Μελέτη & κατασκευή φαρμακευτικής εταιρείας στον Ρέντη

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, διέπρεψε για ακόμη μια φορά, ανακαινίζοντας γραφεία γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη. Αυτά τα γραφεία, είχαν μια ιδιομορφία. Ήταν πολυμορφικά. Ο κάθε χώρος ήταν ξεχωριστός και επιμελήθηκε ιδιαιτέρως, προκειμένου να αποφευχθεί η μονοτονία. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, όμως κατάφερε και πάλι να φέρει εις πέρας αυτή την δύσκολη αποστολή.

Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν να συνδυαστεί η λειτουργικότητα με την καλαισθησία. Στους επαγγελματικούς χώρους, αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς πρέπει να εξυπηρετείται το επαγγελματικό κομμάτι, αλλά να ικανοποιείται και η αισθητική, αφενός των εργαζομένων και αφετέρου των επισκεπτών.

Στο γραφείο λόγω του μοναδικού παράθυρου που υπάρχει, τοποθετήθηκαν κατά μήκος φωτιστικά οροφής, τα οποία επεκτείνονται από την μία άκρη του τοίχου ως την άλλη, για πιο ομοιόμορφό φωτισμό. Φροντίσαμε έτσι, να ενισχυθεί ο ισχνός φυσικός φωτισμός, με τεχνητό τρόπο.

Δημιουργήσαμε πίσω από το γραφείο σύνθετο έπιπλο με πολλαπλή χρησιμότητα. Το ντύσαμε στις αποχρώσεις του καφέ, σε ανοιχτό και σκούρο που δίνουν ζεστασιά και θαλπωρή. Στο εν λόγω έπιπλο εκτίθενται από διακοσμητικά έως έπαινοι και πιστοποιήσεις. Φροντίσαμε, όμως, να έχει και ατέλειωτους αποθηκευτικούς χώρους για να υποστηρίζει την πολλαπλή χρησιμότητα που αναφέραμε πιο πάνω.

Στην αίθουσα αναμονής δεν υπάρχει αρκετή διαθεσιμότητα χώρου. Γι αυτό προτιμήσαμε, αντί για τις κλασικές καρέκλες-πολυθρόνες των επισκεπτών, να τοποθετήσουμε έναν σοβαρό και καλαίσθητο γκρι καναπέ. Έτσι καταφέραμε και να αυξήσουμε τις διαθέσιμες θέσεις εξυπηρέτησης, αλλά και να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος. Πίσω από τον καναπέ δημιουργήθηκαν διακοσμητικά ράφια, κάνοντας εσοχή στον τοίχο.

Το πάτωμα επενδύθηκε με γκρι πλακάκι για να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον προαναφερόμενο καναπέ. Το γκρι όμως στο πάτωμα έχει και την ιδιότητα να μην λερώνει εύκολα ή και αν λερώνει, να μην φαίνεται πολύ.

Ο έτερος  χώρος αναμονής φτιάχτηκε έτσι ώστε οι επισκέπτες να νιώθουν βολικά και αναπαυτικά. Τα χρώματα κι εκεί, κινούνται στον ίδιο μοτίβο με αυτό του γραφείου, δίνοντας έτσι ταυτότητα στον χώρο.

Στον ένα τοίχο τοποθετήθηκε μεγάλη οθόνη με ηχοσύστημα. Για την διακριτική εφαρμογή της, αλλά και χρησιμοποιώντας την ως διακοσμητικό, δημιουργήθηκε εσοχή στον τοίχο με κρυφό φωτισμό και εναλλαγές χρωμάτων όπου τοποθετήθηκε η τηλεόραση, τα ηχεία και το ηχοσύστημα.

Σε άλλο τοίχο φτιάξαμε μια βιτρίνα που τονίζεται με φωτισμό για την έκθεση επαίνων και διακρίσεων. Είναι σημαντικό οι πελάτες να γνωρίζουν την εγγύτητα μας και να νιώθουν ότι βρίσκονται σε καλά χέρια.

Στην άλλη πλευρά του δωματίου δημιουργήθηκε ένα μπαράκι όπου δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα, στο να είναι το φως της οροφής πάνω από το μπαράκι πολύ μεγαλύτερο, προκειμένου να γίνονται πιο εμφανείς οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού του. Στην ίδια πλευρά επαναλάβαμε τα διακοσμητικά ράφια του γραφείου.

Ο χώρος της υποδοχής λουσμένος από φυσικό φως δεν χρειάστηκε να φορτωθεί με τεχνητό, ξεκουράζοντας έτσι τα μάτια επισκεπτών και εργαζομένων.

Στον ψηλό τοίχο πίσω από την υποδοχή τοποθετήθηκε φωτεινή επιγραφή με την επωνυμία της επιχείρησης. Ενώ το γραφείο της υποδοχής τονίστηκε με κρυφό φωτισμό όπως επίσης και τα ράφια, για να δίνεται έμφαση στο συγκεκριμένο σημείο.

Το γκρι χρώμα του δωματίου όντας ουδέτερο, βοηθάει στην αντανάκλαση του φυσικού φωτός. Οι καναπέδες κινούνται στην ίδια χρωματική παλέτα με τον χώρο, δίνοντας μια συνέχεια στην υπάρχουσα μορφολογία.