Μελέτη ορθοπεδικού ιατρείου στη Νέα Σμύρνη

Μελέτη ορθοπεδικού ιατρείου στη Νέα Σμύρνη

Η ορθοπεδική είναι μια πολύ σημαντική επιστήμη. Βοηθάει τους ανθρώπους, να ξεπερνούν τα προβλήματά, με την κίνηση τους σώματός τους. Οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη σημασία στην κίνηση του σώματος. Ορισμένοι, μάλιστα, κάνουν και μαθήματα για να κινούνται σωστά. Οπότε η ανακαίνιση ιατρείου, είναι πλέον το πρώτο μέλημα του εκάστοτε ορθοπεδικού.

Όλα αυτά σημαίνουν, πως οι ασθενείς που επισκέπτονται ένα ορθοπεδικό ιατρείο, ίσως να βρίσκονται σε μια περίεργη ψυχολογική κατάσταση, καθώς έχουν άγχος και αγωνία για την εξέλιξη της υγείας τους. Όσο και να φαίνεται περίεργο, το περιβάλλον του ιατρείου, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Καλύτερα αισθάνεσαι σε ένα μέρος προσεγμένο και άρτια μελετημένο. Κατόπιν ερευνών, όλοι αισθανόμαστε καλύτερα σε ένα στιλιστικά ταξινομημένο δωμάτιο.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, επιμελήθηκε την μελέτη και την ανακαίνιση ενός ορθοπεδικού ιατρείου, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Στόχος ήταν να παρουσιαστεί με τρισδιάστατες προβολές, ένας χώρος γεμάτος μεράκι και φαντασία. Κρατώντας τα standards που απαιτεί ο χώρος της υγείας, προσθέσαμε χρώμα, φαντασία και πρωτοποριακό design.

Το ορθοπεδικό ιατρείο, θα είναι ένας χώρος οικείος και χαλαρωτικός, με ξεκούραστο φως να διαχέεται και να δένει με τις χρωματικές επιλογές. Όμορφες καμπύλες, θα συνθέτουν ένα επαγγελματικό και ήρεμο περιβάλλον. Η εργονομική του διάθεση, ενισχύει το γενικότερο ελκυστικό ύφος, αφού πάντα οι τεχνογνωσία, βοηθά το αποτέλεσμα.

Στον χώρο αναμονής, ο ένας τοίχος θα ντυθεί με λευκή ανάγλυφη τεχνοτροπία, στη λογική των κυμάτων. Αντί για τους συνηθισμένους καναπέδες, θα τοποθετηθούν πολυθρόνες σε γκρι χρώμα. Οι πολυθρόνες, θα έχουν πλάτη στον λευκό τοίχο, ενώ μπροστά τους θα υπάρχει λευκό ενιαίο και μακρύ τραπέζι. Στο τραπέζι δεν θα υπάρχουν αιχμηρές γωνιές, αλλά οβάλ. Το τραπέζι θα ακολουθεί το σχήμα του κυματισμού.

Στον γωνιακό τοίχο, θα δημιουργηθεί τεχνοτροπία με γκρι σκούρο χρώμα, που παραπέμπει σε τσιμέντο. Δίπλα σε αυτή την τεχνοτροπία, στον λευκό τοίχο, θα δημιουργηθεί το λογότυπο του ιατρείου, που θα είναι ζωγραφιά ανθρώπου εν κινήσει. Θα αποτελείται μόνο από γραμμές και κύκλους και θα κυμαίνεται στις αποχρώσεις του γκρι. Επίσης, σε κάποιες αρθρώσεις του σώματος, θα υπάρχουν κόκκινοι κύκλοι υπονοώντας πιθανές παθήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει συντονισμένη εναλλαγή χρωμάτων και γραμμών, με αρμονικό αποτέλεσμα. Ένας πολυσύνθετος χώρος, που όμως ακολουθεί μια κοινή γραμμή και όλα τα στυλ του συνάδουν μεταξύ τους.

Ο χώρος της γραμματείας, θα καλύπτεται από ψηλό λευκό γραφείο, με κρυφό φωτισμό στην βάση του και από πίσω, θα φαίνεται πάλι το λογότυπο του ιατρείου. Ο απέναντι τοίχος, θα ντυθεί από ξύλο στην φυσική του μορφή, επιτρέποντας να είναι ορατά τα νερά και οι ρόζοι του. Πάνω στο ξύλο, θα αναγράφεται με γκρι και κόκκινα γράμματα, η ιδιότητα του χώρου.

Το ιατρείο, θα συνδυάζει τις λεπτομέρειες του εξωτερικού χώρου. Ο ένας τοίχος, θα είναι βαμμένος, να θυμίζει τσιμέντο με το λογότυπο, και ξύλινο ράφι με κρυφό φωτισμό. Ο άλλος τοίχος, θα έχει ανάγλυφη τεχνοτροπία από κύκλους. Το σημείο του γραφείου του ιατρού, θα έχει ξύλινη επένδυση στον τοίχο, η οποία θα συνεχίζει με προέκταση, δημιουργώντας το έπιπλο του γραφείου, το οποίο θα είναι σε οβάλ γραμμές.

Κι εδώ θα είναι εμφανείς οι χρωματικοί συνδυασμοί, τόσο στους τοίχους και τις τεχνοτροπίες, όσο και στην επιλογή των επίπλων. Γι αυτό, η καρέκλα του ιατρού θα είναι γκρι, ενώ οι καρέκλες των επισκεπτών θα επιλεχθούν κόκκινες.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία