Μελέτη κατασκευής καταστήματος οπτικών στην Παιανία

Μελέτη κατασκευής καταστήματος οπτικών στην Παιανία

Ένα γωνιακό μαγαζί με οπτικά στην Παιανία, ανοίγει τις πόρτες του διάπλατα, για να υποδεχθεί τους πελάτες του. Οφείλει να τους παρουσιάσει έναν χώρο που θα τους εμπνέει και θα τους κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, σχεδίασε ένα μαγαζί, που να μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα δεδομένα του χώρου των οπτικών. Τα οπτικά είναι ένας τομέας, που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και σίγουρα ποτέ δεν χάνει την αίγλη του. Οι επιχειρηματίες, λοιπόν, που ασχολούνται με αυτά, πρέπει να παρέχουν στους καταναλωτές τους, καταστήματα εφάμιλλά με την λάμψη του συγκεκριμένου προϊόντος.

Το μαγαζί με τα οπτικά στην Παιανία, είναι γωνιακό, οπότε έχει, ούτως ή άλλως, πλεονέκτημα από μόνο του. Μπορείς να κάνεις διάφορες στιλιστικές δεξιότητες, σε ένα γωνιακό μαγαζί. Υπερέχει λόγω θέσεως.

Η είσοδος του καταστήματος θα είναι στο πλάι, έτσι όλο το μπροστινό τμήμα θα αξιοποιηθεί ως μια τεράστια βιτρίνα. Θα μένει έκθετο ολόκληρο το μαγαζί, με αποτέλεσμα να μην μένουμε στα εκτιθέμενα προϊόντα ως πηγή έλξης, αλλά και στον έντεχνο διάκοσμο.

Το εξωτερικό του μαγαζιού θα γίνει κίτρινο ανοιχτό, δημιουργώντας αντίθεση με το εσωτερικό του. Στην βιτρίνα θα τοποθετηθούν μαύροι πάγκοι δύο θέσεων. Οι πάγκοι θα παραμείνουν απλοί και λιτοί, με καθαρές ίσιες γραμμές, ώστε να μην φορτώνεται οπτικά η βιτρίνα.

Ανάμεσα στις τζαμαρίες θα τοποθετηθούν διαφημιστικές πινακίδες, με ζουμερά και έντονα χρώματα, για να κάνουν την διαφορά, να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά και να προωθούν διαφημιστικά το εμπόρευμα.

Στο εσωτερικό του μαγαζιού, θα κυριαρχεί το λευκό, το μαύρο, οι αποχρώσεις τους και το ασημί. Το κατάστημα θα έχει pop ύφος, με την υποψία της κραυγαλέας υποκουλτούρας της δεκαετίας του ογδόντα. Όλη αυτή η ασπρόμαυρη διάθεση, θα αποπνέει ένα μυστήριο, τονίζοντας συνάμα τα προϊόντα.

Ο τοίχοι του μαγαζιού θα είναι γκρι ανοιχτό, ακολουθώντας τον υπόλοιπο χρωματισμό. Για την έκθεση των προϊόντων, θα δημιουργηθούν φωτεινές εσοχές με την βοήθεια κρυφού φωτισμού, περιμετρικά των τοίχων. Οι εσοχές, θα έχουν το μέγεθος ραφιού κι έτσι θα δίνεται η εντύπωση, ότι πρόκειται για φωτεινές λωρίδες.

Στον κενό τοίχο πάνω από τις εσοχές θα τοποθετηθούν διαφημιστικές ασπρόμαυρες πινακίδες, μένοντας πιστές στο ύφος του μαγαζιού.

Κάτω από τις εσοχές θα τοποθετηθούν ντουλάπια αποθήκευσης, στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Έτσι και θα είναι αόρατα στον πελάτη αλλά και χρήσιμα στον υπάλληλο.

Ανάμεσα τους, θα μπουν ολόσωμοι καθρέφτες, όχι μόνο για χρηστικούς λόγους αλλά και για λόγους καλαισθησίας. Οι καθρέφτες θα δίνουν ύψος στον χώρο.

Στο κέντρο του καταστήματος, θα δημιουργηθεί ενιαίο έπιπλο γραφείο, με δύο επίπεδα σε σχήμα π. Το μπροστινό και πιο ψηλό τμήμα, θα χρησιμοποιείται ως ταμείο και θα είναι πιο ψηλό, ώστε να κρύβει τη γραφειοκρατική εργασία των υπαλλήλων. Το πίσω μέρος, θα δημιουργεί δύο τραπέζια επίδειξής και εξυπηρέτησης πελατών.

Το έπιπλο θα έχει μαύρη επιφάνεια, ενώ το μπροστινό κομμάτι θα έχει βάση λευκή με μαύρες λωρίδες. Στην βάση του, θα τοποθετηθεί κρυφός φωτισμός.

Στην οροφή θα τοποθετηθούν σποτάκια, που θα διαχέουν το φως ομοιόμορφα. Στο κέντρο της οροφής, θα υπάρχει κρυφός φωτισμός σε ορθογώνιο σχήμα, ο οποίος θα καλύπτει όλο το κέντρο του καταστήματος. Μέσα στο ορθογώνιο θα κρεμαστούν διακοσμητικά στην νοοτροπία της ντίσκο μπάλας.

 

Δείτε περισσότερα Οπτικά