Μελέτη αναψυκτηρίου στην Πλ. Κοτζιά

Μελέτη αναψυκτηρίου στην Πλ. Κοτζιά

Η πλατεία Κοτζιά είναι από τις κεντρικότερες της Αθήνας. Στην INNOVO CONSTRUCTIONS, κληθήκαμε να κάνουμε την μελέτη για την ανακαίνιση και την κατασκευή, ενός καταστήματος με βιολογικά είδη, στην συγκεκριμένη περιοχή.

Αν και το μέρος, ενδείκνυται για καινοτομίες, έπρεπε να παραδώσουμε την ανακαίνιση καταστήματος  για έναν χώρο, που να τραβάει την προσοχή των περαστικών και όχι μόνο. Η επιχείρηση προσπαθεί να εισάγει ένα καινούριο προϊόν στην αγορά, και σίγουρα, ένας προσεγμένος και καλαίσθητος χώρος, θα αποτελέσει μια σημαντική βοήθεια.

Στην πλατεία Κοτζιά θα δημιουργήσουμε ένα αναψυκτήριο βγαλμένο από παραμύθι. Ένας μικρός χώρος, θα αναδειχθεί σε ένα καλαίσθητο και λειτουργικό μαγαζί που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων. Πρέπει και θέλουμε να είναι, μια γωνιά, που θα αποτελεί τόπο συνάντησης και χαλάρωσης. Ένα μέρος που θα θέλεις να πας και να ξαναπάς.

Θα χρησιμοποιηθούν φωτεινά, ζωηρά χρώματα. Τα κύρια χρώματα του καταστήματος θα είναι το λευκό και το γκρι, καθώς και οι αποχρώσεις τους. Θα δίνεται, όμως, έμφαση με παρεμβάσεις έντονων χρωμάτων. Το κίτρινο θα είναι από τα χρώματα που θα κάνει την διαφορά και θα σπάει την μονοτονία, των υπολοίπων ουδέτερων. Επίσης το πράσινο και το πορτοκαλί θα πλαισιώνουν επάξια όλα τα άλλα.

Εξωτερικά το μαγαζί θα έχει πτυσσόμενη γυάλινη πόρτα, που θα καθιστά ορατό ολόκληρο τον εσωτερικό χώρο. Η ταμπέλα θα είναι ενσωματωμένη με τον τοίχο, όπου με φωσφορίζοντα και φωτεινά, κίτρινα και πορτοκαλί, γράμματα θα αναγράφεται η επωνυμία του καταστήματος, σε γκρι φόντο. Πάνω από τα γράμματα θα υπάρχουν πράσινα φύλλα, τα οποία θα έρχονται σε πλήρη αρμονία με την πράσινη τέντα.

Στο εσωτερικό λόγω έλλειψης παράθυρων, θα δημιουργηθεί στον αριστερό τοίχο τεχνοτροπία που θα τα προσομοιάζει, με κρυφό φωτισμό. Αυτό πέραν του ότι θα δώσει φωτεινότητα στον χώρο, θα του προσδώσει μέγεθος και θα αποκλείσει την περίπτωση κλειστοφοβικής αίσθησης. Για ακόμη μια φορά, χρησιμοποιώντας τα δυνατά σημεία του χώρου, αλλά και μερικά, κατασκευαστικά και στιλιστικά τεχνάσματα, καταφέρνουμε ένα μικρό μαγαζί, να φαντάζει μεγαλύτερο.

Ο κεντρικός τοίχος θα ντυθεί με ανοιχτόχρωμο τούβλο, ενώ στο κέντρο και ψηλά θα τοποθετηθεί η επωνυμία του καταστήματος, σε περίοπτη θέση ώστε να είναι ορατή από κάθε οπτική γωνία. Η επωνυμία θα είναι ακριβώς ίδια με εκείνη της πρόσοψης. Επίσης, θα αποδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το καμπυλωτό σχήμα του λογότυπου.

Ο δεξιός τοίχος θα καλύπτεται σχεδόν πλήρως από τον πάγκο έκθεσης προϊόντων, όπου θα είναι και το κύριο σημείο εξυπηρέτησης των πελατών. Η βάση του πάγκου θα είναι από λευκό ξύλο, με ορατά τα χωρίσματα του ξύλου αποκτώντας αριστοκρατική όψη. Ο τοίχος θα γίνει γκρι σε βιομηχανικό στυλ, πάνω στον τοίχο θα τοποθετηθούν ξύλινα ράφια στο φυσικό χρώμα του ξύλου. Κάτω από τα ράφια θα μπει κρυφός φωτισμός.

Με την εναλλαγή διαφορετικών στυλ, από το αριστοκρατικό στο βιομηχανικό και από το βιομηχανικό στο pop, θα επιτευχθεί η κάλυψη όλων των γούστων και απόψεων και θα δημιουργηθεί μια αλληλουχία τάξης, εργονομίας και καλαισθησίας.

Μια από τις προτάσεις, παρουσιάζει ένα πανέμορφο καλλιτέχνημα, το οποίο θα συνθέτει σχήματα λουλουδιών, μαργαριτών για την ακρίβεια και θα είναι σε πράσινο χρώμα. Θα χωρίζει, τρόπον τινά, τον μπροστά χώρο με τον πίσω και φυσικά θα είναι απαράμιλλης αισθητικής.

Δείτε περισσότερα Εστίαση