Μελέτη κατασκευής φυσικοθεραπευτηρίου στο Περιστέρι

Μελέτη κατασκευής φυσικοθεραπευτηρίου στο Περιστέρι

Η Innovo Constructions, διεκπεραίωσε τη μελέτη φυσικοθεραπευτηρίου, του Κυρίου Γιοβάνη, στο όμορφο Περιστέρι Αττικής. Η μελέτη φυσικοθεραπευτηρίου, είναι πάντα ένα δύσκολο έργο, καθώς οποιοσδήποτε χώρος, έχει να κάνει με την υγεία, πρέπει να είναι προσεγμένος στη λεπτομέρεια.

Η κατασκευή φυσικοθεραπευτηρίου, ανακαίνιση ιατρείου είναι μια αρκετά απαιτητική υπόθεση. Σε τέτοιου είδους χώρους, πάνε άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με τη σωματική τους κατάσταση. Πολλοί από αυτούς αρκετά σοβαρό και επίπονο. Η αγωνία και η προσμονή είναι δύο συναισθήματα που τους κατακλύζουν.

Στην Innovo Constructions, λοιπόν, φροντίσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης φυσικοθεραπευτηρίου, να προσφέρουμε στους ασθενείς έναν χώρο που να τους παρέχει άνεση και κυρίως ασφάλεια.

Δημιουργήσαμε δωμάτια στο χρώμα του άσπρου, που αντιπροσωπεύει αυτομάτως την υγεία, καθώς παραπέμπει στις άσπρες φόρμες των γιατρών. Επίσης είναι το χρώμα της καθαριότητας και της αποστείρωσης. Οι άνθρωποι πρέπει να νιώθουν πως δεν κινδυνεύουν από τίποτα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί.

Η άνεση ξεκινάει από τον χώρο υποδοχής, στον οποίο φροντίσαμε η ζεστασιά να παίζει τον πρωταρχικό ρόλο. Γι αυτό ξύλινες πινελιές έχουν παρεισφρήσει εμβόλιμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποτροπή της απρόσωπης αίγλης που φέρει το άσπρο χρώμα.

Ένα άνετος, γωνιακός καναπές, θα μπει στο χώρο, για να φιλοξενεί το άγχος και τις ανησυχίες των ανθρώπων που θα περιμένουν εκεί. Ο χώρος της γραμματείας στα ίδια χρώματα, στέκει αρκετά κοντά στους ασθενείς, για να δίνει την ιδέα ότι είμαστε πάντα στο πλάι τους και τους συμπαραστεκόμαστε.

Ο διάδρομος που οδηγεί στα δωμάτια αποκατάστασης, είναι φωτεινό και ξεκάθαρος, προκειμένου να ξέρουν οι άνθρωποι που ακριβώς πηγαίνουν. Τα κύρια στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι το ξύλο, το τζάμι και τα φυτά. Αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, θα συνθέτουν ένα περιβάλλον, που θα προσφέρει ζεστασιά και σιγουριά σε όποιον θα το περιδιαβαίνει.

Οι χώροι θεραπείας στα ενδότερα, μπορεί να πρόκειται για δωμάτια αλλά θα έχουν Σαγρέ γυαλί από έξω και αυτό δεν θα τους καθιστά εντελώς αποκομμένους από το υπόλοιπο σκηνικό. Στο εσωτερικό τους, άνετα και ειδικά κρεβάτια θα μπορούν να χρησιμεύσουν για τη θεραπεία των ανθρώπων.

Οι λεπτομέρειες από τη φύση, αποτελούν επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να αισθάνονται οι θεραπευόμενοι οικεία, καθώς η φύση, ούτως ή άλλως είναι το φυσικό μας περιβάλλον. Καταφέρνουν όμως και να σπάνε τη μονοτονία του λευκού τοπίου και να κάνουν τη θεραπεία πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.

Το γυμναστήριο δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα καθιερωμένα που γνωρίζουμε. Είναι εκλεπτυσμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ασθενών που έχουν ανάγκη από φυσικοθεραπεία. Στον κύριο τοίχο δεσπόζει μια φιγούρα που συνειρμικά προτρέπει για όλο και περισσότερη γυμναστική που αποτελεί τον άλφα και τον ωμέγα παράγοντα για την πλήρη αποκατάσταση. Κατάλληλα όργανα τακτικά τοποθετημένα συμπληρώνουν το αθλητικό σκηνικό που θέλουμε να παρουσιαστεί.

Η μπανιέρα δεν θα μπορούσε παρά να θυμίζει έναν χώρο σπα που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη χαλάρωση που χρειάζονται οι ασθενείς. Θα βοηθάει φυσικά και την υγεία τους. Έχει παντού τζάμια, για να αποφευχθεί το αίσθημα της κλειστοφοβίας, καθώς ο χώρος είναι μικρός. Έχουμε, φυσικά φροντίσει στα τζάμια να υπάρχουν καλαίσθητες ρολοκουρτίνες για να εξασφαλίσουμε την διακριτικότητα και την ιδιωτικότητα.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία