Μελέτη μεζεδοπωλείου στην Αργυρούπολη

Μελέτη μεζεδοπωλείου στην Αργυρούπολη

Στο τραπέζι με το φαγητό οι άνθρωποι ικανοποιούν την βασική τους ανάγκη ενώ παράλληλα μοιράζονται μεταξύ τους μια μοναδική απόλαυση και επικοινωνούν με ουσιαστικό τρόπο τρώγοντας. Για τον λόγο αυτό το περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να τους χαλαρώνει και να τους εμπνέει.

Η Innovo Constructions με την πολυετή πείρα στην μελέτη και κατασκευή καταστημάτων εστίασης δημιουργεί σύγχρονους χώρους με ξεχωριστό ύφος για αξέχαστες στιγμές διασκέδασης. Κατά την μελέτη του μεζεδοπωλείου στην Αργυρούπολη έδωσε έμφαση στην άριστη λειτουργία των εγκαταστάσεων, στον εργονομικό σχεδιασμό του χώρου και στην μινιμαλιστική διάθεση της ατμόσφαιρας. Απώτερος στόχος ήταν η άνεση του πελατειακού κοινού αλλά και των υπαλλήλων για πιο αποδοτική εργασία.

Πιο αναλυτικά, κατά τον σχεδιασμό, αρχικά η δημιουργική ομάδα συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο κάνοντας αναλυτική επιμέτρηση και φωτογράφιση του καταστήματος. Συζητώντας με τον επιχειρηματία παράλληλα ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του από τον χώρο. Οι ελλείψεις των εγκαταστάσεων σημειώθηκαν, οι αστοχίες του υπάρχοντος εξοπλισμού καταγράφηκαν. Έτσι σχηματίστηκε μια πλήρη εικόνα του χώρου μελέτης για την πλήρη αναβάθμισή του.

Στη συνέχεια εστιάζοντας στην λειτουργικότητα και την εργονομία ολοκληρώθηκε ο διαχωρισμός της κουζίνας και η διάταξη των επίπλων στον χώρο των τραπεζοκαθισμάτων. Ο λιτός σχεδιασμός της διακόσμησης σε μινιμαλιστική διάθεση με κυρίαρχη απόχρωση το λευκό χρώμα αποτελεί το ιδανικό φόντο για την ανάδειξη των χρωματιστών, εύγευστων φαγητών. Η μελέτη φωτισμού και η εφαρμογή των επιλεγμένων φωτιστικών σωμάτων έδωσε πνοή στον χώρο στοχεύοντας σε αυξημένες πωλήσεις διεγείροντας τις γευστικές αισθήσεις του κοινού.

Η κατανόηση του έργου από τον πελάτη γίνεται μέσω φωτορεαλιστικών εικόνων και σχεδίων του καταστήματος όπως επρόκειτο να υλοποιηθεί. Έτσι διευκολύνεται η έγκαιρη παρέμβασή του για τυχόν τροποποιήσεις και την εξασφάλιση της αποδοτικής επένδυσής του. Στο τελικό αποτέλεσμα η ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα κερδίζει τις εντυπώσεις ενώ η γευστική εμπειρία απογειώνει τις αισθήσεις.

Δείτε περισσότερα Εστίαση