Μελέτη καταστήματος οπτικών στο Παλαιό Φάληρο

Μελέτη καταστήματος οπτικών στο Παλαιό Φάληρο

Στο πανέμορφο Παλαιό Φάληρο, μπροστά στην θάλασσα, ένα μαγαζί με οπτικά θα ανοίξει τις πόρτες του, προκειμένου να προσφέρει τα πολύτιμα αγαθά του στον κόσμο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα χώρο, που δεν θα εμπνέει είτε τους πελάτες είτε τους εργαζόμενους. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, επιμελήθηκε τον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική μελέτη, του καταστήματος. Το έκανε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μπορεί να παραδοθεί ένας χώρος άρτια λειτουργικός, με εξαιρετικό design, που να θυμίζει ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στο κατάστημα οπτικών στο Παλαιό Φάληρο, για την πρόσοψη, θα χρησιμοποιηθεί μόνο τζαμαρία. Αυτό είναι ένα γνωστό τρικ, το οποίο μετατρέπει την φάτσα του μαγαζιού σε μια μεγάλη βιτρίνα. Σε πρώτο πλάνο, θα τοποθετηθούν γεωμετρικά ασύμμετρα σχήματα, σε γλαυκό ανοιχτό χρώμα. Πάνω τους θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οπτικά. Αυτό θα βοηθήσει τον επιχειρηματία στην έκθεση των προϊόντων που επιθυμεί να προωθήσει.

Το οίκημα, όντας από κατασκευής μικρό, μας εξανάγκασε να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην ταξινόμηση του χώρου. Καταρχήν, το μαγαζί λόγω του μικρού του μεγέθους, θα γίνει κατά βάση λευκό, κερδίζοντας φαινομενικά όγκο.

Στον αριστερό τοίχο θα δημιουργηθούν εσοχές όπου θα μπουν βάσεις για τα οπτικά σε φόντο νοβοπάν. Το χρώμα του νοβοπάν, ή αλλιώς πεπιεσμένο ξύλο, κάνει πολύ ισχυρή αντίθεση με το μονοπώλιο του λευκού, χωρίς όμως να γίνεται βαρετό, καθώς δημιουργεί φωτοσκιάσεις, λόγω των πολλών χρωματισμών που διαθέτει.

Πάνω από την κάθε βάση, θα τοποθετηθεί κάθετο σποτάκι το οποίο θα ενισχύει την φωταγώγηση των οπτικών και θα συμβάλλει στην καλύτερη ανάδειξη των προϊόντων.

Κάτω από κάθε εσοχή, θα ενσωματωθούν στον τοίχο συρτάρια αποθήκευσης λευκά με γκρι πλαίσιο, τα οποία λόγω της κατάλληλης τοποθέτησης και κατανομής, θα φαντάζουν με τις εσοχές, σαν ένα. Στον κενό χώρο του τοίχου πάνω από τις εσοχές, θα τοποθετηθεί τεχνοτροπία με το λογότυπο της επιχείρησης.

Στο δεξί τοίχο, η λογική της εσοχής θα διατηρηθεί. Μόνο που αυτή την φορά, θα δημιουργηθούν λευκά ράφια. Το φόντο νοβοπάν επίσης παραμένει. Η εμφάνιση του νοβοπάν, όπως είπαμε και πιο πάνω, μας επιτρέπει στην εισαγωγή όσων λευκών λεπτομερειών θέλουμε, χωρίς περιορισμό.

Κάτω από τα ράφια θα τοποθετηθεί συρταριέρα με μεγαλύτερο βάθος, σε σύγκριση με αυτή του αριστερού τοίχου. Έτσι επιτυγχάνουμε την εξασφάλιση περισσότερου αποθηκευτικού χώρου και βοηθούμε το προσωπικό στην δουλειά του.

Ο κρυφός φωτισμός που θα τοποθετηθεί σε κάθε ράφι ξεχωριστά, δίνει περισσότερο βάθος. Όλα συμβάλλουν στην προσπάθεια μας να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος.

Στον τοίχο πάνω από τα ράφια, θα τοποθετηθούν καλλιτεχνικές φωτογραφίες σε μαύρο πλαίσιο, απεικονίζοντας διάσημες προσωπικότητες οι οποίοι φορούν γυαλιά.

Η γωνία του αριστερού τοίχου θα αξιοποιηθεί ενώνοντας τον με τον εσωτερικό. Συνεχίζεται το διακοσμητικό μοτίβο με τα λευκά ράφια και το νοβοπάν δίνοντας συνέχεια. Στην βάση των ραφιών του εσωτερικού τοίχου, θα τοποθετηθεί ο χώρος του ταμείου, ο οποίος θα οριοθετηθεί με χαμηλό λευκό τοιχίο, που στην μπροστινή του όψη θα φέρει το λογότυπο του καταστήματος.

Στο κέντρο του μαγαζιού, θα τοποθετηθεί λευκό τραπεζάκι σε σχήμα π, με γλαυκό ανοιχτό χρώμα στα πλαϊνά του. Το τραπεζάκι θα συντροφεύουν λευκές καρέκλες με πόδια στο χρώμα του ξύλου.

Η εικόνα του νοβοπάν περιμετρικά, σε συνάφεια με το καφέ ανοιχτό του χρώμα δίνει ένταση και βάθος.

 

Δείτε περισσότερα Οπτικά