Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος οπτικών στη Γερμανία

Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος οπτικών στη Γερμανία

Και οι πελάτες των Ευρωπαϊκών χωρών προτιμούν την INNOVO CONSTRUCTIONS, για να διεκπεραιώσει την μελέτη και τον σχεδιασμό, των επαγγελματικών τους χώρων. Ένα μαγαζί οπτικών στην Γερμανία, θέλησε να διαθέτει ένα κατάστημα, το οποίο να μπορεί να στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, πιστή στο σερί των επιτυχιών, κατάφερε για ακόμη μια φορά, να παραδώσει ένα κατάστημα, αντάξιο των προσδοκιών του πελάτη. Ο απαράμιλλος σχεδιασμός, όμως δεν εξυπηρετεί μόνο τις απαιτήσεις του καταστηματάρχη, αλλά και των ανθρώπων που θα το επισκεφτούν.

Στο οπτικό κέντρο θα δημιουργηθεί ένας εντυπωσιακός χώρος, που θα έχει ως βάση του το λευκό χρώμα και τις αντανακλαστικές επιφάνειες. Αυτό θα γίνει επιτηδευμένα, για να προβάλλονται τα προϊόντα ως εικαστικές παρεμβάσεις και να κάνουν την παρουσία τους όλο και πιο αισθητή.

Θα θυμίζει σκηνικό από ταινία του μέλλοντος, βγαλμένο από την τάξη και την ευθύτητα της δεκαετίας του πενήντα. Οι λιτές και τετράγωνες γραμμές μαρτυρούν ένα χώρο, που μόνο καλαισθησία και μεταμοντερνισμό μπορεί να προσφέρει.

Καθώς θα μπαίνουμε στον χώρο, ευθεία μπροστά μας, θα υπάρχει το ταμείο. Θα οριοθετείται από λευκές κολόνες, οι οποίες θα φέρουν ράφια, δεξιά και αριστερά, για την τοποθέτηση και προβολή των προϊόντων. Στη μέση και ακριβώς κάτω από τον πάγκο του ταμείου, θα τοποθετηθεί ξύλινη επένδυση από καρυδιά, για να εισβάλει στο λευκό και να κάνει το σημείο πιο ζεστό.

Η γωνία που υπάρχει πίσω από το ταμείο αριστερά, θα είναι από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του μαγαζιού. Θα τοποθετηθεί ανοιχτόχρωμο τούβλο σε ακατέργαστη μορφή και πάνω του θα μπουν ράφια λευκά.

Αριστερά του χώρου, ο τοίχος θα είναι λευκός και θα  δημιουργηθούν εσοχές με ράφια, ενώ θα τις χωρίζουν καθρέφτες, εξυπηρετώντας έτσι τους πελάτες. Κάτω από τις εσοχές θα τοποθετηθούν συρτάρια αποθήκευσης, για να είναι το εμπόρευμα ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμο. Για να υπάρχει, δηλαδή, εύκολη πρόσβαση.

Μπροστά από τον τοίχο, θα μπουν τραπεζάκια εξυπηρέτησης πελατών από καρυδιά και λευκές καρέκλες, τα πόδια των οποίων, θα είναι από πιο ανοιχτόχρωμο ξύλο. Η καρέκλα του υπαλλήλου, θα είναι ένα λευκό σκαμπό με ροδάκια, για την ευελιξία των κινήσεων.

Στην αριστερή πλευρά, ο τοίχος θα έχει την ίδια σχεδίαση με τον αριστερό, όπως επίσης και το τραπεζάκι. Σε αυτή την πλευρά, θα μπει stand εξυπηρέτησης πελατών, που θα χρησιμεύει και στην έκθεση προϊόντων. Με ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη σχεδίαση, θα έχει διαγώνια γραμμή. Η βάση του, θα είναι από ξύλο καρυδιάς, το οποίο καθώς θα συνεχίζει, θα γίνεται πλαίσιο και θα καταλήγει επιφάνεια. Πάνω από την ξύλινη βάση θα υπάρχουν λευκά ράφια, τα οποία θα ακολουθούν την πλάγια κλήση του επίπλου.

Πίσω από το ταμείο και δεξιά, θα υπάρχει λευκό σαλονάκι, για την ανάπαυση ή αναμονή των πελατών, καθώς ακριβώς από πίσω θα δημιουργηθεί εξεταστήριο.

Το εξεταστήριο, θα παραμείνει λευκό, εκτός του αισθητικού μέρους και για λόγους λειτουργικότητας. Θα έχει πλήρη επαφή με το κατάστημα ,αφού από την μέση και πάνω θα είναι τζαμαρία.

Η οροφή θα φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά σχέδια φωτισμού. Περιμετρικά του χώρου στην γωνία της οροφής, θα υπάρχει συνεχόμενος ενιαίος φωτισμός, ο οποίος θα δίνει ένταση στους τοίχους, στους οποίους θα εκτίθενται τα προϊόντα.

 

Δείτε περισσότερα Οπτικά