Μελέτη snack-cafe- στην Καλλιθέα

Μελέτη snack-cafe- στην Καλλιθέα

Πολυπράγμονες και ταλαντούχοι, στην INNOVO CONSTRUCTIONS, κάθε project για εμάς είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο στόχος απλός. Να δούμε την ικανοποίηση στα μάτια του πελάτη. Να ακούσουμε τα καλά του λόγια και τις συστάσεις του σε άλλους ανθρώπους, μετά το πέρας της δουλειάς. Αλλά το κυριότερο από όλα; Να του παρέχουμε ένα χώρο, που να τον διασκεδάζει και να τον ηρεμεί.

Ειδικά όταν πρόκειται για τον τομέα της εστίασης, οι επιλογές είναι πολλές. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτά τα μαγαζιά, μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος, διαφορετικών απόψεων, κουλτούρας, μόρφωσης και κυρίως αισθητικής. Οπότε πρέπει να δώσουμε πολλές εναλλακτικές στον πελάτη, έτσι ώστε να μπορεί να καταλήξει σε ένα χώρο που να καλύπτει όλα τα γούστα, συμπεριλαμβανομένων και των δικών του.

Σας παρουσιάζουμε την μελέτη που δημιουργήσαμε, για ένα καφέ σνακ στην Καλλιθέα η οποία είναι το ιδανικότερο παράδειγμα της ευελιξίας που διαθέτει η INNOVO Constructions. Δίνουμε τρείς διαφορετικές προτάσεις με κύριο γνώμονα την εργονομία. Σε συνδυασμό με το κατάλληλο ελληνικό υλικό, καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε κάθε φορά διαφορετικό ύφος που βγάζει άλλη διάθεση, μοναδική σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Σε συνεχή συνεννόηση με τον πελάτη, καταφέρνουμε να καλύψουμε όλες τις επιθυμίες, προσαρμοσμένες στο κοστολόγιο που διαθέτει. Αλλάζοντας τα υλικά, προσαρμοζόμαστε στις αισθητικές απαιτήσεις, αλλά και στο όριο του κόστους που τίθεται κάθε φορά. Έτσι καταλήγουμε στο ύφος που σας ταιριάζει περισσότερο, όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην τσέπη σας.

Πρόταση Νο1

Η πρώτη πρόταση έχει ανοιχτόχρωμο ξύλο και μπλε λεπτομέρειες. Η μία πλευρά του καταστήματος θα είναι ανοιχτή, με γυάλινη πτυσσόμενη τζαμαρία. Σε αυτή την πλευρά θα τοποθετηθεί ξύλινο πλαίσιο. Ο δεξιός ενιαίος τοίχος, θα ντυθεί με τούβλα τα οποία θα παραμείνουν λευκά. Πάνω του, θα μπουν τιμοκατάλογοι από μαυροπίνακα, ενώ στο ύψος των ματιών, θα τοποθετηθεί μαύρη λωρίδα με λογοπαίγνια. Κάτω από την λωρίδα θα υπάρχει ξύλινο μπαρ με λευκά σκαμπό.

Η βάση της βιτρίνας των τροφίμων, θα είναι ξύλινη αλλά στις γωνίες θα υπάρχουν μπλε προσθήκες. Ο εσωτερικός τοίχος θα είναι λευκός και θα φιλοξενεί το λογότυπο του μαγαζιού το οποίο θα είναι μαύρο-μπλε με λευκά γράμματα.

Το εξωτερικό μέρος του οικήματος, θα έχει τα χρώματα του λογότυπου, με το πάνω μέρος να είναι μαύρο, το κυρίως κτήριο λευκό και ο πλαϊνός τοίχος με ξύλινη επένδυση. Τον εξωτερικό χώρο θα οριοθετούν ξύλινες ζαρντινιέρες. Το λογότυπο θα τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία, ώστε να είναι ορατό από παντού.

Πρόταση Νο2

Στην δεύτερη πρόταση υπάρχει πιο εξοχική διάθεση. Θα χρησιμοποιηθεί ξύλο στο ακατέργαστο χρώμα του για την βάση της βιτρίνας, του μπαρ και των σκαμπό. Σε ένα κομμάτι του πατώματος, θα χρησιμοποιηθούν πλακάκια, δημιουργώντας ένα μόνιμο ρετρό χαλί. Στον εσωτερικό τοίχο θα δημιουργηθεί ζωγραφιά που θα απεικονίζει το εξωτερικό μέρος μαγαζιού, με ευρωπαϊκό αέρα και με την προσθήκη τμημάτων, που θα προεξέχουν από τον τοίχο, όπως η τέντα και τα δεντράκια. Θα υπάρχει τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Πρόταση Νο3

Η τρίτη πρόταση έχει πιο βιομηχανικό ύφος με σκουρόχρωμο ξύλο. Αυτή τη φορά πλακάκια θα στολίζουν, όχι μόνο ένα κομμάτι του πατώματος, αλλά και τον εσωτερικό τοίχο. Ο δεξιός τοίχος θα ντυθεί με τούβλο στο φυσικό του χρώμα και ορατές τις ενώσεις. Το χρώμα που θα κυριαρχεί θα είναι το γκρι, το οποίο σε συνδυασμό με το ξύλο και τα τούβλα αποκτά ένταση.

 

Δείτε περισσότερα Εστίαση