Μελέτη καταστήματος οπτικών στο Χαλάνδρι

Μελέτη καταστήματος οπτικών στο Χαλάνδρι

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, έχει αναλάβει πολλά μαγαζιά οπτικών ειδών, από την μελέτη, την υλοποίηση, την ανακαίνιση μέχρι και την ολοσχερή κατασκευή. Αυτή την φορά ανέλαβε την μελέτη, ενός καταστήματος οπτικών ειδών στο πανέμορφο Χαλάνδρι.

Ο τομέας των οπτικών ειδών όλο και αναπτύσσεται, λόγω της διπολικής του φύσης. Από τη μια η φαρμακευτική ιδιότητα των συγκεκριμένων προϊόντων και από την άλλη η καλλωπιστική τους φύση (ή και τα δύο πολλές φορές), τα κάνουν ένα προϊόν, που κινείται πολύ στην αγορά.

Αυτό σημαίνει μεγάλος ανταγωνισμός. Οπότε το καθένα πρέπει να μπορεί να παρουσιάσει έναν χώρο, μοντέρνο και πρωτότυπο στους πελάτες, έτσι ώστε να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, φροντίζει να το παρέχει αυτό στους πελάτες της, ακόμα και αν πρόκειται για διαφορετικούς πελάτες, με το ίδιο αντικείμενο.

Για το μαγαζί οπτικών στο Χαλάνδρι δώσαμε δύο επιλογές, αποκλείοντας την περίπτωση μη ικανοποίησης του πελάτη μας. Το μόνο που κρατήσαμε και στις δύο περιπτώσεις, ήταν το ολόλευκο χρώμα. Σαν να βρίσκεται στο βασίλειο του χιονιού με συνεπιβάτη, το πολύτιμο εμπόρευμά του.

Λόγω του μικρού του μεγέθους, έπρεπε να βρούμε τρόπους να κάνουμε το μαγαζί να φαίνεται μεγαλύτερο και φυσικά τα καταφέραμε. Η ολόλευκη επιλογή εννοείται πως εξυπηρετούσε αυτό τον σκοπό. Το λευκό, όμως ως γνωστόν, ανοίγει τον χώρο και κάνει τα πάντα να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά.

Στην πρώτη επιλογή το κατάστημα θα γίνει ολόλευκο. Η μία πλευρά θα γίνει με ενσωματωμένα στον τοίχο ράφια, τα οποία θα έχουν κρυφό φωτισμό, ενώ ο τοίχος πάνω και κάτω από τα ράφια θα παραμείνει απλός, ενιαίος και λιτός. Γενικότερα, η απλότητα και η απέριττη κομψότητα χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο μαγαζί. Ακριβώς όπως το ήθελε και ο ίδιος ο πελάτης.

Στο βάθος θα δημιουργηθεί ο χώρος του ταμείου, ο οποίος θα διαφοροποιηθεί με γκρι ανοιχτό χρώμα και κρυφό φωτισμό στην βάση του. Πίσω από το ταμείο,  θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο ράφι με κρυφό φωτισμό, από πάνω η επωνυμία του καταστήματος και από κάτω ενσωματωμένα στον τοίχο ντουλάπια αποθήκευσης. Πάντα λειτουργούμε με γνώμονα και την καλαισθησία, αλλά και την λειτουργικότητα.

Η άλλη πλευρά θα υπάρξει μια ενιαία μεγάλη εσοχή με μικρά γυάλινα ραφάκια, τα οποία θα έχουν χωρητικότητα ενός προϊόντος έκαστο. Στην πάνω πλευρά της εσοχής, θα τοποθετηθούν συμμετρικά τοποθετημένα σποτάκια, απλώνοντας το φως ομοιόμορφα.

Η άλλη επιλογή που προτείναμε, θέλει επίσης το κατάστημα ολόλευκο. Στη  μία πλευρά θα δημιουργηθούν επίσης φωτεινά ράφια, τα οποία θα συνεχίζονται σε όλο τον επάνω τοίχο, όπως επίσης και στην οροφή. Θα δημιουργήσουμε έτσι φωτεινές λωρίδες προσθέτοντας ύψος.

Στο κάτω μέρος του τοίχου θα δημιουργηθούν συρτάρια αποθήκευσης και από πάνω τους μικρή προεξοχή που θα χρησιμοποιείται σαν πάγκος.

Το ταμείο θα γίνει λευκό με φωτεινή βάση και από πίσω του θα δημιουργηθεί μεγάλο, ενιαίο ράφι με κρυφό φωτισμό. Πάνω από το ράφι, θα τοποθετηθεί η επωνυμία του καταστήματος με μαύρα γράμματα, ώστε να μην περνούν απαρατήρητα.

Στην άλλη πλευρά θα δημιουργηθεί μικρή εσοχή στον τοίχο, όπου θα τοποθετηθούν ή λευκά ράφια σε διάφορα σχέδια και μήκη ή σιδερένια “πλεχτή” βάση. Και στις δύο περιπτώσεις, θα υπάρχει γκρι φόντο και θα περιβάλλεται από κρυφό φωτισμό.

 

 

Δείτε περισσότερα Οπτικά