Μελέτη ανακαίνισης οδοντιατρείου στην Πανόρμου

Μελέτη ανακαίνισης οδοντιατρείου στην Πανόρμου

Ένα οδοντιατρείο στην καρδιά της Αθήνας, στην πολυσύχναστη Πανόρμου, όλο χρώματα, αρώματα και γλυκές μυρωδιές. Το παιχνίδισμα με την εναλλαγή των χρωματισμών, μέσα σε αυτό το ιατρείο, είναι το πρώτο που κάναμε για να πετύχουμε έναν χώρο, που θα θες να πας και να ξαναπάς. Θέλησε να πραγματοποιήσει την ανακαίνιση ιατρείου που του άρμοζε και, φυσικά, ανέθεσε την μελέτη για την ανακαίνιση στην INNOVO CONSTRUCTIONS.

Για την υποδοχή έχουμε να προτείνουμε δύο σενάρια. Στη πρώτη, το κομμάτι ξύλου που θα καλύπτει τον ένα τοίχο, θα είναι ένα ξύλινο κάλυμμα, με προεξεχόμενα ξύλα σε τετράγωνο σχημα  που θα φέρουν κρυφό φωτισμό. Απο εκεί, το μακρόστενο μέρος του ξύλου που θα προεκτείνεται και θα καταλήγει στον απέναντι τοίχο, θα είναι επίσης μια ξύλινη κάλυψη χωρισμένη σε έξι μέρη.

Η δεύτερη πρόταση μας, αφορά πάλι τον τοίχο με το ξύλινο στοιχείο. Εδώ όλη η ξύλινη κάλυψη θα είναι ένα ενιαίο κομμάτι, με δύο μέρη να έχουν εσοχές με φωτισμό στη βάση τους. Το  απέναντι κάλυμμα θα επίσης ενιαίο, χωρίς φωτισμό.

Το γραφείο υποδοχής θα βαφτεί σε λευκό χρώμα, κατασκευασμένο από ξύλο σε λιτή σχεδίαση με φωτισμό στη βάση του. Θα συνοδεύεται από μια άσπρη καρέκλα μεταλλική με ροδάκια, για εύκολη μετακίνηση.

Στην υποδοχή θα παίξουμε με το χρώμα της άμμου, το λευκό του χιονιού και το χαλαρωτικό μπλε του νερού.

Το άσπρο κυριαρχεί στο ταβάνι και στα έπιπλα που διαλέχτηκαν για τον χώρο. Γωνιακός καναπές σε άσπρο χρώμα, δερμάτινος σετ με ένα ορθογώνιο τραπέζι από ξύλο σε λευκό και ανοιχτη καφέ απόχρωση.

Οι τοίχοι θα είναι εξίσου λευκοί στο μεγαλύτερο μέρος τους, όπως επίσης και το πάτωμα, που θα καλυφθεί με πλατιά άσπρα πλακάκια.

Στον χώρο πίσω από το γραφείο υποδοχής, πάνω στο ξύλο, θα τοποθετηθεί μια επιγραφή που θα γράφει ‘’dental’’, σε ανάγλυφα γράμματα, κλεισμένα σε ένα σχέδιο με δύο αντίθετες γραμμές που θα καταλήγουν σε πάτωμα και οροφή. Όλο το σχέδιο  θα λειτουργεί και ως φωτισμός.

Στον τοίχο στα αριστερά του χώρου υποδοχής, εκεί που θα μπει το ξύλο, ακριβώς δίπλα θα φτιάξουμε μια τοιχογραφία σε μπλέ και άσπρο χρώμα. Ρόμβοι που θα ξεκινάνε σαν απλά επίπεδα σχέδια και θα καταλήγουν σε ανάγλυφα μέχρι το ταβάνι. Τα τελευταία θα φωτίζονται στη βάση τους.

Το κεντρικό γραφείο χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με γυάλινο διαχώρισμα. Εδώ έχουμε πάλι το λευκό ως κυρίαρχο χρώμα σε ταβάνι και πατωμα.

Για το έπιπλο του γραφείου διαλέχτηκε μεταλλικη βάση με άσπρη ξύλινη κάλυψη και μια καρέκλα αναμονής, στα ίδια υλικά και χρώματα. Πίσω από το γραφείο θα υπάρχει αλουμινένια τζαμαρία καλυμμένη με στόρια σε ανοιχτή μπλε απόχρωση.

Ο φωτισμός θα αποτελείται απο σποτάκια πάνω στο ταβάνι, ενώ για τον δεξί τοίχο έχουμε να προτείνουμε τρεις ιδέες.

Είτε θα καλυφθεί με γκρίζες ορθογώνιες πλάκες που θα θυμίζουν ντουλάπια με φωτισμό είτε  θα κατασκευαστούν τετράγωνα προεξεχούμενα από τον τοίχο σε μπλε και καφέ χρώμα. Μια τρίτη ιδέα είναι τα προαναφερθείσα τετράγωνα, αλλά σε άσπρο και τιρκουάζ.

Το ιατρείο είναι όλο λευκό σε δάπεδο, ταβάνι και στο μεγαλύτερο κομμάτι των τοιχωμάτων. Στη μια πλευρά ο τοίχος θα βαφτεί έτσι, ώστε να δίνει την ψευδαίσθηση των ρόμβων στην επιφάνεια του. Θα φέρει και μια τηλεόραση, για να κάνει την διαδικασία πιο εύκολη στους πελάτες.

Ο απέναντι τοίχος θα ντυθεί με αποθηκευτικούς χώρους, άνω και κάτω σε γκρι απόχρωση. Ενδιάμεσα στα ντουλάπια θα φτιάξουμε μια πράσινη λωρίδα από γυαλί, για να δίνει μια αίσθηση ξεκούρασης από το μονότονο άσπρο.

Τα έπιπλα στο δωμάτιο θα είναι λευκά από πλαστικό και ξύλο με ελάχιστες πινελιές ανοιχτού πράσινου. Ο φωτισμός λιτός και εδώ με σποτάκια οροφής, ενώ ράβδος φωτισμού θα μπει και στο κάτω μέρος των πάνω ντουλαπιών, ενώ θα υπάρχει και φυσικός φωτισμός από το τριμερές παράθυρο.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία