Μελέτη κατασκευής καταστήματος καλλυντικών στον Πειραιά

Μελέτη κατασκευής καταστήματος καλλυντικών στον Πειραιά

Στον όμορφο Πειραιά, η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε την μελέτη καταστήματος καλλυντικών. Η επαγγελματική και τεκμηριωμένη μελέτη αυτού του υπέροχου μαγαζιού, σε συνδυασμό με την πείρα που διαθέτει η INNOVO CONSTRUCTIONS, θα βοηθήσει, έτσι ώστε η ανακαίνιση και η κατασκευή του να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρόκειται για έναν χώρο, που αποπνέει ξεκάθαρα την ιδιότητα του. Είναι παντού διάχυτα το γυναικείο στοιχείο και η καλαίσθητη συμπεριφορά που θα διαθέτουν οι πελάτισσες. Και αν δεν την διαθέτουν, αυτό το μαγαζί, θα τις βοηθάει να της αποκτήσουν.

Όλη η προδιάθεση της κατασκευής του συγκεκριμένου χώρου, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Φωτεινός, αρωματισμένος και πολύχρωμος, είναι έτοιμος να δεχθεί ακόμα και την πιο απαιτητική πελάτισσα. Τα καλλυντικά είναι σημείο αναφοράς για το γυναικείο φύλλο και ο χώρος που τα φιλοξενεί, πρέπει να μπορεί να στηρίξει τον αισθησιασμό τους.

Το μαγαζί θα γίνει ως εξής:

Η πρόσοψη θα κατασκευαστεί απο τζαμαρία και στα δύο σκέλη της και θα είναι σε πράσινο χρώμα, που θα παραπέμπει στη φύση. Στα αριστερά της βιτρίνα θα τοποθετηθεί μια κορνίζα με ένα σχέδιο και την επωνυμία, μαζί με κάποια λευκά τραπεζάκια που θα φέρουν καλλυντικά.

Στα δεξιά της βιτρίνας θα είναι η είσοδος εξίσου από γυαλί. Εισερχόμενοι στον χώρο θα υπάρχει ξύλινη επένδυση στο δάπεδο, ενώ το ταβάνι θα είναι απλό σε λευκό χρώμα, με σποτάκια οροφής για τον φωτισμό. Οι τοίχοι θα είναι εξίσου άσπροι για μια αριστοκρατική νότα.

Στα δεξιά της εισόδου θα υπάρχει εσοχή στον τοίχο, για να τοποθετηθούν οι σωλήνες για τα χύμα αρώματα. Σε όλο το μαγαζί θα μπουν, ομοιόμορφα κατανεμημένα, λευκά, ξύλινα τραπεζάκια σε βικτωριανό στυλ για την τοποθέτηση καλλυντικών. Προχωρώντας στον τοίχο θα καταστευαστεί εσωτερική βιτρίνα με ράφια σε απαλό ή σκούρο πράσινο χρώμα.

Στην μέσα μεριά του καταστήματος στον πίσω τοίχο, θα δημιουργηθεί κάτι σαν ντουλάπα με κρεμάστρες για ρούχα και ράφια με καπέλα και έναν καθρέφτη. Διακόσμηση απαραίτητη, για να δίνει την αίσθηση ότι ο πελάτης βρίσκεται στο δικό του σπίτι. Δίπλα θα φτιαχτεί ένα διαχωριστικό σε λευκό χρώμα, για να τελειοποιήσει την σπιτική πινελιά.

Στον χώρο του ταμείου θα υπάρχει άσπρος πάγκος εξυπηρέτησης των πελάτών και στο τοίχο πίσω θα μπουν μερικά λευκά ράφια με προΐόντα, ενώ κομψότεχνο ροζ φωτιστικό οροφής θα φωτίζει το δωμάτιο. Στον τοίχο στα δεξιά του ταμείου, θα δημιουργηθεί τοιχογραφία σε μωβ σχέδια και μια ανάγλυφη επιγραφή του μαγαζιού, σαν σύννεφο.

Η αριστερή πλευρά του καταστήματος θα διακοσμηθεί με εσοχές και ράφια πάνω στα οποία θα τοποθετηθούν, σαν displayers, τσάντες χειρός σε διάφορα σχέδια. Σε μερικά ραφάκια θα σχηματιστούν γύρω κορνίζες, επίσης βικτωριανού στυλ. Εδω έχουμε να προτείνουμε τρεις επιλογές για τον χρωματισμό των κορνιζών. Είτε να είναι όλες γαλάζιες, είτε μερικές ροζ και μερικές ανοιχτό κίτρινο. Υπάρχει και η τρίτη επιλογή, η οποία είναι να είναι μερικές απαλό κίτρινο, μια ροζ και μια γαλάζιο. Θεωρούμε πως και οι τρεις προτάσεις ταιριάζουν με τον χώρο, ωστόσο η τελική επιλογή είναι στην ευχέρεια του πελάτη.

Στο κέντρο του μαγαζιού, θα κατασκευαστούν δύο κολώνες σε άσπρο και πορτοκαλί χρώμα με την επωνυμία του καταστήματος, ενώ θα ζωγραφιστούν και διάφορα χαλαρωτικά σχέδια. Επίσης πάνω στις κολώνες θα τοποθετηθούν επιτοίχια φωτιστικά σε απαλή κίτρινη απόχρωση.

 

 

Δείτε περισσότερα Διάφορα