Μελέτη κατασκευής αγγειοχειρουργικού ιατρείου στην Αθήνα

Μελέτη κατασκευής αγγειοχειρουργικού ιατρείου στην Αθήνα

Ο Κος Ματθαίου, έγκριτος αγγειοχειρουργός των Αθηνών, εμπιστεύτηκε την Innovo Constructions, για τη μελέτη ιατρείου, που ήθελε να κάνει. Η αγγειοχειρουργική είναι μια ιδιαίτερη επιστήμη που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Έχει να κάνει με τη λεπτομέρεια και λεπτεπίλεπτες διαδικασίες.

Η Innovo Constructions, φρόντισε να παραδώσει ένα χώρο που να είναι αντάξιος της συγκεκριμένης επιστήμης, έτσι ώστε να συμβάλλει με τον τρόπο της, στην κατασκευή ιατρείου, που θα έκανε αργότερα ο επιστήμων.

Σε γενικές γραμμές, παραδόθηκε η μελέτη ιατρείου ενός χώρου, που να αποπνέει πρωτίστως ασφάλεια και σιγουριά. Βέβαια, αυτό έγινε χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην στιλιστική διαμόρφωση του χώρου και στην άρτια διακόσμηση ιατρείου. Όλος ο χώρος είναι σε λιτές γραμμές, ενώ θυμίζει τη διακόσμηση που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 50’.

Καμπύλες και αρκετά άνετα έπιπλά, συνθέτουν έναν χώρο που προσφέρει την απαιτούμενη σοβαρότητα που χρειάζεται ένα ιατρείο. Τα χρώματα όμως που έχουν επιλεχθεί αντισταθμίζουν την κατάσταση, χωρίς να κάνουν τον χώρο ψυχρό, αλλά φιλόξενο για όσους θα τον επισκεφθούν.

Από την είσοδο ακόμη υπάρχει ένα μικρό separe, με τη μορφή χωλ, που έχει μικρά πολυθρονάκια, να υποδέχονται χρωματιστά τον επισκέπτη. Περνώντας από ένα πανέμορφο ξύλινο κάσωμα, περνάμε στον χώρο της γραμματείας. Όλοι οι χώροι είναι στα ίδια χρώματα. Μπεζ στους τοίχους και καφέ ξύλινες λεπτομέρειες, πλαισιώνουν όλα τα περάσματα.

Η γραμματεία είναι στην ίδια λογική. Το μπεζ με το αυστηρό καφέ παίζουν μεταξύ τους, συνθέτοντας ένα άκρως ιατρικό σκηνικό, βγαλμένο από μια άλλη εποχή. Απέναντι βρίσκεται ένας καναπές σε απαλό γκρι, με πολύχρωμα μαξιλάρια, για να προσφέρει χαλάρωση στους ανθρώπους που θα περιμένουν.

Πιο μέσα θα υπάρχει το κυρίως σαλόνι. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο σαλόνι σε πολύ λιτές γραμμές. Θα υπάρχουν μέσα έπιπλα σε χτυπητά χρώματα, για να ισοσταθμίζουν το αυστηρό των τοίχων. Στη μπαλκονόπορτα θα πέφτει μια ωραία και κλασσική κουρτίνα, σαν αυτές που έβαζαν οι μαμάδες μας.

Στο ταβάνι θα γίνει ειδική εσοχή με γυψοσανίδα, που θα φιλοξενεί κρυφό αλλά και φανερό φωτισμό, για να είναι το δωμάτιο, πάντα επαρκώς φωτισμένο, αλλά με καλαισθησία. Τα κεντρικά φωτιστικά, θα είναι από επεξεργασμένο γυαλί, σε σχήμα από σταγόνα και δάκρυ και τοποθετημένα ασύμμετρα.

Τα έπιπλα έχουν επιλεχθεί επίσης σε χτυπητά χρώματα για να δίνουν έναν τόνο δροσιάς στον χώρο. Στους τοίχους θα τοποθετηθούν χρωματιστοί πίνακες, για τον ίδιο λόγο, αλλά και μια τηλεόραση θα κάνει την εμφάνισή της, για να απασχολεί τους ανθρώπους όση ώρα θα περιμένουν.

Το πιο όμορφο στοιχείο σε αυτή την κατασκευή ιατρείου, θα είναι το γραφείο του γιατρού. Επιβλητικό και φιλόξενο, στα ίδια χρώματα με τους υπόλοιπους χώρους, φροντίζοντας όμως για να είναι λίγο πιο αυστηρό και όχι με τόσο χτυπητά χρώματα, για να προσδίδει το απαραίτητο κύρος.

Το μαρμάρινο γραφείο είναι το κομμάτι που θα κλέβει την παράσταση, καθώς και οι ξύλινες συρόμενες πόρτες, που μπορεί να είναι ένα κλασσικό γνώρισμα σε όλα τα ιατρεία, αλλά δεν παύουν να προσφέρουν αίγλη και σεβασμό.

Τέλος, θα υπάρχει και ένα επιμέρους, βοηθητικό γραφείο, στα ίδια χρώματα, με αυτά του ιατρού. Απλά στα παράθυρα, θα τοποθετηθούν σκουρόχρωμες πράσινες κουρτίνες, που θα αρμόζουν τέλεια, στα υπόλοιπα χρώματα του δωματίου.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία