Μελέτη κατασκευής οφθαλμολογικής κλινικής στη Γλυφάδα

Μελέτη κατασκευής οφθαλμολογικής κλινικής στη Γλυφάδα

Η οφθαλμολογία, αποτελεί μια ιδιαίτερη επιστήμη, καθώς ασχολείται με τα μάτια των ανθρώπων, που είναι ένα ευαίσθητο σημείο. Για αυτό κι εμείς, τη συγκεκριμένη μελέτη ιατρείου, την προσέξαμε σαν τα μάτια μας.

Κάναμε τη μελέτη ιατρείου, έτσι ώστε η κατασκευή ιατρείου, να γίνει όπως πρέπει, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξεκινώντας από την πόρτα, θα παρατηρήσουμε ότι συνειρμικά προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά. Πρόκειται για πόρτα ασφαλείας, αλλά και από το χρώμα της, αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως τη σοβαρότητα του χώρου.

Κατευθείαν μόλις μπαίνει ο ασθενής, τον υποδέχεται ένα μεγάλο και ευρύχωρο σαλόνι, σε χρώματα παλ και ήπια, που προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση. Ότι ακριβώς χρειάζονται οι άνθρωποι που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Κυριαρχεί το άσπρο χρώμα, όπως και στα περισσότερα ιατρεία. Αυτό γίνεται επιτηδευμένα, καθώς το άσπρο αντιπροσωπεύει την υγεία και την καθαριότητα. Το πάτωμα και οι τοίχοι είναι στα ίδια χρώματα, καθώς και τα τραπεζάκια στον χώρο αναμονής. Για να σπάει η μονοτονία του λευκού, έχουν επιλεχθεί λεπτομέρειες στο χρώμα του γκρι.

Γωνιακοί, άνετοι καναπέδες σε χρώμα του ανοιχτού γκρι, θα φιλοξενήσουν την αναμονή των ανθρώπων. Σε πιο σκούρα απόχρωση, υπάρχουν στα παράθυρα γκρι roller, για να προστατεύουν τον χώρου από τον ήλιο και τους περιττούς ρύπους. Το ταβάνι σε συνέχεια των υπολοίπων είναι και αυτό άσπρο, έχοντας όμως, διαγώνιες λωρίδες φωτισμού, που δημιουργούν μια ψυχεδελική αίσθηση.

Μια υπέροχη ανισόπεδη δημιουργία στον τοίχο, έρχεται να ολοκληρώσει αυτή την πανδαισία διακοσμητικού οίστρου. Πάνω της, φυσικά, έχει εφαρμοσθεί μια μεγάλη τηλεόραση, για να κρατάει συντροφιά στους παρευρισκομένους κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Ο τομέας της γραμματείας, συνεχίζει στα ίδια χρώματα, μόνο που παρεμβάλλεται από κατασκευές στο χρώμα του σκούρου καφέ, για να γίνεται μια σοβαρή αντίθεση, όπως αρμόζει στο χώρο του ιατρείου. Το γραφείο είναι όσο πρέπει ψηλό, για να αποφεύγονται τα αδιάκριτα βλέμματα.

Μάλιστα μπροστά στη γραμματεία, θα δημιουργηθεί μια υπέροχη γωνίτσα, που μοιάζει να διαφέρει από τον υπόλοιπο χώρο, αλλά συνάμα και να είναι ένα με αυτού. Μοιάζει να χύνεται ένα πλακάκι, που μας θυμίζει την κουζίνα της γιαγιάς και πάνω του στέκεται μια πανέμορφη πολυθρονίτσα στο χρώμα του R.A.F.

Μετά συνεχίζουμε με τον διάδρομο που οδηγεί στους επιμέρους χώρους και στο εξεταστήρια. Χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη φωτεινότητα και στην αρχή πλαισιώνεται από τζάμι, προκειμένου να ενισχυθεί αυτό του το χαρακτηριστικό.

Το εξεταστήριο ακολουθεί την ίδια χρωματική παλέτα, δίνοντας στον ασθενή τη δυνατότητα να χαλαρώσει και να νιώσει οικεία. Είναι διαχωρισμένο, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Άλλο σημείο εξυπηρετεί τις σημειώσεις του θεράποντα ιατρού, άλλο την εξέταση του οφθαλμού και άλλο την περίπτωση που πρέπει ο ασθενής να εξεταστεί περαιτέρω.

 

 

Στο χώρο συσκέψεων, επικρατούν και πάλι τα ίδια χρώματα. Ένα ευρύχωρο, άσπρο τραπέζι, με άσπρες καρέκλες θα τοποθετηθεί για να φιλοξενήσει τα θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν. Επίσης, υπάρχει μια όμορφη γωνιά με δύο πολυθρόνες, μια εκ των οποίων φέρει και υποπόδιο.

Η διαφορά σε αυτό το δωμάτιο είναι, πως τα φωτιστικά έχουν κυκλικές μορφές, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που είναι διαγώνια.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία