Μελέτη κατασκευής book cafe Nakas

Μελέτη κατασκευής book cafe Nakas

Για πάμε σε μιαν άλλη εποχή. Για πάμε να ταξιδέψουμε σε νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες. Ένα ταξίδι στον χρόνο χρειάστηκε, πασπαλισμένο με πολύ φύση και εκκεντρικές πινελιές. Και να σου το Book Store.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS ξεπέρασε για ακόμη μια φορά τον εαυτό της, φτιάχνοντας έναν χώρο, όπου βασιλεύουν τα βιβλία, η χαλάρωση και η ανεμελιά. Έναν χώρο, που μπορεί να βρίσκεται σε πόλη, αλλά μόλις μπεις, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη χώρα, σε άλλη διάσταση και σε άλλη χρονιά.

Στο καφέ στον εξωτερικό χώρο, θα διαμορφωθεί ένας εσωτερικός κήπος, μία όαση στην μέση ενός πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου. Ένα σημείο που οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία, να χαλαρώσουν, να συζητήσουν ή να ονειρευτούν με την συντροφιά ενός καλού βιβλίου.

Στην μια πλευρά της περίφραξης, θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο παγκάκι με μαξιλάρια, ενσωματωμένο στον τοίχο. Μπροστά του, φυσικά, θα τοποθετηθούν τραπεζάκια και στην άλλη πλευρά των τραπεζιών, θα μπουν οι καρέκλες που θα υπάρχουν και στον υπόλοιπο εξωτερικό χώρο. Πάνω από το παγκάκι, θα δημιουργηθεί διαφανές σκέπαστρο από το οποίο, θα κρέμονται στρόγγυλα φωτιστικά.

Στην μέση θα τοποθετηθούν τραπέζια στην μορφή πάγκων για πικ νικ, με ενσωματωμένα παγκάκια και οροφή, στην οποία θα υπάρχουν θέσεις για γλάστρες και ράφια για βιβλία. Ένα hotspot ακριβώς στην μέση του μαγαζιού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια παρέα έως και από μια οικογένεια.

Ο υπόλοιπος χώρος θα καλυφθεί από τετράγωνα τραπεζάκια, με μαύρη επιφάνεια ή με επιφάνεια που καλύπτεται από διάφορων σχεδίων πλακάκια. Ενώ οι καρέκλες που θα είναι ολοκληρωτικά από σιδερένιο σκελετό θα είναι πράσινες και μαύρες.

Περιμετρικά της περίφραξης θα τοποθετηθούν ζαρντινιέρες με πράσινα φυτά. Πράσινα φυτά, θα χρησιμοποιηθούν και στις οροφές των τραπεζοπάγκων πικ νικ. Στον χώρο θα υπάρχουν διάσπαρτα, αλλά σε τακτικά διαστήματα, επιδαπέδια, ολοφώτιστα, ψηλά φωτιστικά.

Ένας διάδρομος από πλακάκια σε ανατολίτικη διάθεση, θα οδηγεί τον επισκέπτη από τα εξωτερικά σκαλοπάτια στον εσωτερικό χώρο. Δίπλα από τα σκαλοπάτια, θα υπάρχει και ράμπα για καροτσάκια.

Ο εσωτερικός χώρος, θα είναι πλήρως ορατός από τον εξωτερικό και το αντίθετο. Στην πρόσοψη του καταστήματος θα τοποθετηθεί εξ ολοκλήρου τζαμαρία.

Τα πλακάκια που προαναφέρθηκαν, θα καταλήγουν στο εσωτερικό του μαγαζιού στην είσοδο του μπαρ, που επίσης θα καλύπτουν και την βάση του. Το υπόλοιπο μισό του μπαρ, θα ντυθεί με ανοιχτόχρωμο ξύλο ενώ η επιφάνεια του θα είναι μαύρη.

Στον τοίχο μέσα από το μπαρ, θα υπάρχουν ενσωματωμένα στον τοίχο ράφια σε διάφορα σχέδια, τα οποία θα φιλοξενούν κρυφό φωτισμό. Πάνω από το μπαρ, θα δημιουργηθεί σιδερένια κατασκευή τριών διαστάσεων, η οποία εκτός από διακοσμητικό ρόλο, θα έχει τον τιμοκατάλογο όπως και διαφημιστικά.

Οι τοίχοι στο εσωτερικό του καταστήματος θα είναι από τούβλο. Ένα τοιχίο από τούβλα, θα διαχωρίζει τον χώρο του μπαρ από τον χώρο της βιβλιοθήκης.

Ο υπόλοιπος χώρος θα χωρίζεται σε δύο τομείς. Ο πρώτος που θα είναι και μπροστά στην βιτρίνα, θα είναι το σαλόνι του  καφέ, με τραπεζάκια σε σχήμα π από το ίδιο ξύλο, με αυτό του μπαρ και καρέκλες-πολυθρόνες. Ο δεύτερος τομέας θα είναι η βιβλιοθήκη η οποία θα καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο χώρο.

 

Δείτε περισσότερα Εστίαση