Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος Loukoumania στο Χαλάνδρι

Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος Loukoumania στο Χαλάνδρι

Οι λουκουμάδες ανήκουν στα φαγητά που τα προτιμούν μικροί και μεγάλοι. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, διενέργησε τον σχεδιασμό ακόμη ενός μαγαζιού της γνωστής αλυσίδας. Φροντίσαμε και πάλι, να δημιουργήσουμε, ένα κατάστημα που να ανοίγει, συνειρμικά την όρεξη και να προτρέπει τους ανθρώπους, να μπουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα.

Όταν ακούμε την λέξη λουκουμάδες, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το μέλι. Τι πιο ωραίο, από μια ωραία μερίδα λουκουμάδες, περιχυμένες με μπόλικο μέλι. Οπότε, στο συγκεκριμένο μαγαζί, έπρεπε να υπάρχει παντού το στοιχείου του μελιού. Κάτι σαν το πείραμα του Pavlov. Τους βομβαρδίζεις με την εικόνα του μελιού και σκέφτονται λουκουμάδες.

Όλη η πρόσοψη του καταστήματος, θα γίνει σε μαύρο χρώμα. Γενικότερα στο μαγαζί, επικρατεί το μαύρο χρώμα και το κίτρινο. Είναι τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τις μέλισσες και φυσικά ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.

Στο πάνω μέρος του τοίχου, θα δημιουργηθεί η επωνυμία του μαγαζιού, με γράμματα μαύρα και κίτρινα σε λευκό φόντο και δίπλα μία μέλισσα επίσης σε λευκό φόντο, με μαύρο περίγραμμα και κίτρινη λεπτομέρεια, το μέλι που στάζει. Σε αυτό το σημείο, έχει παρεισφρήσει και το άσπρο χρώμα, για να τονιστεί το όνομα του μαγαζιού και να γίνεται πιο εμφανές.

Από κάτω μια τεράστια βιτρίνα που θα αφήνει έκθετο ολόκληρο το μαγαζί, επιλέχθηκε επί σκοπούν. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως το ίδιο το εμπόρευμα, είναι η καλύτερη προώθηση. Όταν αφήνεις τους λαχταριστούς λουκουμάδες και όλα τα άλλα καλούδια, σε κοινή θέα, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Όπως όλο το μαγαζί, έτσι και η βιτρίνα, θα βασιστεί στα χρώματα του κίτρινου και του μαύρου, παραπέμποντας στο μέλι, που θα είναι το τιμώμενο και βασικό υλικό των προϊόντων.

Ο πάγκος παρασκευής και εξυπηρέτησης, θα είναι το βασικό σημείο του μαγαζιού και το πρώτο που θα βλέπει ο πελάτης όταν θα μπαίνει μέσα. Ο πάγκος αυτός κάθε αυτός, είναι σε άσπρο χρώμα, για να στηρίξουμε την διαφάνεια και την καθαριότητα, που θέλει να προβάλει το κατάστημα. Σε κάποιο σημείο φυσικά, θα υπάρχουν λειτουργικά στοιχεία, όπως θέσεις για τα υλικά και ψυγεία έκθεσης και συντήρησης.

Στο πάνω μέρος και στο κάτω, θα δημιουργηθούν κίτρινες κυψέλες καθώς και η επωνυμία και η μέλισσα. Το κίτρινο σε μαύρο φόντο, δημιουργεί εντυπωσιακή αντίθεση.

Μέσα από τον χώρο παρασκευής, το μεγαλύτερο μέρος θα είναι καλυμμένο με κίτρινο ανοιχτό τούβλο, ενώ κατά μήκος του τοίχου, θα επεκτείνεται μαύρο ράφι με κρυφό φωτισμό. Τα ντουλάπια και οι χώροι αποθήκευσης θα γίνουν μαύρα.

Στην μία πλευρά του μαγαζιού θα ενσωματωθεί στον τοίχο κίτρινη ανάγλυφη τεχνοτροπία, με κυματιστά σχήματα. Θα θυμίζουν λίγο μέλι που στάζει. Στην βάση της τεχνοτροπίας, θα δημιουργηθεί χτιστό παγκάκι σε μαύρο χρώμα. Το παγκάκι θα ντυθεί με μαξιλάρια και μπροστά του θα τοποθετηθούν τραπεζάκια με κίτρινες καρέκλες.

Δίπλα στον τοίχο με την τεχνοτροπία, υπάρχει διαγώνιος τοίχος στον οποίο θα δημιουργηθεί η επωνυμία του καταστήματος και το λογότυπο με φωτεινά τρισδιάστατα γράμματα.

Πάνω από τα τραπεζάκια, θα τοποθετηθούν απλά μακριά φωτιστικά, με στρόγγυλες λάμπες, οι οποίες παραπέμπουν σε σταλαγματιές μελιού.

Η άλλη πλευρά θα φιλοξενεί τον τιμοκατάλογο και το μενού, καθώς και τηλεόραση που θα διαφημίζει τα πιάτα του καταστήματος.

 

Δείτε περισσότερα Εστίαση