Κατασκευή φαρμακείου στον Άγιο Δημήτριο

Κατασκευή φαρμακείου στον Άγιο Δημήτριο

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, αποπεράτωσε την κατασκευή φαρμακείου, με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει. Έδωσε την δυνατότητα στον επαγγελματία να έχει ένα χώρο, που να μπορεί να φιλοξενήσει την επιστήμη και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Διότι ο επαγγελματικός χώρος πρέπει να εμπνέει, όχι μόνο τον πελάτη, αλλά και τον επιτηδευματία. Γι αυτό και μας εμπιστεύτηκε το επάγγελμά του.

Το φαρμακείο είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που χρήζει εξέχουσας προσοχής. Πάνε εκεί οι άνθρωποι όταν πονούν, αλλά πρέπει να δίνει την εντύπωση της ανθρώπινης προσέγγισης στο πρόβλημα τους. Γι αυτό, η INNOVO CONSTRUCTIONS, φρόντισε, με την αρχιτεκτονική της μελέτη, να τους κάνει να αισθάνονται όσο καλύτερα μπορούν.

Ο φωτισμός πρωτοστατεί, καθώς είναι πολύ σημαντικό να φωτίζεται επαρκώς και να μπορούν όλοι να έχουν άριστη ορατότητα. Φώτα τύπου spot, έχουν τοποθετηθεί στο ταβάνι του φαρμακείου, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος του εμβαδού του και φροντίζοντας να μην μένει σκοτεινή ούτε μια γωνιά.

Στο μαγαζί επικρατούν τα χρώματα του ξύλου, το άσπρο και το γκρι. Χρώματα θεωρητικά παράταιρα, που όμως στο τελικό αποτέλεσμα διαπιστώνεις ότι δένουν πολύ αρμονικά μεταξύ τους. Το άσπρο έχει την τιμητική του, καθώς, ως γνωστόν το λευκό χρώμα συμβολίζει την καθαριότητα και την αγνότητα. Δεν είναι τυχαία το χρώμα κατατεθέν των γιατρών και των φαρμακοποιών. Λόγω του ότι θέλει περισσότερη φροντίδα, διαβεβαιώνει τους πελάτες, ότι αφού φαίνεται καθαρό, είναι κιόλας.

Στο πάτωμα έχουν μπει επίσης, άσπρα πλακάκια, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Το άσπρο πλακάκι όμως δίνει την δυνατότητα στο οποιοδήποτε δωμάτιο τοποθετηθεί, να φαίνεται μεγαλύτερο. Είναι γνωστό, ότι το μαύρο κόβει, ενώ το λευκό ανοίγει. Επιπροσθέτως, το άσπρο πλακάκι δημιουργεί κάποιου είδους καθρεφτισμό και αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο, στην φαινομενική διεύρυνση του χώρου.

Στο χρώμα του ξύλου έχει επιλεχθεί το ανοιχτό, για να σπάει την μονοτονία. Επίσης έχει τοποθετηθεί δίπλα στο γκρι για να κάνουν αντίθεση το ένα στο άλλο. Αυτό βέβαια διεγείρει και μια αίσθηση άνεσης, αλλά και σοβαρότητας την ίδια στιγμή. Το ξύλο κάνει την εμφάνισή του ακόμα και στο ταβάνι, όπου ξύλινοι κοιλοδοκοί δημιουργούν μια εικόνα ασυμμετρίας για μην γίνεται ο χώρος βαρετός.

Stand έχουν τοποθετηθεί παντού, για να φιλοξενήσουν τα προϊόντα, τα οποία σε ένα φαρμακείο δεν είναι μόνο φάρμακα, αλλά και καλλυντικά. Γι αυτό πρέπει να είναι ορατά από όπου και να βρίσκονται οι πελάτες, αλλά και ο φαρμακοποιός. Τα προϊόντα στηρίζονται σε γυαλί, το οποίο επίσης δεν λείπει από τον χώρο, και η στήριξη του stand είναι από ξύλο ή από γυαλί. Το στοιχείο του γυαλιού, συμβολίζει την διαφάνεια και δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Ο πάγκος, πίσω από τον οποίο, εξυπηρετείται ο κόσμος, έχει γίνει επί τούτου διαβαθμιστικά, έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν από πίσω του περισσότεροι από ένας. Σε ώρα αιχμής, αυτό μπορεί να φανεί σωτήριο, για να βγει η δουλειά όσο γίνεται πιο γρήγορα και με σωστό τρόπο.

Πίσω από τον πάγκο, ο δρόμος που οδηγεί εκεί που αποθηκεύονται τα φάρμακα είναι φτιαγμένος σαν μια στοά, με μια πανέμορφη είσοδο. Θυμίζει πύλη μιας άλλης εποχής, για να βάλουμε και το στοιχείο της διαχρονικής κομψότητας.

 

 

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία