Οφθαλμιατρείο Βάρη

  • Οφθαλμιατρείο στη Βάρη
  • Κατασκευή Οφθαλμιατρείου από την Innovo Constructions
  • Ανακαίνιση Οφθαλμιατρείου στη Βάρη από την Innovo
  • Διακόσμηση Οφθαλμιατρείου Βάρη από την Innovo Constructions
  • Σχεδιασμός Οφθαλμιατρείου Βάρη από την Innovo Constructions
  • Ανακαίνιση κατασκευή Οφθαλμιατρείου στη Βάρη από την Innovo
  • Μελέτη κατασκευής Οφθαλμιατρείου στη Βάρη από την Innovo
  • Μελέτη ανακαίνισης Οφθαλμιατρείου στη Βάρη από την Innovo

ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΒΑΡΗ 

 

Η ιατρική ως επάγγελμα απαιτεί από τον γιατρό να διαθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποδοχή του κοινωνικού του ρόλου, ανιδιοτέλεια, δίκαιη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης, υπομονή και αποφασιστικότητα. H ποιότητα του χώρου του ιατρείου καθορίζει την ποιότητα ζωής μέσα σε αυτόν και προσεγγίζει με ευαισθησία τον ασθενή και το πρόβλημά του. Το κύρος και η διακριτικότητα είναι χαρακτηριστικά που δίνουν αξία στον χώρο και στις υπηρεσίες που προσφέρονται. Η Innovo Constructions δημιουργεί μοναδικές αρχιτεκτονικές προτάσεις για τη δημιουργία ή την ανακαίνιση του ιατρείου μέσα από την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση, με έμφαση στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια. 

Η μελέτη και η κατασκευή του ιατρείου στη Βάρη αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση για την εταιρεία, καθώς έπρεπε να συστεγαστούν και να λειτουργούν αρμονικά δυο ειδικότητες, του οφθαλμιάτρου και του παθολόγου. Πρωτεύοντες στόχοι ήταν η καθαρότητα του ιατρείου, η αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας στον χώρο υποδοχής, το φιλικό και άνετο περιβάλλον. Ο σχεδιασμός του φωτισμού ήταν στρατηγικής σημασίας γιατί με την βοήθειά του διαμορφώθηκε η επιθυμητή ατμόσφαιρα.  

Αρχικά έγινε καταγραφή των αναγκών και των δυο ειδικοτήτων και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος σχεδιασμός με λύσεις οι οποίες αφορούν τους επιμέρους χώρους. Στη συνέχεια ακολούθησαν συγκεκριμένες προτάσεις αφού αποσαφηνίστηκαν οι επιλογές των γιατρών. Για την καλύτερη διαρρύθμιση των χώρων αποφασίστηκε να υπάρχει ένας κοινός χώρος υποδοχής με μια ρεσεψιόν που θα ρυθμίζει την κίνηση και θα κατευθύνει τους ασθενείς ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση. Ο εργονομικός σχεδιασμός της ρεσεψιόν προστατεύει την ιδιωτικότητα του εργαζόμενου ενώ παράλληλα του δίνει την δυνατότητα να έχει τον πλήρη οπτικό έλεγχο της υποδοχής. Οι πράσινες (λαδί) λεπτομέρειες στην επίπλωση δημιουργούν μια νοητική «γέφυρα» με την φύση και φέρνουν την ελπίδα, την ανάπτυξη, την φρεσκάδα μέσα στον χώρο. Το εντυπωσιακό φωτιστικό της οροφής έρχεται σε αντίθεση με τον λιτό σχεδιασμό, δημιουργώντας μια δυναμική που έλκει το βλέμμα και την προσοχή.  

Στα γραφεία – εξεταστήρια δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες υποδομές για την υποστήριξη των μηχανημάτων και των οργάνων εξέτασης. Για την εύρυθμη λειτουργία όλου του ιατρείου χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον, οι ηλεκτρολο-μηχανολογικές εγκαταστάσεις τοποθετήθηκαν εξ αρχής. Έτσι εξασφαλίστηκε και η εργονομία του χώρου με την ιδανική διάταξη του εξοπλισμού για την διευκόλυνση των γιατρών αλλά και των ασθενών. Στο οφθαλμιατρείο ο οπτικός διαχωρισμός του γραφείου με το εξεταστήριο επιτεύχθηκε με το στοιχείο του γκρι διάφανου γυαλιού, δείχνοντας στον συνοδό ότι από εκεί και πέρα προχωράει μόνο ο ασθενής. 

Η επίπλωση και ο εξοπλισμός των χώρων έγινε από υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά υλικά που πληρούν τις προδιαγραφές. Η επιλογή των μπλε καθισμάτων έγινε στοχεύοντας στην πνευματική ηρεμία του ασθενή, στη μείωση του στρες και στην προώθηση της ψυχικής αλλά και σωματικής χαλάρωσης. Έτσι η εξέταση γίνεται ευκολότερα και με λιγότερο άγχος. Ο γιατρός βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει στη διάγνωση και τη θεραπεία, σύμμαχος του ασθενή ενάντια στο πρόβλημά του. 

Ιδιαίτερη μέριμνα κατά τον σχεδιασμό δόθηκε στη επίτευξη της άνεσης στους χώρους, θερμική και οπτική. Η μελέτη θέρμανσης – ψύξης προέβλεψε την τοποθέτηση κλιματιστικών σωμάτων επαρκούς απόδοσης σε κάθε χώρο. Η μελέτη φωτισμού έδωσε ζωντάνια και ύφος στους χώρους. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικοί θα ήταν οι χώροι αν για τον φωτισμό τους χρησιμοποιούνταν μόνο ένα – δυο κρεμαστά φωτιστικά στην οροφή. Κατά την μελέτη φωτισμού καθορίστηκε ο κατάλληλος αριθμός και η σωστή τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, ανάλογα με την ένταση και την φωτεινή δέσμη τους. Ο σωστός φωτισμός βελτίωσε τη λειτουργία των χώρων, εντείνοντας την ευκρίνεια στο περιβάλλον. Η αισθητική του χώρου βελτιώθηκε ενισχύοντας τα διακοσμητικά στοιχεία. 

Η Innovo Constructions σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ιατρείο επιφέροντας τη ζητούμενη ανανέωση, συνδυάζοντας καλαισθησία, ποιότητα, λειτουργικότητα, ασφάλεια, μοναδικότητα. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των έργων που φέρουν τη σφραγίδα της εταιρείας μπορούν να εγγυηθούν για το βέλτιστο του αποτελέσματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε περισσότερα Ιατρεία