Μελέτη ανακαίνισης snack-cafe στου Ζωγράφου

Μελέτη ανακαίνισης snack-cafe στου Ζωγράφου

Ένα μαγαζί με snack στου ζωγράφου όλο νοσταλγία θέλησε να κάνει ανακαίνιση καταστήματος. Θυμίζει την ξυλόσομπα της γιαγιάς, όταν μας έψηνε τις μυρωδάτες πίτες της. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, διεκπεραίωσε με τον γνωστό καταπληκτικό της τρόπο, για ακόμη μια φορά, τη μελέτη για την ανακαίνιση, ενός καταστήματος τόσο φιλόξενου και λαχταριστού, όσο και τα προϊόντα που προσφέρει.

Όλο το πάτωμα του καφέ στου Ζωγράφου, θα επενδυθεί από ανοιχτόχρωμο ξύλο, με έντονα πιο σκούρα νερά. Κίτρινο χρώμα θα χρησιμοποιηθεί στις καρέκλες και σε διακοσμητικές λεπτομέρειες. Το κίτρινο θα φωτίσει τον χώρο, επίσης θα δέσει απόλυτα με την φυσική απόχρωση του ξύλου.

Δεν επιλέχθηκε τυχαία το ανοιχτόχρωμο χρώμα του ξύλου. Θυμίζει το χρώμα της ζύμης. Έτσι, συνειρμικά, οι πελάτες θα παραπέμπουν την σκέψη τους, σε κάτι νόστιμο και υγιεινό. Η ζύμη όταν ψήνεται, έχει ακριβώς αυτό το χρώμα. Επίσης, πρόκειται για ένα χρώμα ζεστό, που μόνο φιλοξενία αποπνέει. Όλη η διακόσμηση θα κινείται και σε ζεστά και γνώριμα μονοπάτια.

Στον εξωτερικό χώρο, θα τοποθετηθούν μαύρες τέντες με κίτρινο πλαίσιο και γράμματα. Έντονη αντίθεση με το ξύλο και αναφορά σοβαρότητας, στην ανάλαφρη ατμόσφαιρα, ώστε να υπάρχει ισορροπία. Ακριβώς από πάνω θα μπει ξύλο με κίτρινη λωρίδα στην μέση. Έτσι πρωτοσυναντάμε στον εξωτερικό χώρο, την χρωματική αντίθεση που θα υπάρχει σε όλο το κατάστημα.

Στο εσωτερικό, το ξύλο θα στολίσει την βάση του μπαρ, τα ράφια στον τοίχο, τις πόρτες που οδηγούν στον παρασκευαστήριο και την οροφή. Όλο το υπόλοιπο, θα πλαισιώνεται από μαύρες λεπτομέρειες, οι οποίες, θα καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες. Η αντίθεση στα δύο, φαινομενικά αταίριαστα χρώματα, συνεχίζεται.

Η ξύλινη βάση του μπαρ, θα πάρει ένταση με την βοήθεια κρυφού φωτισμού, από την μέση έως και την επιφάνεια του θα είναι μαύρο. Θα ξεκινάει με καμπυλωτό σχηματισμό και θα καταλήγει ίσιο. Έτσι, δίνεται περισσότερος χώρος στου εργαζόμενους να δουλέψουν, αλλά και τοποθετήσουν περισσότερα βοηθητικά αντικείμενα. Επίσης, αποκτά η μπάρα ενδιαφέρον, καθώς δεν πρόκειται για μια μονοκόμματη και βαρετή.

Το κυρτό μέρος, θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ το ίσιο θα είναι γεμάτο με αχνιστά αρτοπαρασκευάσματα. Το ίσιο κομμάτι του μπαρ, θα διακόπτει στρόγγυλη κολώνα, η οποία θα αξιοποιηθεί με ξύλινα δαχτυλίδια ως ράφια. Η στρόγγυλη κολώνα, θυμίζει παλιό νερόμυλο, που κάποτε αλέθανε το αλεύρι ή ακόμα, παραπέμπει και σε ξυλόφουρνο. Όλα παίζουν τον ρόλο τους σε αυτό το μαγαζί.

Στην οροφή θα δημιουργηθεί ξύλινη τεχνοτροπία, που θα απεικονίζει το μισό μέρος του συμβόλου γινγκ γιανγκ. Το μεγαλύτερο κομμάτι της τεχνοτροπίας θα έχει σαν κέντρο την κολώνα. Έτσι, ακολουθεί τις καμπύλες της μπάρας, αλλά και είναι μια πάρα πολύ καλή βάση, για να τοποθετηθούν σποτάκια που θα βοηθούν στην καλύτερη ορατότητα.

Τα ξύλινα ράφια του τοίχου, θα είναι στο λευκό φόντο του τοίχου, ο οποίος θα είναι ντυμένος με τούβλα. Επίσης μια πολύ καλή αντίθεση. Εδώ υπάρχει ένα διπλό τέχνασμα. Θα τοποθετηθούν τούβλα, που είναι το απόγειο της παράδοσης, αλλά από την άλλη θα είναι και σε λευκό χρώμα που ταιριάζει με τα υπόλοιπα. Πάνω από τα ράφια θα μπουν διαφημιστικές στρόγγυλες πινακίδες, με τα προϊόντα του καταστήματος.

Πάνω στις ξύλινες πόρτες, πίσω από το μπαρ, θα τοποθετηθεί μεταλλικό πλέγμα. Το ίδιο πλέγμα θα δημιουργηθεί και στην οροφή, φιλοξενώντας σποτάκια που θα κοιτούν σε διάφορες κατευθύνσεις, κατευθύνοντας το φως σε όλο τον χώρο.

Δείτε περισσότερα Εστίαση