Μελέτη κατασκευής φυσικοθεραπευτηρίου στο Πικέρμι

Μελέτη κατασκευής φυσικοθεραπευτηρίου στο Πικέρμι

Η Innovo Constructions, μέσα σε όλα όσα δραστηριοποιείται, ανέλαβε την μελέτη φυσικοθεραπευτηρίου. Ο έγκριτος φυσικοθεραπευτής  αποφάσισε ότι είχε έρθει η στιγμή να κάνει την κατασκευή φυσικοθεραπευτηρίου που ονειρευόταν. Φυσικά, για να διεκπεραιωθεί σωστά αυτό το δύσκολο έργο, δεν εμπιστεύτηκε άλλη από την Innovo Constructions.

Φροντίσαμε να κάνουμε όλους τους χώρους, πιο φωτεινούς, πιο ευχάριστους και κατ’ επέκταση πιο φιλόξενους. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται ένα φυσικοθεραπευτήριο, έχουμε πρόβλημα με την υγεία τους και κυρίως με τις κινητικές τους ικανότητες. Αυτό επιβαρύνει την ψυχολογία τους στο μέγιστο. Οπότε πρέπει να εισέρχονται σε ένα ιατρείο που να νιώθουν άνετα.

Κυρίαρχο παντού, θα είναι το χρώμα του άσπρου. Το άσπρο παραπέμπει συνειρμικά στην καθαριότητα και στην καλή υγεία. Θα πλαισιώνεται από τζάμι στις περισσότερες περιπτώσεις, το οποίο αποτελεί το πλέον κατάλληλο υλικό, για να συνοδεύει το άσπρο χρώμα.

Ο χώρος αναμονής θα μπορούσε να είναι το σαλόνι του σπιτιού, αφού θα έχει επέμβει ένας πολύ καλός διακοσμητής. Ηρεμία και χαλάρωση σε λευκούς τόνους, με διάφορα χρώματα ενδιάμεσα να σπάνε τη μονοτονία. Ένας άνετος καναπές, θα φιλοξενεί την αναμονή των ασθενών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στρόγγυλα τραπεζάκια σε διάφορα μεγέθη, θα υπάρχουν γύρω του, καθώς και μαξιλάρια πάλι στο ίδιο χρώμα αλλά και με σχέδια. Πίσω από τον καναπέ, θα τοποθετηθεί μια καταπληκτική τοιχογραφία με στοιχεία από την παντοδύναμη ελιά. Τα στοιχεία της φύσης, βοηθούν τους ιατρικούς χώρους, αλλά και άσπρο ταιριάζει πολύ με το πράσινο.

Ο χώρος της γραμματείας, μικρός και προσιτός και πάντα κοντά στους ανθρώπους. Στα ίδια χρώματα με παρεμβολές από το ανοιχτό καφέ, θα είναι μια πανέμορφη εικαστική πινελιά. Θα είναι όσο ψηλό χρειάζεται για να μην βλέπουν άλλοι από μέσα. Για να γίνει αυτό, θα τοποθετηθεί επιτηδευμένα ένα πιο υπερυψωμένο τζάμι.

Το γυμναστήριο, μεγάλο και ευρύχωρο, θα στεγάσει τις ελπίδες των ασθενών. Γεμάτο με τα κατάλληλα όργανα και με χαλαρωτικά χρώματα, αλλά και με επίσης μια μεγάλη τοιχογραφία από τη φύση. Με δέντρα αυτή τη φορά. Απέναντι από αυτή την τοιχογραφία υπάρχει ένα σημαντικό μήνυμα στον τοίχο, που προτρέπει για υγιεινή ζωή. Σε πράσινο χρώμα κι αυτό για να ταιριάζει σε όλο το υπόλοιποι σκηνικό.

Το γραφείο του γιατρού επιλέχθηκε να κατασκευαστεί, άκρως λιτό κι απέριττο. Θα είναι όμως ιδιαιτέρως φωτεινό, αφού αντί για παράθυρο, θα διαθέτει ένα μεγάλο τζάμι με διαφάνεια έως ένα σημείο και μετά σε ριγέ μορφή. Άσπρα, κρεμ, μπεζ χρώματα και κρυφοί φωτισμοί στα ράφια, θα συνθέτουν μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα.

Το εξεταστήριο, θα αποτελεί ένα πολύ λιτό και χαλαρωτικό δωμάτιο. Χωρίς περιττά προσθετικά, θα περιέχει μόνο ένα κρεβάτι και δύο γυψοσανίδες, με διάφορες εικόνες από λίμνη πάνω τους, για να γίνεται πιο ενδιαφέρον ο χώρος. Επίσης ένα μεγάλος καθρέφτης θα βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κρεβάτι, κάνοντας την εξέταση ακόμη πιο αποτελεσματική.

Η Innovo Constructions, σε αυτή την μελέτη φυσικοθεραπευτηρίου, φρόντισε για την δρομολόγηση ενός υπερσύγχρονου και ταυτόχρονα λειτουργικού χώρου, έτσι ώστε αφετέρου, να μπορεί ο θεραπευτής να κάνει άνετα τη δουλειά του, αλλά και οι ασθενείς να αισθάνονται ευχάριστα.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία