Μελέτη κατασκευής πολυϊατρείου στη Βασ. Σοφίας

Μελέτη κατασκευής πολυϊατρείου στη Βασ. Σοφίας

“Ένα πολυμορφικό πολυιατρείο”, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του project. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε την μελέτη ενός πολυιατρείου, στην Βασιλίσσης Σοφίας. Οι γιατροί, θέλησαν να φτιάξουν έναν χώρο, που όμοιός του να μην υπάρχει. Έτσι επιστρατεύτηκε η INNOVO CONSTRUCTIONS, που χαρακτηριστικό της είναι η καινοτομία και η εργονομική διάθεση.

Στο πολυιατρείο στην Βασιλίσσης Σοφίας, θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με όμορφα χρώματα, καθώς ο κάθε χώρος έχει την δική του προσωπικότητα. Όλοι μαζί, όμως συνθέτουν ένα ενιαίο στυλ, που υπόκειται στην γενικότερη στιλιστική διάθεση του κέντρου.

Ο χώρος αναμονής και γραμματείας, θα γίνει κατά βάση λευκός με προσθήκη έντονων χρωμάτων. Το λευκό είναι η καλύτερη βάση, για να εισάγεις όποια άλλα χρώματα θέλεις, στον υπόλοιπο χώρο. Το πάτωμα θα ντυθεί με ανοιχτόχρωμο ξύλο και θα δημιουργηθεί τεχνοτροπία ψάθινης πλέξης.

Στον δεξί ενιαίο τοίχο, θα τοποθετηθεί λευκή διάτρητη γυψοσανίδα, με χαραγμένη τεχνοτροπία σε τετράγωνα σχήματα και κίτρινο φόντο με κρυφό φωτισμό. Την ημέρα θα είναι ορατό το κίτρινο φόντο αλλά μόλις κλείσουν τα φώτα, ο κρυφός φωτισμός θα παραμένει και το φόντο θα τονίζεται ακόμα περισσότερο.

Οι καναπέδες που θα χρησιμοποιηθούν, θα έχουν τετράγωνες γραμμές εναρμονισμένοι με την τεχνοτροπία. Πλέον τα έπιπλα που ακολουθούν την λογική του κυβισμού, είναι το απόλυτο trend της εποχής. Το χρώμα τους θα είναι γκρι πολύ ανοιχτό έτσι ώστε να ξεχωρίζουν από τον λευκό τοίχο. Το γκρι ταιριάζει και στο κίτρινο που έχει επιλεχθεί επίσης. Το τραπεζάκι θα είναι συνδυασμός ανοιχτόχρωμου και σκουρόχρωμου ξύλου με το σκεπτικό της σκακιέρας, για να δίνει μια νότα ενδιαφέροντος.

Το γραφείο της γραμματείας, τοποθετημένο απέναντι από τους καναπέδες, δεν θα είναι το κλασικό ψηλό γραφείο που κρύβει και απομονώνει την γραμματεία. Αντιθέτως είναι κανονικού ύψους, το οποίο επιτρέπει την αμεσότητα υπαλλήλου και επισκεπτών. Επίσης, είναι σε ίσιες και τετράγωνες γραμμές, χωρίς να υπάρχουν καμπύλες πουθενά, για να συνάδει με όλα τα υπόλοιπα.

Το ίδιο το γραφείο θα έχει λευκή βάση και ασύμμετρη λευκή επιφάνεια. Πίσω από το γραφείο ο τοίχος θα γίνει κίτρινος, ενώ πάνω του θα ενσωματωθεί διαγώνια κομμένο κομμάτι σκουρόχρωμου ξύλου το οποίο θα κρύβει φωτισμό. Στον άλλο τοίχο θα δημιουργηθεί έντεχνη ζωγραφιά πυκνής χλωρίδας, για να παραπέμπει στην δύναμη της φύσης.

Στους χώρους των γραφείων οι διαφορετικές αισθητικές προτάσεις και η ευελιξία της εταιρίας μας, είναι πασιφανής. Άλλωστε είναι γνωστό πως δεν περιοριζόμαστε ποτέ στην κοινή πεπατημένη, αλλά πάντα έχουμε καινούριες πράγματα να παρουσιάσουμε.

Στην μία περίπτωση, μια αρχοντική πρόταση με φυσικό ξύλο στα έπιπλα αλλά και στα ράφια. Στον τοίχο πίσω από το γραφείο, θα υπάρχει τεχνοτροπία με κάθετες λωρίδες στο πράσινο της ελιάς, εναλλασσόμενες με μπεζ λωρίδες. Πιο χαμηλά, θα δημιουργηθούν έπιπλα αποθήκευσης που παραπέμπουν σε άλλη εποχή, αγκαλιάζοντας τις γωνίες και αξιοποιώντας κάθε σπιθαμή του χώρου, φέρνοντας το ρετρό στην εποχή μας.

Στην άλλη περίπτωση μια πιο μοντέρνα προσέγγιση. Με ράφια από ανοιχτόχρωμο ξύλο, το οποίο θα συνεχίζεται σαν επένδυση στον τοίχο, πίσω από το γραφείο. Απέναντι από το γραφείο λευκός τοίχος, ο οποίος στο ύψος των ματιών, θα φιλοξενεί ζωγραφιές, με ανατομικές λεπτομέρειες σαν αυτές των παλιών βιβλίων ιατρικής. Τις ζωγραφιές θα πλαισιώνει και θα τονίζει κρυφός φωτισμός.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία