Κατασκευή Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό

  • Κατασκευή Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Innovo
  • Κατασκευή και διακόσμηση Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Κατασκευή και ανακαίνιση Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Ανακαίνιση Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Ανακαίνιση και κατασκευή Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Ανακαίνιση και διακόσμηση Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Μελέτη Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Μελέτη και κατασκευή Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Μελέτη και ανακαίνιση Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Μελέτη και διακόσμηση Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Μελέτη και σχεδιασμός Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions
  • Σχεδιασμός κατασκευής Οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό από την Constructions

ΤΟ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΥΔΑΛΛΟ 

 

Τα ιατρικά προβλήματα πολύ συχνά επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική και συναισθηματική κατάσταση του ασθενούς. Επίσης αντίστροφα η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου συμβάλει στην εκδήλωση διαφόρων ασθενειών. Όμως κάθε γιατρός στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών του και στην γρήγορη ανάρρωσή τους. Επομένως είναι αναγκαίο μέσα στο ιατρείο να υπάρχει ένα ευχάριστο, φιλόξενο και άνετο περιβάλλον, που να εμπνέει αέρα αισιοδοξίας και θετικότητας.  

Ο οφθαλμίατρος στον Κορυδαλλό βρήκε τον τρόπο για να επιτύχει τον σκοπό αυτό. Ήρθε σε επαφή με την Innovo Constructions, μια εταιρεία έμπειρη και καταρτισμένη με εξειδίκευση στην κατασκευή ιατρικών χώρων, για την μελέτη και την κατασκευή του ιατρείου του. Η δημιουργία ενός νέου χώρου είναι μια ευχάριστη διαδικασία και σε πολλές περιπτώσεις αναγκαία, καθώς βελτιώνει τη διάθεση και προσφέρει μία νέα εκδοχή του ιατρικού επαγγέλματος. Η ανακαίνιση ιατρείου εκτός από την αισθητική καθορίζει και την λειτουργικότητα παρέχοντας την δυνατότητα εκσυγχρονισμού με την εγκατάσταση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας. 

Η θετική επιρροή της επιλογής του ξύλου στην διακόσμηση φέρνει μια ζεστή ατμόσφαιρα και δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας και της άνεσης, χαλάρωσης, αρμονίας και ζεστασιάς.  «Η ιατρική βοηθά, η φύση θεραπεύει», έλεγε ο Ιπποκράτης. Οι γήινες αποχρώσεις χαρίζουν ηρεμία στους ασθενείς στον χώρο αναμονής, οι οποίοι είναι πιθανό να περιμένουν στον χώρο αρκετή ώρα. Η αντίθεση με το λευκό χαρίζει την καθαρότητα, την φωτεινότητα και την ομορφιά. Τα γήινα χρώματα και η επιλογή της επένδυσης με πέτρα κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο ζεστός τον χειμώνα και πιο φωτεινός το καλοκαίρι. Όλα τα έπιπλα και ο εξοπλισμός κινούνται σε αυτά τα πλαίσια. Η μεγάλη εντυπωσιακή ρεσεψιόν είναι ειδικά σχεδιασμένη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, προφυλάσσοντας την ιδιωτικότητα του εργαζομένου ατόμου.  

Ο χώρος του γραφείου είναι ενιαίος με τον χώρο του εξεταστηρίου για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Ο διαχωρισμός τους γίνεται οπτικά με τον φωτισμό κάτω από το δοκάρι. Ο σχεδιασμός του τοίχου πίσω από το γραφείο του γιατρού με τα φωτεινά ράφια έγινε προκειμένου να έλκει το μάτι του ασθενούς και να τον κάνει να ξεχνάει προσωρινώς τα θέματα που τον απασχολούν. Το εντυπωσιακό φωτιστικό στην οροφή δίνει στυλ και εξάπτει την φαντασία. 

Ένα σχεδόν καθημερινό ερώτημα στον οφθαλμίατρο είναι το ποιος πρέπει να είναι ο φωτισμός στο σπίτι, στην εργασία, στον υπολογιστή, αλλά και στη χρήση της τηλεόρασης,  ώστε να μην κουράζονται τα μάτια του ανθρώπου. Ο γενικός κανόνας ορίζει τον ιδανικό φωτισμό ως αυτόν στον οποίο μπορεί να λειτουργήσει το ανθρώπινο μάτι χωρίς να κουράζεται και να επιβαρύνεται. Επομένως ήταν αναμενόμενο στην κατασκευή του οφθαλμιατρείου να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό του φωτισμού. Η μελέτη φωτισμού ήταν υψίστης σημασίας και εκπονήθηκε από τον εξειδικευμένο μελετητή της εταιρείας.  

Η οπτική άνεση επιτρέπει την ξεκούραση του ασθενή (οπτική, ψυχική, σωματική) όση ώρα βρίσκεται στον ιατρείο. Επίσης στον χώρο εξέτασης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι συνθήκες φωτισμού ώστε να μπορεί να γίνει η διάγνωση. Για την ρύθμιση της φωτεινότητας του χώρου τοποθετήθηκαν στα παράθυρα περσίδες, επιτρέποντας κατά περίπτωση το φως της ημέρας να εισέρθει μέσα. Κατά την ανακαίνιση του ιατρείου, για την βέλτιστη λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων αλλά και των μηχανημάτων έγινε από την αρχή η ηλεκτρο-μηχανολογική εγκατάσταση. Έτσι δόθηκαν οι αναγκαίες παροχές όπου απαιτούνταν και δημιουργήθηκε η υποδομή με αναμονές για περαιτέρω μηχανήματα τεχνολογίας.  

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του οφθαλμιατρείου στον Κορυδαλλό δημιουργήθηκε πλέον ένα οικείο περιβάλλον για ασθενείς και συνοδούς. Η αναβάθμισή του δίνει αξία στις υπηρεσίες και στον άνθρωπο. Η Innovo Constructions ανέλαβε την κατασκευή του ιατρείου και έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα με κριτήριο την αισθητική, την εργονομία και τη λειτουργικότητα του χώρου μέσα από νέες ιδέες και πρωτότυπες λύσεις. Η διαδικασία ενός πετυχημένου έργου είναι απλή, μέσα από την πείρα χρόνων η εταιρεία την γνωρίζει καλά και την ακολουθεί πιστά. 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία