Μελέτη κομμωτηρίου στον Περισσό

Μελέτη κομμωτηρίου στον Περισσό

Το κομμωτήρια, είναι μια πολύ ξεχωριστή κατηγορία επιχειρήσεων. Είναι ο ναός των γυναικών. Η γυναίκα, είτε έχει λεφτά είτε όχι, για βρει τρόπο να επισκεφτεί ένα κομμωτήριο, για να φτιάξει την κόμη της. Δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, αλλά και με την ψυχολογία. Ουσιαστικά το κάνει για τον εαυτό της. Για να νιώθει εκείνη καλύτερα.

Μέχρι πρότινος, τα απανταχού κομμωτήρια, έτειναν να μοιάζουν όλα μεταξύ τους. Είχαν σχεδόν το ίδιο στυλ, την ίδια κατάταξη, έως και τα ίδια χρώματα. Αυτό συνέβαινε, μέχρι να εμφανιστεί η INNOVO CONSTRUCTIONS. Φροντίσαμε να παραδώσουμε ένα χώρο, σεβόμενοι πάντα την εύθραυστη φύση της ομορφιάς.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, έφερε εις πέρας τον σχεδιασμό και την μελέτη, ενός κομμωτηρίου στον Περισσό Αττικής, μόνο με τον τρόπο που εκείνη ξέρει. Άμεσα, γρήγορα, αποτελεσματικά. Με λίγα λόγια. Τέλεια.!!! Αυτό έγινε, προκειμένου η κατασκευή του εν λόγω καταστήματος να γίνει όσο καλύτερα θα μπορούσε.

Στον Περισσό θα δημιουργηθεί ένα κομμωτήριο, διαμπερές και ευήλιο. Αυτό θα επιτευχθεί, με μεγάλα ενιαία παράθυρα και μεγάλη γυάλινη πόρτα. Η μεγάλη βιτρίνα, θα βοηθήσει σε δύο πράγματα. Πρώτον θα φαίνεται το κομμωτήριο από παντού και δεύτερον, θα έχουν άπλετο φως οι υπάλληλοι για να δουλέψουν. Σε μια δουλειά που όλα κρίνονται στην λεπτομέρεια, ο καλός φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Στο εξωτερικό μέρος του μαγαζιού, το πάνω μέρος θα γίνει μαύρο, η ιδιότητα του καταστήματος θα τονιστεί με άσπρα φωτεινά γράμματα, ενώ οι υπηρεσίες που θα προσφέρει και το λογότυπο, θα γίνουν χτυπητό πράσινο. Το υπόλοιπο θα είναι γκρι ανοιχτό.

Το μαγαζί θα χωρίζεται σε τρία μέρη, στο μπροστινό, στον διάδρομο και στο πίσω μέρος.

Η οροφή θα ακολουθεί τα τμήματα του χώρου, έτσι στο μπροστινό μέρος θα γίνει πράσινη με τετράγωνα σποτάκια, στην μέση θα τοποθετηθεί μαύρος, κλασικός, αριστοκρατικός πολυέλαιος.

Στον διάδρομο, η οροφή θα είναι γκρι και θα πλαισιώνεται από εσωτερικό φωτισμό. Τα τετράγωνα σποτάκια θα παραμείνουν κι εδώ, φωτίζοντας κατά μήκος. Όχι τυχαία, καθώς με αυτό το τέχνασμα, φαίνεται σαν να ενώνεται ο διάδρομος, ο οποίος είναι λίγο απομονωμένος, με το υπόλοιπο μαγαζί.

Στην δεξιά πλευρά του μαγαζιού, δηλαδή στο μπροστινό μέρος, στην γωνία θα υπάρχει γωνιακός καναπές σε γκρι χρώμα, με μαύρο τραπεζάκι μπροστά του, για την άνετη αναμονή των πελατών.

Πίσω από τον καναπέ, θα υπάρχει πράσινη τεχνοτροπία, με μαύρα γράμματα και κρυφό φωτισμό. Η τεχνοτροπία του τοίχου θα συνεχίζεται και πίσω από τους καθρέφτες.

Σε αυτό τον τοίχο, θα υπάρχουν ενσωματωμένοι καθρέφτες-θέσεις, για την εξυπηρέτηση των πελατών. Οι καθρέφτες, θα γίνουν μαύροι με λευκές καρέκλες στην νοοτροπία της πολυθρόνας. Θα πετύχουμε έτσι, την μέγιστη άνεση των πελατών.

Ο χώρος της υποδοχής, θα υποδεικνύεται από γραφείο με μαύρες άκρες και πράσινο χρώμα στην μέση. Στην πλάτη της υποδοχής, θα υπάρχει λευκός τοίχος, με παραθυράκια που θα έχουν μαύρο πλαίσιο και θα επικοινωνούν με το πίσω μέρος. Αυτός ο τοίχος θα δημιουργεί γωνία, η οποία θα καλύπτει όλο το πίσω μέρος. Στην άλλη πλευρά του, θα υπάρχει μεταλλική τεχνοτροπία με κύκλους που θα θυμίζει παραβάν, χωρίς όμως να εμποδίζει την ορατότητα.

Στον διάδρομο, θα τοποθετηθούν μαύροι καθρέφτες διπλής όψεως, άρα και δύο θέσεων. Θα είναι στοιχισμένοι, έτσι ώστε, κοιτάζοντας μέσα στον καθρέφτη να δημιουργείται η ψευδαίσθηση μακριού διαδρόμου.