Σχεδιασμός φαρμακείου στα Άνω Πατήσια

Σχεδιασμός φαρμακείου στα Άνω Πατήσια

Η απαιτητική εποχή επιβάλει τολμηρές αλλαγές και επανακαθορισμό της μορφής και της χρήσης των χώρων του φαρμακείου. Η μεθοδικότητα της Innovo Constructions στη μελέτη για την κατασκευή του φαρμακείου στα Άνω Πατήσια οδήγησε στην δημιουργία ενός εκσυγχρονισμένου επιστημονικού χώρου με επιχειρηματικό χαρακτήρα, που παρέχει αδιάλειπτα τις εξατομικευμένες υπηρεσίες και τα προϊόντα του στους υποψήφιους πελάτες.

Η μελετητική ομάδα θέλοντας να αποτυπώσει σε σχέδια και σε εικόνες το όραμα του φαρμακοποιού, προχώρησε στην πρόταση δυο λύσεων παρόμοιας λειτουργικής διάταξης αλλά διαφορετικής αισθητικής αντίληψης. Φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση φαρμακείου αποτελεί το merchandizing, καθώς συμβάλλει στην δημιουργία του κατάλληλου σκηνικού για την αύξηση των πωλήσεων μέσα στο φαρμακείο.

Στην πρώτη πρόταση η κεντρική ιδέα σκηνοθετεί τον χώρο του φαρμακείου ως το  κατάλληλο φόντο για την ανάδειξη των προϊόντων. Κυριαρχούν οι αποχρώσεις του γκρι παραπέμποντας στην αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό της επιχείρησης. Η χαλαρωτική διάθεση που αποπνέουν τα ουδέτερα χρώματα έρχεται σε ζωντανή αντίθεση με τις πολύχρωμες συσκευασίες και την φωτεινότητα της εκτυπωμένης ελαστικής οροφής. Οι πελάτες εντυπωσιάζονται με τον προσεγμένο φωτισμό και τις δυναμικές συνθέσεις, τις υφές και τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται προβάλλοντας με ευκρίνεια τα προϊόντα.

Στην δεύτερη πρόταση το στυλ διακόσμησης αλλάζει πλήρως, δημιουργώντας μια οικεία και γαλήνια αίσθηση. Η οροφή απλοποιείται, επιτρέποντας στον πελάτη να εστιάσει το βλέμμα του στις βιτρίνες και στα προϊόντα. Η χρήση των γήινων αποχρώσεων δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και μια αύρα ζεστασιάς που κάμπτει ακόμα και τις τελευταίες αντιστάσεις του πελάτη. Έτσι δημιουργείται ένα κλίμα ευοίωνο για παρορμητικές αγορές.

Η εταιρεία αφουγκράζεται τις αλλαγές της αγοράς και σχεδιάζει την κατασκευή του φαρμακείου στα Άνω Πατήσια υποστηρίζοντας την επίτευξη της μέγιστης εμπορικότητας σε έναν χώρο ελκυστικό και εργονομικό. Με αφετηρία την επιθυμία του ίδιου του φαρμακοποιού να δώσει στον χώρο του μια διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη, το τελικό αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του για ένα φαρμακείο μοναδικό και πρωτότυπο.

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία