Μελέτη reception διαγνωστικού κέντρου στην Καλλιθέα

Μελέτη reception διαγνωστικού κέντρου στην Καλλιθέα

Στην Πρωτεύουσα, πάνω στην λεωφόρο Συγγρού, στην πιο πολυσύχναστη λεωφόρο των Αθηνών, ένα διαγνωστικό κέντρο, στολίζει  τον όροφο μιας πολυκατοικίας. Ο Κος Τσαχουρίδης, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και υλοποίησε αυτό το διαγνωστικό κέντρο, για να προσφέρει στους ανθρώπους, με την βοήθεια, φυσικά της INNOVO CONSTRUCTIONS.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS δραστηριοποιείται σε όλων των ειδών τις κατασκευές – ανακαινίσεις και αυτή την φορά ανέλαβε την αναδόμηση ενός διαγνωστικού κέντρου, στο κέντρο της Αθήνας. Στην λεωφόρο Συγγρού, υπάρχουν πολλά ιατρεία ή κέντρα. Το συγκεκριμένο έχει την διαφορά, ότι ανακαινίστηκε από την INNOVO CONSTRUCTIONS.

Στο ιατρικό διαγνωστικό κέντρο στην Συγγρού, δώσαμε χαρακτήρα επαγγελματισμού. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε, να κάνουμε αλλιώς, αφού μόνο επαγγελματισμός ταιριάζει σε αυτού τους είδους την επιχείρηση. Οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα, εμπιστεύονται τα αποτελέσματα που αφορούν στην υγεία τους. Πρέπει, ο χώρος να αποπνέει το αντίστοιχο ύφος.

Το λευκό χρώμα, όπως είναι εμφανές, κυριαρχεί. Το λευκό χρώμα, άλλωστε είθισται να κυριαρχεί σε χώρους υγείας. Δημιουργεί την αίσθηση της καθαριότητας και της αποστείρωσης. Αυτό κάνει τους ασθενείς να αισθάνονται καλύτερα. Επιπροσθέτως, έχει την τάση να μεγαλώνει τον χώρο.

Χρησιμοποιήθηκε εξίσου και το ξύλο, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το λευκό ανήκει στα ψυχρά χρώματα. Το ξύλο έρχεται να σπάσει λίγο την ψυχρότητά του, δίνοντας ζεστασιά και κάνοντας τους επισκέπτες να αντιλαμβάνονται ότι είναι ναι μεν σε χώρο υγείας, αλλά είναι οικείος.

Ο χώρος είναι μικρός, πράγμα που δεν συνηθίζεται σε διαγνωστικά κέντρα. Οπότε κάτι έπρεπε να κάνουμε για να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος. Η οροφή μετατράπηκε έντεχνα σε αντανακλαστική επιφάνεια, δημιουργώντας συνέχεια με τον τοίχο και διευρύνοντας έτσι το οπτικό πεδίο. Επίσης, με αυτό τον τρόπο, παράγει ομοιόμορφο φωτισμό, αφού το φως λειτουργεί απορροφητικά εν μέσω της και απλώνει καλύτερα τις δεσμίδες του, με αποτέλεσμα να διαχέεται ευρύτερα στον χώρο.

Στον τοίχο επιλέξαμε να εφαρμόσουμε, ξύλινη τεχνοτροπία, που θυμίζει ιαπωνικό παραβάν. Και πάλι παντρεύουμε τους πολιτισμούς με μεγάλη επιτυχία. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι που εξυπηρετεί απόλυτα, έχει και την χρήση των περσίδων, διότι επεκτείνεται έως το παράθυρο. Μια μοντέρνα άποψη, για να αντικατασταθούν τα παλιά στοράκια.

Ο χώρος της γραμματείας-εξυπηρέτησης πελατών, προσέξαμε να είναι εναρμονισμένος με το υπόλοιπο δωμάτιο. Κυμαίνεται στα ίδια χρώματα και στο ίδιο ύφος και φαίνεται σαν να αποτελεί συνέχεια του. Φροντίσαμε να φαίνεται ένα με το υπόλοιπο δωμάτιο αλλά και να ξεχωρίζει έχοντας ταυτόχρονα την δική του ταυτότητα ώστε να γίνεται ξεκάθαρη η χρησιμότητα του.

Φροντίσαμε το ύψος του να είναι κατάλληλο για να εξυπηρετεί δύο χρησιμότητες ταυτοχρόνως. Να είναι ιδανικό για την εξυπηρέτηση πελατών, αλλά και για να διατηρεί το χώρο εργασίας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Έγινε λευκός, με ξύλινες λεπτομέρειες, όπως και όλα τα υπόλοιπα. Επίσης εφαρμόσθηκε κρυφός φωτισμός, ικανός να αναδείξει τις τεχνοτροπίες. Είναι γνωστό ότι μόνο αυτού του είδους ο φωτισμός, μπορεί να αναδείξει επάξια μια τεχνοτροπία.

Στο τοίχο πίσω από την γραμματεία, τοποθετήθηκε ξύλινη τεχνοτροπία, η οποία και αποτέλεσε την κορνίζα για το λογότυπο και το σήμα του ιατρικού διαγνωστικού κέντρου. Ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι οι οποίοι δεν είναι εμφανής στο κοινό, αφήνοντας έναν τακτοποιημένο χώρο.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία