Μελέτη κατασκευής Ενδοκρινολογικού ιατρείου στη Ναύπακτο

Μελέτη κατασκευής Ενδοκρινολογικού ιατρείου στη Ναύπακτο

Η δραστηριότητα της INNOVO CONSTRUCTIONS, δεν σταματάει πουθενά. Ένας ενδοκρινολόγος, στην Ναύπακτο, επέλεξε το πεπειραμένο γραφείο μας για να δώσει μορφή στον επαγγελματικό του χώρο. Την μορφή που εκείνος ονειρεύτηκε. Το ενδοκρινολογικό γραφείο στην Ναύπακτο, ήταν πρόκληση για εμάς, λόγω έλλειψης φυσικού φωτός, αλλά και των ασυμμετριών του χώρου.

Έπρεπε λοιπόν, να χρησιμοποιήσουμε τις ήδη υπάρχουσες δυνατότητες των δωματίων, έτσι ώστε να παρακάμψουμε αυτή την δυσκολία. Διαπιστώσαμε ότι ο χώρος είναι από μόνος του μακρόστενος. Εκμεταλλευτήκαμε αυτό το χαρακτηριστικό και εφαρμόσαμε στους τοίχους, ξύλινη τεχνοτροπία με ενσωματωμένο κρυφό φωτισμό κατά μήκος ,δίνοντας φυσικό και ξεκούραστο φως σε όλο το δωμάτιο. Ακόμα και η τοποθέτηση των επίπλων, έγινε σύμφωνα με τις υφιστάμενες δυνατότητες. Αντί για άλλο καναπέ, τοποθετήσαμε γωνιακό, προς αύξηση των θέσεων, αλλά χωρίς να μειώσουμε από τα τετραγωνικά. Αφήσαμε τον ένα τοίχο, προκειμένου να τον διαθέσουμε, για να φιλοξενήσει τον λογότυπο του ιατρείου. Για να έχει μια θέση μόνο του και να είναι ευδιάκριτο.

Ο χώρος της γραμματείας, πρέπει να ξεχωρίζει σε οποιαδήποτε επιχείρηση. Έτσι φροντίσαμε να τον οριοθετήσουμε με ένα λευκό κισσέ, ο οποίος φέρει ξύλινες λεπτομέρειες. Το ξύλο αντισταθμίζει την ψυχρότητα του άσπρου. Και εδώ η έλλειψη χώρου δεν μας σταμάτησε από το να κάνουμε το καλύτερο. Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα άνετο γραφείο, με αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Τοποθετήθηκε κρυφός φωτισμός και στις ξύλινες λεπτομέρειες του γραφείου, για να τονίσουμε την τεχνοτροπία. Διότι από μόνη της όσο ωραία και να είναι δεν θα είναι εμφανής όσο πρέπει.

Το ύψος του κισσέ της γραμματείας, είναι επίσης προσεκτικά μελετημένο. Έγινε αρκετά ψηλό, για να εξυπηρετεί άνετα έναν όρθιο επισκέπτη, αλλά και αρκετά κοντό ώστε να προσφέρει την δέουσα διακριτικότητα και να επιτρέπει στην γραμματέα να κάθεται, χωρίς αυτό να φαίνεται άσχημο.

Η τεχνοτροπία με τον φωτισμό, όμως δεν σταματάει εδώ. Κάποια στιγμή, ο διάδρομος στενεύει. Έχουμε φροντίσει να συνεχίζεται και εκεί, ώστε να γίνεται η κύρια πηγή φωτισμού και να μην αφήνει καμιά γωνιά σκοτεινή. Επίσης, με αυτό τον τρόπο συνοδεύει διακριτικά, τον άνθρωπο που θα διασχίζει αυτό τον διάδρομο.

Ο κύριος χώρος, που πάντα δίνουμε μεγάλη βάση, είναι το γραφείο του ιατρού ή εκεί που εξετάζει. Σε αυτή την περίπτωση είναι μαζί. Κι εκεί έχουν το ίδιο ύφος με την αίθουσα αναμονής, για να υπάρχει ομοιομορφία. Με πιο καθαρές γραμμές, όμως αυτή την φορά, για να προσδίδει σοβαρότητα και σταθερότητα, σε σχέση με την ανάλαφρη διάθεση του χώρου αναμονής και κατά επέκταση να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Στον έναν τοίχο μπήκε ξύλινη επένδυση και στον απέναντι του, χρησιμοποιήθηκε ξύλινη τεχνοτροπία που θυμίζει ιαπωνικό παραβάν. Πάντα όταν κάναμε πειράματα με το μπέρδεμα των πολιτισμών, το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό. Έτσι κι εδώ.

Στο δάπεδο σχεδιάστηκε με μαύρες διαγώνιες ρίγες, για να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο μακρύ και να τονιστεί η ευρυχωρία. Οι καρέκλες που επιλέξαμε, μπορεί να είναι σε μοντέρνο στυλ με σιδερένιες βάσεις, αλλά δεν υπολείπονται σε άνεση. Η άνεση, ειδικά για τις καρέκλες που βρίσκονται στο ιατρείο, είναι πολύ σημαντική.

Οι καρέκλες, όπως και η βάση του γραφείου, δημιουργούν μια συνέχεια με την ξύλινη επένδυση του τοίχου.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία