Μελέτη ανακαίνισης σνακ - καφέ στην Σούτσου

Μελέτη ανακαίνισης σνακ – καφέ στην Σούτσου

Ένα μικρό καφέ ξεπροβάλλει στο κέντρο της πόλης. Η Innovo Constructions, έχει αναλάβει την μελέτη καφέ και τα κατάφερε περίφημα για ακόμη μια φορά. Αναλάβαμε την προετοιμασία της ανακαίνισης καφέ, προκειμένου όταν γίνει η κατασκευή καφέ, να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Ένα σνακ καφέ, που θυμίζει παραμύθι και περιμένεις να πεταχτεί από μέσα η Σταχτοπούτα με το βασιλόπουλο. Από έξω ακόμα, μοιάζει με όαση μέσα στο χάος της πόλης. Καθώς το μαγαζί είναι γωνιακό, επιτρέπει δύο προσόψεις και αυτό είναι πλεονέκτημα.

Μια μεγάλη επιγραφή στη μια πλευρά καταδεικνύει με μεγάλα γράμματα το όνομα του μαγαζιού. Την ίδια στιγμή που μικρότερες επιγραφές δηλώνουν με λόγια και με εικόνες την ιδιότητα του μαγαζιού. Η άλλη πρόσοψη, συνεχίζοντας στην ίδια λογική, που όμως γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Όμορφες τέντες στο άσπρο χρώμα, με κυματιστό φραμπαλά, συνεχίζονται ομοιόμορφα από κάθετες ζελατίνες τύπου ριντό, για την προστασία των πελατών.

Στον εξωτερικό χώρο που υπάρχει δυνατότητα, έχουν τοποθετηθεί μικρά και χαριτωμένα τραπεζάκια με αντίστοιχες καρέκλες. Όλα στα χρώματα του πράσινου και του άσπρου, συνθέτουν μια παλέτα χρωμάτων που ξεκουράζει τα μάτια και διεγείρει τις αισθήσεις.

Μαζί με αυτά έχουν τοποθετηθεί παγκάκια στο χρώμα του ξύλου, για να κάθονται πιο άνετα οι πελάτες, αλλά και για να σπάει η μονοτονία των άλλων χρωμάτων και να δείχνει ο χώρος πιο ζεστός. Επίσης, πανέμορφα λουλούδια υπάρχουν ολούθε, τα οποία, έρχονται να συμπληρώσουν αυτή τη διακοσμητική πανδαισία.

Μέσα ο χώρος είναι ακόμα πιο όμορφος. Το ταμείο είναι καλυμμένο από λευκό μάρμαρο. Πρέπει να προστατεύεται από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά και να πιστοποιεί την καλαισθησία του. Δίπλα στο ταμείο, θα υπάρχουν βιτρίνες που θα φιλοξενούν φαγητά. Φυσικά οι βιτρίνες επεκτείνονται και πιο πέρα, με το περισσότερο μέρος του να καλύπτεται από τζάμι, για να φαίνονται τα καλούδια που προσφέρει το μαγαζί.

Κάτω από τις βιτρίνες, επεκτείνεται ραβδωτό σουηδικό ξύλο, για να υπάρχει ισορροπία, ανάμεσα στα υλικά. Από πίσω, ομοιόμορφο πάσο με επενδεδυμένο πλακάκι στους τοίχους, για να δέχεται τις ηλεκτρικές συσκευές, έχοντας τη δυνατότητα να μπορεί, αφενός να καθαριστεί εύκολα και αφετέρου, να προσφέρει μια ωραία εικόνα.

Πάνω από τον πάγκο παραθέτονται τα προϊόντα του μαγαζιού, με ωραίες λέξεις σε στυλ εικόνας, προκειμένου να ξέρει ο πελάτης, αμέσως μόλις μπαίνει τι ακριβώς προσφέρει το μαγαζί. Τα φωτιστικά, που προσφέρουν διαύγεια στο μαγαζί, διαφοροποιούνται από τον έναν χώρο στον άλλο. Στο ένα σημείο είναι σε στυλ πανέμορφης σταγόνας, για να μπορεί το φως να διαχέεται κυκλικά και στο άλλο θυμίζουν δάκρυ.

Δίπλα από τις βιτρίνες φιλοξενίας των προϊόντων, παρατίθενται ομοιόμορφα κατανεμημένα τα ψυγεία της επιχείρησης. Το ένα έχει σχήμα οβάλ και τορνευτές καμπύλες και το άλλο είναι το κλασσικό τετράγωνο. Ένας συνδυασμός, που καθιστά τη γωνιά των ψυγείων ως μια επιπλέον εικαστική παρέμβαση.

Μεγάλες τζαμαρίες, υπάρχουν αντί για τοίχοι, για να μπορεί το κατάστημα να είναι φωτεινό και ευήλιο. Κάτω από τις τζαμαρίες και κατά μήκος, επεκτείνεται ξύλινος πάγκος εξυπηρέτησης, με θέα τον εξωτερικό χώρο, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Πάνω από τους πάγκους,  θα υπάρχει ειδική κατασκευή με κρυφό φωτισμό, για τις νυχτερινές ώρες, που θα χρειάζεται περισσότερος φωτισμός, χωρίς όμως να κουράζει το βλέμμα.

Δείτε περισσότερα Εστίαση