Μελέτη κατασκευής οφθαλμιατρείου στη Δάφνη

Μελέτη κατασκευή οφθαλμιατρείου στη Δάφνη

Η μελέτη και κατασκευή του οφθαλμιατρείου στη Δάφνη ολοκληρώθηκε από την Innovo Constructions έχοντας ως βασικό της γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των ασθενών τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Η φιλική ατμόσφαιρα γαληνεύει τις αισθήσεις κερδίζοντας την εμπιστοσύνη.

Από την στιγμή που εισέρχεται στον χώρο ο ασθενής πρέπει να νιώθει άνετα και φιλόξενα. Η εταιρεία με συνέπεια και υπευθυνότητα αντιμετώπισε τις προκλήσεις μα αποτελεσματικότητα και σύνεση. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ιατρείου αποτελεί ο μακρόστενος χώρος υποδοχής και αναμονής. Έτσι η υποδοχή διαμορφώνεται από μια λιτή αλλά εργονομικού σχεδιασμού ρεσεψιόν όπου η γραμματέας μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα κάθε άτομο. Οι γήινες αποχρώσεις και η επένδυση με πέτρα δημιουργούν ένα οικείο περιβάλλον.

Η συνοχή της αισθητικής των χώρων του οφθαλμιατρείου σχηματίζουν μια ενιαία εικόνα στο μυαλό του ασθενή. Περπατώντας πάνω στο ξύλινο δάπεδο προς τα καθίσματα το βλέμμα μαγνητίζεται από τον «κυματιστό» τοίχο. Η μορφολογία του σε συνδυασμό με τον φωτισμό που ξεπροβάλει μέσα από τις σχισμές δημιουργεί ένα δυναμικό ανάγλυφο που δεν περνάει απαρατήρητο.

Η ανάδειξη του χώρου όμως δεν επιτυγχάνεται μόνο με την διακόσμηση. Αντιμετωπίζοντας την έλλειψη φυσικού φωτισμού και αερισμού στην υποδοχή και αναμονή η Innovo Constructions επεμβαίνει διαμορφώνοντας το περιβάλλον με τεχνητά μέσα. Ο φωτισμός είναι καθοριστικός παράγοντας για την οπτική άνεση και η θέρμανση – κλιματισμός για την θερμική άνεση. Με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο φωτισμός μελετήθηκε ξεχωριστά για κάθε χώρο έχοντας ως άξονα τις δραστηριότητες που ασκούνται σε αυτόν.

Η ανακαίνιση του οφθαλμιατρείου στη Δάφνη ολοκληρώθηκε έπειτα από την συνεργασία όλων των ειδικοτήτων και των συνεργείων με τον μελετητή. Η κατασκευή του ιατρείου ήταν ολική, με νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, χωρίσματα γυψοσανίδας, ψευδοροφές με κρυφό φωτισμό και νέα δάπεδα. Έτσι πλέον ο χώρος εκφράζει την προσωπικότητα του οφθαλμιάτρου δείχνοντας τον σεβασμό που αρμόζει απέναντι στους ασθενείς του.

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία