ο φωτισμός οροφής τοποθετήθηκε ξεχωριστά σε κάθε χώρο σαν να πρόκειται για τελείως διαφορετικό δωμάτιο. Απεριόριστο φως διαχέεται στο κάθε τμήμα ξεχωριστά, για να γίνεται η οπτική των ανθρώπων, όσο γίνεται πιο ευκρινής. Ακολουθεί έξυπνα την εκάστοτε διάταξη του υπόλοιπου δωματίου, για να φαντάζει σαν ένα. Επίτηδες δεν έχει παντού την ίδια φορά. Στην μία πλευρά είναι κάθετος και στην άλλη οριζόντιος. Έτσι δε μένει κανένα σημείο σκοτεινό και η ορατότητα, έχει την δυνατότητα να βρίσκεται στο ζενίθ.

Απέναντι από τα γραφεία δημιουργήθηκε ο χώρος συσκέψεων και συνεδριάσεων. Στους υπόλοιπους χώρους, χρησιμοποιήθηκε κανονικό τζάμι διάφανο, έχοντας την ιδιότητα του διαχωριστικού. Εδώ εφαρμόστηκε τζάμι ζαγρέ με λωρίδες. Αν και διαχωρίζεται ο χώρος, ούτως ή άλλως, οι υπεύθυνοι ήθελαν περισσότερη διακριτικότητα και ησυχία για το δωμάτιο συνεδριάσεων και συσκέψεων. Εκεί παίρνονται όλες οι αποφάσεις. Οφείλαμε να εξασφαλίσουμε μυστικότητα και ιδιαίτερη διαχείριση.

Στον μεγαλύτερο τοίχο δημιουργήθηκε πολυμορφικό έπιπλο με δυνατότητα να αλλάζει η όψη του κατά βούληση των εργαζομένων. Μεγάλο μακρόστενο γραφείο πολλών θέσεων εξυπηρετεί τις ανάγκες των συσκέψεων. Στις συνεδριάσεις, υπάρχουν στο τραπέζι από χαρτιά, ποτά, έως και φαγητά. Οπότε πρέπει να είναι μεγάλο.

Στον μικρό τοίχο, στην άκρη του γραφείου, και ορατή από όλους όσους βρίσκονται στον χώρο, υπάρχει οθόνη για παρουσιάσεις.