Μελέτη & κατασκευή οφθαλμιατρείου στις Αχαρνές

Μελέτη & κατασκευή οφθαλμιατρείου στις Αχαρνές

Ένα οφθαλμιατρείο στις Αχαρναί Αττικής, άνοιξε τις πόρτες του για τους πολύτιμους πελάτες του. Για τους ασθενείς, που χρειάζονται την βοήθεια του Κου Σοφιανού. Πριν γίνει όμως αυτό, ο Κος Σοφιανός, ως εξέχων επιστήμονας, εμπιστεύθηκε την INNOVO CONSTRUCTIONS, έτσι ώστε οι ασθενείς, να βρουν ένα χώρο που θα τους εμπνέει ασφάλεια και θαλπωρή.

Μένοντας πιστοί στην επιστημονική ταυτότητα του ιατρείου, χρησιμοποιήσαμε υλικά που να θυμίζουν καθαρότητα και διαύγεια. Οι άνθρωποι που πάνε σε ένα ιατρείο, είναι πολύ σημαντικό να νιώθουν πως είναι καθαρό και, φυσικά, πώς ο γιατρός και το προσωπικό δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.

Αντανακλαστικές επιφάνειες, λειτουργούν ως καθρέφτες και βοηθούν το φυσικό φως να απλωθεί όπως πρέπει. Δηλαδή ομοιόμορφα, έτσι ώστε ούτε να κουράζει, αλλά ούτε και να μην είναι αρκετό. Αυτό παραπέμπει σε ισορροπία, που είναι το πλέον ουσιαστικό συναίσθημα.

Στις πόρτες τοποθετήθηκε γυαλί. Με αυτό τον τρόπο διατηρήσαμε την διακριτικότητα. Το γυαλί όμως, είναι ένα υλικό που προσδίδει πολυτέλεια και κλάση. Συναντάται σε υψηλού επιπέδου κατασκευές και μπορεί να φαίνεται πολύ ποιοτικό.

Στην αίθουσα αναμονής, στον τοίχο, χρησιμοποιήθηκε το ανοιχτό γκρι χρώμα. Αντιθέτως, οι επιμέρους λεπτομέρειες και τα κασώματα, βάφτηκαν σε γκρι σκούρο, για να γίνεται αντίθεση, αλλά και για να στολιστεί ο υπάρχον τοίχος και να τονιστούν οι γωνίες.

Στις εσοχές του τοίχου, τοποθετήθηκε περίτεχνα κρυφός φωτισμός. Επικουρικά μπήκαν γυάλινα διακοσμητικά τζάμια, τα οποία φέρουν επίσης φωτισμό, προκειμένου να μετατρέπουν το φως στο χώρο, μια ευχάριστη και ξεκούραστη νότα. Αυτό γίνεται γιατί δεν έρχεται μόνο από μια πλευρά, αντιθέτως διαχέεται ισομερώς.

Τα έπιπλα επιλέχθηκαν προσεκτικά για την άνεση των ασθενών. Είναι χρωματικά εναρμονισμένα με τον υπόλοιπο διάκοσμο αλλά και το σχήμα τους συνάδει απόλυτα με το ύφος του χώρου. Φροντίσαμε επίτηδες, να τοποθετηθούν μεμονωμένες πολυθρόνες και όχι ενιαίο καναπές. Αυτό έγινε στα πλαίσια του σεβασμού, στον προσωπικό χώρο του κάθε ασθενή.

Στην οροφή δώσαμε ιδιαίτερη βάση, καθώς είναι πάντα χαρακτηριστικό κομμάτι του οποιουδήποτε χώρου. Εκτός από τον κύριο φωτισμό, δημιουργήθηκε επιπρόσθετος αντανακλαστικός, με σκοπό να δοθεί ύψος στο δωμάτιο, αλλά και να δίνει την αίσθηση της συνέχειας του χώρου.

Σε κομβικά σημεία έχουν δημιουργηθεί μοναδικές τεχνοτροπίες τοίχου σε λευκό χρώμα, ώστε να διαφέρουν από τον υπόλοιπο χώρο. Παίζοντας με τις διαστάσεις υπάρχει η ψευδαίσθηση του τρισδιάστατου, με θέμα την οφθαλμιατρική εξέταση.

Στους τοίχους της υποδοχής – γραμματείας τοποθετήθηκε ξύλινη τεχνοτροπία από την οροφή ως τον τοίχο. Μοιάζει να στάζει από την οροφή, δημιουργώντας μια πρωτότυπη κορνίζα για το λογότυπο του ιατρείου. Επίσης, δίνει ύψος, αλλά και ξεχωρίζει την αίθουσα αναμονής τονίζοντας συνάμα, την χρησιμότητα του χώρου.

Ο κύριος και πιο σημαντικός χώρος είναι φυσικά το γραφείο του γιατρού, όπου συγκεντρώσαμε τα χαρακτηρίστηκα του υπόλοιπου χώρου και κάναμε σαφή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Με βασικό χρώμα, και εδώ, το γκρι με τις αποχρώσεις του, αλλά και μια ενιαία ξυλική τεχνοτροπία που καλύπτει μεγάλο μέρος της οροφής και καταλήγει στον τοίχο, δημιουργώντας το φόντο για γυάλινα ράφια. Οι περσίδες, οι οποίες έχουν το ίδιο στυλ με τον υπόλοιπο χώρο, εξυπηρετούν τις οφθαλμιατρικές εξετάσεις, βοηθώντας τον ιατρό να έχει καλύτερη ορατότητα. Συμβάλλουν όμως και στις αισθητική καθώς τυγχάνουν ιδιαίτερη αίγλης.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία