Μελέτη ανακαίνισης γραφείων ταξί στον Άγιο Δημήτριο

Μελέτη ανακαίνισης γραφείων ταξί στον Άγιο Δημήτριο

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, τόλμησε να αναλάβει μια ανακαίνιση, η οποία είχε υψηλές απαιτήσεις. Αναδόμησε το εξειδικευμένο ασφαλιστικό γραφείο του Κου Κλαδή Γεώργιου, που βρίσκεται στον Αγ. Δημήτριο Αττικής. Όπως φαίνεται και καθαρά στις φωτογραφίες, τα αποτελέσματα ήταν φαντασμαγορικά. Δημιουργήσαμε μια υπερπαραγωγή, που θα αφήσει άφωνο όποιον επισκεφτεί το συγκεκριμένο γραφείο.

Στο ασφαλιστικό γραφείο πρωτοτυπήσαμε και φτιάξαμε βιτρίνα, δημιουργώντας πρόσοψη η οποία κλέβει την παράσταση. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως και αποτελεί μια σίγουρη λύση προώθησης, προερχόμενη από την ίδια την εταιρεία. Στην βιτρίνα εκτίθεται ουσιαστικά το αντικείμενο του γραφείου. Ένα ταξί αντίκα. Στην υπόλοιπη πρόσοψη, χρησιμοποιήθηκε τούβλο για το ντύσιμο του τοίχου με κίτρινα γράμματα, που παραπέμπουν στο χρώμα των ταξί. Τριγύρω και σε περίοπτη θέση, προβαλλόμενο από το έκθεμα, δημιουργήσαμε φωτεινές επιγραφές με την επωνυμία της επιχείρησης και γενικές πληροφορίες.

Δεν αφήσαμε όμως ανεκμετάλλευτη  την κολώνα έξω από το κατάστημα. Την ντύσαμε και αυτή με τούβλο και τοποθετήσαμε κίτρινο διαφημιστικό υλικό. Μια τόσο γουστόζικη επιφάνεια, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αναλόγως, προκείμενου να απογειωθεί οτιδήποτε φέρει πάνω της.  Έτσι, όχι μόνο εκμεταλλευτήκαμε την κολώνα αλλά ομορφύναμε τον περίγυρο του καταστήματος.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το λευκό και το γκρι δίνοντας την απαιτούμενη αίγλη στον χώρο.

Στα δύο γραφεία εξυπηρέτησης και ενημέρωσης πελατών μπήκε γυάλινο τοιχίο. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέραμε να κάνουμε σαφή τον διαχωρισμό, χρησιμοποιώντας, όμως και διακριτικότητα, για να αποφύγουμε την αποξένωση.

Επιλέξαμε να τοποθετήσουμε μια τηλεόραση πίσω από τα γραφεία. Αυτή η κίνηση έγινε, προκειμένου η τηλεόραση να έχει διπλή χρησιμότητα, όπως όλα όσα κάνουμε. Πρώτον να κάνει την αναμονή των παρευρισκομένων, όσο γίνεται πιο ευχάριστη και δεύτερον να προβάλλει διαφημιστικά spot, ενημερώνοντας τους πελάτες, για τις υπηρεσίες της επιχείρησης.

Το πάτωμα ντύθηκε με ξύλο, το κλασσικό υλικό που δίνει ζεστασιά και οικειότητα στον χώρο. Επίσης, επιλέχθηκε ξύλο με μακρόστενα μοτίβα. Αυτό έγινε επίτηδες για να φαίνεται το δωμάτιο  μεγαλύτερο. Ως γνωστόν οι ρίγες προσθέτουν.

Στην οροφή τα φωτιστικά ακολουθούν την κυβιστική διάταξη του χώρου. Ρίγες στο πάτωμα, ρίγες και στο ταβάνι, αφενός για να υπάρχει ομοιομορφία και αφετέρου για να λειτουργούν το ένα ως αντίκτυπο του άλλου. Επίσης, τα φωτιστικά, καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της οροφής και σε συνδυασμό με κρυφό φωτισμό, ο χώρος λούζεται ομοιόμορφα με φως.

Απέναντι από τα γραφεία τοποθετήθηκαν καναπέδες για την άνετη διαμονή των πελατών. Γυάλινο διαχωριστικό επιτρέπει την ορατότητα του εκθεσιακού θέματος από τον χώρο των γραφείων. Επιπροσθέτως, όμως το γυαλί, χωρίζει τον χώρο αλλά χωρίς ουσιαστικά να φαίνεται χωρισμένος. Δημιουργεί μια αυταπάτη περιορισμού.

Ο χώρος της έκθεσης αλλάζει τελείως αποκτώντας δική του ταυτότητα. Με τεχνοτροπία που περικλείει το πάτωμα και φτάνει ως την μέση του τοίχου, δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο που αγκαλιάζει το αυτοκίνητο αντίκα.

Φωτιστικά σποτάκια τοποθετήθηκαν με μερική περιμετρική δόμηση. Περιλούζουν το έκθεμα από κάθε πλευρά, δημιουργώντας πλούσιο φωτισμό αλλά και γοητευτικές σκιές τονίζοντας το αυτοκίνητο.

Το εσωτερικό και κυρίως γραφείο της επιχείρησης λόγω έλλειψης χώρου έγινε τελείως λευκό αυξάνοντας οπτικά το μέγεθος. Τα έπιπλα του γραφείου έγιναν κι αυτά λευκά προσθέτοντας κύρος και επαγγελματισμό. Ο φωτισμός τοποθετήθηκε διακριτικά διότι το δωμάτιο έχει την δυνατότητα φυσικού φωτισμού.