Μελέτη δερματολογικού ιατρείου στο Παγκράτι

Μελέτη δερματολογικού ιατρείου στο Παγκράτι

Το δέρμα των ανθρώπων, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους. Είναι συνυφασμένο με την εμφάνιση που, θέλουμε δεν θέλουμε, παίζει μεγάλο ρόλο. Ίσως όχι μακροπρόθεσμα, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μένει. Σύμφωνα με το γνωστό ρητό, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση.

Τα ιατρεία που ασχολούνται με τις δερματολογικές παθήσεις, πρέπει να καθησυχάζουν τις ανησυχίες των ασθενών, με την αισθητική και την ταξινόμηση των χώρων. Τα χρώματα που θα επιλεχθούν, πρέπει να προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση, στους ανθρώπους που θα επισκεφτούν τον χώρο.

Αυτό ακριβώς κατάφερε η INNOVO CONSTRUCTIONS, όταν έφερε εις πέρας, την μελέτη ενός δερματολογικού ιατρείου στο Παγκράτι. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν να εφαρμοσθούν, έρχονται κατευθείαν από την παλέτα της φύσης. Αυτό και μόνο καθιστά τον χώρο, ιδανικό για να εκπέμπει ασφάλεια και σιγουριά.

Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίζουν οι άνθρωποι που θα εισέρχονται στο ιατρείο, θα είναι μια επιδαπέδια φωτεινή επιγραφή, η οποία θα φέρει την επωνυμία του γραφείου. Έτσι θα καθιστά σαφές σε όλους, ποιο ακριβώς είναι το μέρος που επισκέφτηκαν και συνάμα θα τους καλωσορίζει.

Το γραφείο της γραμματείας θα γίνει από κλασικό ξύλο, σε σκούρα απόχρωση, που παραπέμπει στα βουνά των Άλπεων, το οποίο δεν θα ενιαίο. Στην μέση του γραφείου θα δημιουργηθεί εσοχή, όπου θα τοποθετηθεί ημιδιάφανο γυαλί με τεχνοτροπία αμμοβολής σε λευκό χρώμα.

Το γυαλί θα κρύβει φωτισμό, ενώ πάνω του θα γραφεί η επωνυμία του ιατρείου. Το ξύλο δεν θα φτάνει έως το πάτωμα και θα μπει κρυφός φωτισμός, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της αιώρησης.

Ο τοίχος στην γωνία της γραμματείας, θα είναι ίδιος με εκείνον του θαλαμίσκου της εισόδου. Θα χρησιμοποιηθούν κοκκώδη χρώματα, των οποίων ο συνδυασμός θα θυμίζει άμμο.

Στην οροφή του θαλαμίσκου θα τοποθετηθούν σποτάκια, ενώ στην οροφή της γραμματείας μεγάλο τετράγωνο φωτιστικό, με κρυφό φωτισμό στις γωνίες. Στον τοίχο πίσω από την γραμματεία, θα δημιουργηθεί και η επωνυμία και η ιδιότητα του ιατρείου με τρισδιάστατα γράμματα.

Ο τοίχος απέναντι από τη γραμματεία, είναι ο μεγάλος ενιαίος τοίχος του οικοδομήματος. Θα παραμείνει λευκός, με ανάγλυφα γεωμετρικά σχήματα, που θα φτιάχνουν όμορφες σκιές.  Αυτός ο τοίχος καταλήγει στην αίθουσα αναμονής, για να δείξει ότι πρόκειται για δύο χώρους, που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Στην οροφή θα δημιουργηθούν γραμμές και κύκλοι, από ημιδιαφανές γυαλί. Η ίδια τεχνοτροπία θα συνεχίζεται και στον μικρότερό τοίχο. Μέσα από το γυαλί θα διαχέεται ομοιόμορφα το φως στον χώρο. Φαίνεται σαν μια μεγάλη τρίλιζα. Δίνουμε και μια παιχνιδιάρικη διάσταση στο δωμάτιο για αποσυμφόρηση του άγχους.

Τα έπιπλα στον χώρο αναμονής, θα είναι λευκά με καθαρές τετράγωνες γραμμές. Η πόρτα που οδηγεί στο ιατρείο, θα γίνει από ανοιχτόχρωμο ξύλο με τετράγωνα κομμάτια από γυαλί με αμμοβολή και θα θυμίζει πόρτα από ιαπωνικό σπίτι.

Στο γραφείο του γιατρού, παραμένουν τα ίδια χρώματα. Ο ένας τοίχος θα παραμείνει λευκός και λιτός, ενώ ο άλλος θα στολιστεί με γεωμετρικά λευκά σχέδια, σε καφέ σκούρο φόντο.

Το έπιπλο του γραφείου θα είναι κλασικό ξύλινο, σε ήπιες γραμμές και σχήμα π.Ττο απόλυτα επαγγελματικό γραφείο. Οι καρέκλες θα είναι μαύρες, εκείνες η οποίες θα κάθονται οι ασθενείς θα είναι άνετες μοντέρνες πολυθρόνες χωρίς μπράτσα.

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία