Μελέτη κατασκευής σνακ-καφέ στην Ηλιούπολη

Μελέτη κατασκευής σνακ-καφέ στην Ηλιούπολη

Ένα μικρό snack cafe στην Ηλιούπολη, αποφάσισε να κάνει έναρξη και να είναι διαθέσιμο για τους μοναδικούς του πελάτες. Ο επιχειρηματίας, εμπιστεύτηκε την επιμέλεια και τον σχεδιασμό αυτού του μικρού και ζεστού χώρου, στην INNOVO CONSTRUCTIONS.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, επιστράτευσε, για ακόμη μια φορά, την μεγάλη πείρα της και την εφαρμοσμένη γνώση της. Έτσι, κατάφερε να αποπερατώσει την μελέτη και να παραδώσει ένα χώρο, που θα προσφέρει χαρά και θαλπωρή. Ότι ακριβώς ήθελε και ο δικός μας πελάτης.

Λόγω του μικρού μεγέθους του καταστήματος, τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι στον προαύλιο χώρο. Το εσωτερικό μαγαζί, θα χρησιμοποιείται μόνο για την εξυπηρέτηση και την διεκπεραίωση των εργασιών. Εμβόλιμα θα υπάρχουν μικρές γωνιές για την ανάπαυση των πελατών, που θέλουν απλά να σταθούν για λίγο.

Θα δημιουργηθεί ένα αίθριο, το οποίο θα οριοθετείται από λευκό ξύλινο περίβολο, με τα χωρίσματα των ξύλων, να έχουν ορατή απόσταση μεταξύ τους. Θα υπάρχει λευκό στέγαστρο, που θα στηρίζεται σε μαύρη μεταλλική σιδηροκατασκευή, για την προστασία των πελατών.

Τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι λευκά και λιτά. Οι καρέκλες, τηρώντας το λευκό τους, θα έχουν μεταλλικό πλαίσιο στήριξης. Τα τραπέζια από την άλλη, θα έχουν σε συνέχεια το ίδιο υλικό. Έτσι θα διαχωρίζεται, τρόπον τινά, το στυλ του ενός από το άλλο. Γενικότερα, θα επιλεχθούν καλαίσθητα έπιπλα, ιδανικά για εξωτερικούς χώρους.

Η πρόσοψη του εσωτερικού χώρου, θα ντυθεί με ξύλινη επένδυση. Το πάτωμα, θα είναι ουσιαστικά ένα υπερυψωμένο δάπεδο, που θα ανυψώνει το πάτωμα του μαγαζιού από το πεζοδρόμιο. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθεί μια πανέμορφη αυλίτσα, που θα εμπνέει για καφεδάκι και κουβεντούλα.

Τώρα, όσον αφορά στην εσωτερική πρόσοψη, θα είναι ανοιχτή, με πτυσσόμενες τζαμαρίες και μία κολόνα στην μέση. Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, αφού θα πρέπει να επικοινωνεί ο εσωτερικός χώρος με τον εξωτερικό. Αλλά και να διαχωρίζονται, αν κριθεί απαραίτητο. Στην κορυφή της κολόνας, θα δημιουργηθεί το λογότυπο της επιχείρησης, με φωτισμένα, μπεζ τρισδιάστατα γράμματα.

Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού χώρου, θα καταλαμβάνει το παρασκευαστήριο, καθώς και σημεία εξυπηρέτησης ή λειτουργικότητας. Το μπροστινό μέρος της βιτρίνας του παρασκευαστήριου, θα επενδυθεί με ξύλο όμοιο με εκείνο της πρόσοψης. Τα χωρίσματα του ξύλου, θα τονιστούν με κρυφό φωτισμό, όπως επίσης και η βάση της. Θα δημιουργηθεί έτσι, η ψευδαίσθηση της αιώρησης.

Φυσικά η διακόσμηση δεν θα λείπει. Στους τοίχους, δεξιά και αριστερά, του παρασκευαστήριου θα δημιουργηθούν ζωγραφιές, που θα απεικονίζουν φλιτζάνια με καφέ. Οι τοίχοι θα είναι γεμάτοι από παραπομπές στο στοιχείο του καταστήματος, προτρέποντας υποσυνείδητα τους πελάτες να παραμείνουν και να καταναλώσουν.

Στην απέναντι γωνία θα δημιουργηθεί εσοχή, με την βοήθεια γυψοσανίδας. Στο μέσα μέρος της εσοχής, θα υπάρχει ασπρόμαυρη ζωγραφιά, κάρβουνου με αστικό τοπίο. Μια πολύ όμορφη και προσεγμένη γωνιά, για να πιει κάποιος έναν γρήγορο καφέ ή να φάει κάτι.

Στο πάνω μέρος, θα τοποθετηθούν σποτάκια που θα τονίζουν την ζωγραφιά. Αυτή η όμορφη γωνιά, θα φιλοξενεί ξύλινο μπαράκι με λευκά σκαμπό, αυξάνοντας έντεχνα τον αριθμό των θέσεων του καταστήματος.

Στην κολόνα δίπλα, θα δημιουργηθεί νέα εσοχή, για την τοποθέτηση του ψυγείου αναψυκτικών. Με αυτόν τον τρόπο θα κρυφτεί το ψυγείο και θα πιάνει λιγότερο χώρο.

Δείτε περισσότερα Εστίαση