Μελέτη και κατασκευή κοσμηματοπωλείου στο Σύνταγμα

Μελέτη και κατασκευή κοσμηματοπωλείου στο Σύνταγμα

Η Innovo Constructions, ανέλαβε για ακόμη μια φορά τη μελέτη κοσμηματοπωλείου και την ανακαίνιση κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας. Το διεκπεραιώσαμε, όπως μόνο εμείς ξέρουμε να επιμελούμαστε τέτοιους απαιτητικούς χώρους. Όπως είναι πασιφανές, το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες του πελάτη και ξεπέρασε τις δικές μας δυνατότητες.

Η πρόσοψη του μαγαζιού αποτελεί ένα κομψοτέχνημα σε συνδυασμό με την ασφάλεια. Λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας της περιοχής, φροντίσαμε πρώτα να θωρακίσουμε το κατάστημα με μια υπερεξελιγμένη πόρτα ασφαλείας και τζάμια που αντέχουν κάθε κακουχία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα υστερεί σε απαράμιλλο design, που είναι και ο απώτερος σκοπός μας. Επιλέχθηκαν τα σοβαρά και βασταγερά χρώματα του μαύρου και φυσικά του χρυσού. Αυτά τα δύο χρώματα ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.

Το λογότυπο είναι σχεδιασμένο με την μορφή της αφαιρετικής σύνθεσης. Για πρακτικούς λόγους, τοποθετήθηκε μια άνετη κατασκευή, προκειμένου να εκτίθενται το εμπόρευμα και να είναι ορατό από όλους τους περαστικούς. Επίσης μεγάλα φωτιστικά με τη μορφή του κυβισμού πλαισιώνουν φωτοτεχνικά τα κοσμήματα.

Περνώντας στο εσωτερικό του μαγαζιού συναντάμε έναν ευρύχωρο και άνετο χώρο. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον επιχειρηματία να εκθέτει, αλλά και να αποθηκεύει το εμπόρευμα του εύκολα και γρήγορα. Κινούμαστε και πάλι στους ίδιους χρωματισμούς. Στο μαύρο και στο χρυσό. Το χρυσό δεν υπερτερεί, κάνοντας ανεπαίσθητα αισθητή την παρουσία του.

Περιμετρικά του μαγαζιού, αντί για κενούς τοίχους έχουν στηθεί όμορφες και ευδιάκριτες βιτρίνες. Πλαισιώνονται από ξύλινες κορνίζες για να δίνουν την αίσθηση πίνακα. Η πρακτικότητα συναντά τον άψογο σχεδιασμό. Φυσικά διαχωρίζονται με ράφια στο χρώμα του σπασμένου γκρι, προκειμένου να χωρούν όλο και περισσότερα προϊόντα.

Το ταβάνι έχει ντυθεί και εκείνο στους χρωματισμούς του γκρι με την ψευδαίσθηση του μάρμαρου. Μικρά σποτάκια έχουν αναλάβει τον άπλετο φωτισμό του χώρου, καθώς μια κυκλική κατασκευή, έρχεται να δώσει άλλον αέρα στον ήδη προσεγμένο χώρο.

Στο κέντρο έχει τοποθετηθεί ένας επιμήκης πάγκος για την εξυπηρέτηση του προσωπικού και την αποθήκευση ή την έκθεση των προϊόντων. Δίπλα σε αυτόν τον πάγκο, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν άνετα πολυθρονάκια, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να δοκιμάσουν τα κοσμήματα, χωρίς να ταλαιπωρούνται την όρθια θέση.

Στον πίσω χώρο του καταστήματος, έχει τοποθετηθεί πανέξυπνα ένας επιμέρους πάγκος σε μικρότερο μέγεθος, αλλά της ίδιας εμφάνισης και ιδεολογίας. Θα χρησιμεύει για τη συσκευασία και τη στολισμένη περιτύλιξη των προϊόντων. Παράλληλα θα αποτελεί έναν πάγκο εξυπηρέτησης και επεξεργασίας, για να εξυπηρετούνται οι πελάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και να κάνει το προσωπικό εύκολα τη δουλειά του.