Μελέτη ανακαίνισης παιδιατρείου στη Νέα Σμύρνη

Μελέτη ανακαίνισης παιδιατρείου στη Νέα Σμύρνη

Ένας από τους αμέτρητους τομείς, με τους οποίους ασχολείται η INNOVO CONSTRUCTIONS, είναι ο χώρος της υγείας. Η μελέτη και ανακαίνιση ιατρείου, βρίσκεται κατά κόρον στις δραστηριότητές μας. Ένας συγκεκριμένος υποτομέας, κατ’ επέκταση είναι και τα παιδιατρεία.

Τα παιδιατρεία, είναι μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς για βασικούς επισκέπτες έχουν τα παιδιά. Τα παιδιά λειτουργούν αυθόρμητα. Οπότε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους, είναι η έλλειψη τακτ. Οι μικροί μας φίλοι θα πουν ή θα δείξουν, αυτό που νιώθουν, χωρίς να πιέζονται ή να σκεφτούν πως νιώθει ο άλλος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, χώροι οι οποίοι αφορούν λιλιπούτειους πελάτες, θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Σε συνδυασμό, δε, με το γεγονός ότι τα παιδάκια που επισκέπτονται το παιδιατρείο, είναι άρρωστα, άρα έχουν γκρίνια ή στην χειρότερη κλαίνε γοερά.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, φροντίζει, σε αυτές τις περιπτώσεις να σχεδιάσει την μελέτη ενός χώρου, ο οποίος να απασχολεί τα παιδιά και να εμπνέει τους γονείς. Σε αυτό το project, καταφέραμε να προτείνουμε μια επιχείρηση, η οποία θα θυμίζει παραμύθι, αλλά και θα έχει συνάμα γωνιές, ικανές να διατηρήσουν την ηρεμία των μικρών μας φίλων.

Στην Νέα Σμύρνη θα φτιάξουμε ένα παιδότοπο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μικρών επισκεπτών. Θα δημιουργηθεί ένας όμορφος, πολύχρωμός, γεμάτος παιχνίδια χώρος, που θα κάνει τα παιδιά να νιώθουν άνετα και οικεία.

Με την είσοδο στον χώρο, θα υπάρχει η γραμματεία. Η πρώτη επαφή με το ιατρείο, πρέπει να βρίθει από χρώματα και σίγουρα να έχει παιχνιδιάρικο ύφος. Το γραφείο της γραμματείας, θα γίνει λευκό με φωτεινές ροζ ραβδώσεις. Στον πίσω τοίχο, θα δημιουργηθεί τεχνοτροπία, που θα απεικονίζει αφηρημένο δέντρο, το οποίο αντί για φύλλα, θα έχει πολύχρωμους κύκλους διάφορων διαστάσεων. Δίπλα θα υπάρχει η επωνυμία του ιατρείου και από κάτω ένα μωράκι. Αυτά τα στοιχεία θα στολιστούν και θα τονιστούν με κρυφό φωτισμό.

Δίπλα στην γραμματεία, θα είναι η πόρτα του ιατρείου, η οποία θα είναι γυάλινη επεξεργασμένη με αμμοβολή. Η λέξη “ΙΑΤΡΕΙΟ” θα αναγράφεται με πολύχρωμα γράμματα.

Στην αίθουσα αναμονής θα υπάρχουν καναπέδες σε διάφορα χρώματα. Στον τοίχο θα τοποθετηθούν πίνακες με ζωάκια και κρυφό φωτισμό. Άλλος τοίχος, θα γίνει από πάνω μέχρι την μέση, με λευκά τούβλα και από εκεί και κάτω κίτρινο ανοιχτό. Ένας τρίτος τοίχος, θα φιλοξενεί ζωγραφιά εξοχής με φθινοπωρινά χρώματα και στάβλο αλόγων. Μέσα στην αίθουσα θα υπάρχουν επίσης παιχνίδια και τραπεζάκι, στο μέγεθος των λιλιπούτειων ασθενών.

Δίπλα στην αίθουσα αναμονής, θα δημιουργηθεί ακόμα ένα δωμάτιο το οποίο θα είναι για παιχνίδι, αλλά όχι μόνο. Θα υπάρχει μέσα και μία αλλαξιέρα, για την εξυπηρέτηση και την υγιεινή των μωρών. Σε αυτό το δωμάτιο θα υπάρχει επίσης, πολύχρωμο μαλακό χαλί, τραπεζάκι με σκαμπουδάκια και πίνακας ζωγραφικής. Στον ένα τοίχο θα τοποθετηθούν κύβοι σε πολλά χρώματα, ενώ στον άλλο, αυτόν που χωρίζει το δωμάτιο με την αίθουσα αναμονής, θα υπάρχουν στρόγγυλα παραθυράκια με ελαφρύ επιχρωματισμό.

Το ιατρείο θα είναι στο ίδιο ύφος με τον υπόλοιπο χώρο. Τα έπιπλα θα είναι κατά βάση λευκά με φούξια λεπτομέρειες. Το γραφείο του ιατρού, θα είναι ολόκληρο φούξια ενώ στον τοίχο από πάνω θα υπάρχουν λευκά ραφάκια σε σχήμα κουτιού, με φούξια κρυφό φωτισμό. Στον τοίχο που θα είναι και το κρεβάτι εξέτασης, θα δημιουργηθεί παιδική ζωγραφιά με φανταχτερά και όμορφα χρώματα.

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία