Μελέτη ανακαίνισης Café στα Μελίσσια

Μελέτη ανακαίνισης Café στα Μελίσσια

Η μελέτη καφέ μπαρ στα Μελίσσια, αλλιώτικου από τα άλλα, ήταν η δουλειά της INNOVO CONSTRUCTION, αυτή τη φορά. Μικρό, ζεστό και φιλόξενο. Με χρώματα χτυπητά και ζωηρά, ικανά να εξάπτουν την φαντασία. Ένα καφέ, βγαλμένο από παραμύθι και ένας χώρος που θες να πας και να ξαναπάς.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε και την μελέτη και την κατασκευή ενός καταπληκτικού καφέ στα Μελίσσια. Με το κλειδί στο χέρι, που λένε.  Το σημαντικότερο που κατάφερε σε αυτό το εγχείρημα, είναι να αξιοποιήσει κάθε τετραγωνικό αυτού του μικρού χώρου και να το χρησιμοποιήσει υπέρ του.

Το μικρό μέγεθος για μια επιχείρηση, δεν είναι μειονέκτημα, ούτως ή άλλως. Κατόπιν ερευνών έχει προκύψει, πως οι μικροί χώροι, έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. Αρκεί, βέβαια, να ξέρεις να τους παρουσιάσεις. Η INNOVO CONSTRUCTIONS και ξέρει και μπορεί.

Το ξύλο και τα είδη του, θα είναι το στοιχείο με το οποίο θα παίξουμε στο καφέ στα Μελίσσια. Το ξύλο, αποτελεί το καλύτερο υλικό, όταν θες να δείξεις ένα χώρο πιο ζεστό. Επίσης, καθώς δεν είναι βαρύ υλικό, προσδίδει μια ελαφρότητα στον χώρο και τον κάνει πιο χαρούμενο.

Στο εξωτερικό μέρος του μαγαζιού, θα τοποθετηθεί μεγάλη πινακίδα, από σκουρόχρωμο ξύλο. Πάνω σε αυτή, θα γραφτεί η ιδιότητα του καταστήματος, με κόκκινα γράμματα. Αντιθέτως από κάτω θα φέρει την επωνυμία, με μαύρα γράμματα αυτή την φορά.

Το πάτωμα του εξωτερικού χώρου, θα ντυθεί με ξύλο επίσης. Ένα πανέμορφο deck, για να τοποθετηθούν επάνω του, τα έπιπλα ή οτιδήποτε άλλο. Ξύλινες ζαρντινιέρες, με πράσινα φυτά, θα οριοθετούν τον χώρου του μαγαζιού. Μια μικρή και εξαιρετική αυλίτσα, για φιλοξενεί τις στιγμές των πελατών.

Τα τραπεζοκαθήσματα θα είναι σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, που θα είναι και τα συμβολικά χρώματα της επιχείρησης. Χρώματα, που ταιριάζουν μεταξύ τους, έτσι κι αλλιώς.

Ο κεντρικός τοίχος στο εσωτερικό του μαγαζιού, θα καλυφθεί από πάνελ στην ακατέργαστη μορφή του. Θα θυμίζει πεπιεσμένο πριονίδι. Θα συνδυάζει έτσι, πολλές αποχρώσεις ανοιχτόχρωμου ξύλου, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό χρωμάτων.

Πάνω στο πάνελ θα τοποθετηθεί το λογότυπο του μαγαζιού, στην ίδια μορφή με την εξωτερική ταμπέλα. Οι υπόλοιποι τοίχοι θα γίνουν γκρι-ασημί, που μαζί με το μαύρο και το κόκκινο, θα δημιουργούν μια αρμονική, χρωματική παλέτα.

Στον αριστερό τοίχο, θα υπάρχει ο χώρος παρασκευής εδεσμάτων και καφέ. Μπροστά από τον χώρο παρασκευής, θα τοποθετηθεί ξύλινο μπαρ και πάνω σε αυτό, βιτρίνα έκθεσης των παρασκευασμάτων. Το ξύλο για το μπαρ, θα είναι ίδιο με αυτό της εξωτερικής πινακίδας, δημιουργώντας συνέχεια στον διάκοσμο του μαγαζιού.

Στον τοίχο πίσω από το μπαρ, θα δημιουργηθούν δύο κατασκευές. Η πρώτη θα εξυπηρετεί το λειτουργικό κομμάτι. Θα αποτελείται από μαύρο σιδερένιο σκελετό, στον οποίο θα στηρίζονται ράφια, με εναλλαγές των χρωμάτων κόκκινο και φυσικό χρώμα ξύλου.

Η δεύτερη κατασκευή, θα είναι ξύλινα δοκάρια, επίσης στο φυσικό τους χρώμα. Τοποθετημένα σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Από τα ίδια δοκάρια, θα δημιουργηθούν προεξοχές, που θα χρησιμοποιηθούν ως φωτιστικά. Οι προεξοχές θα θυμίζουν κλαδιά, όπου θα κρέμονται στρόγγυλες λάμπες από κόκκινο καλώδιο.

Πάνω στα δοκάρια και ανάμεσα στις προεξοχές, θα τοποθετηθούν κόκκινοι τιμοκατάλογοι. Η αριστερή πλευρά του μαγαζιού, θα αποτελείται κυρίως από τζαμαρία, μπροστά στην οποία, θα μπουν ξύλινα μπαράκια, με κόκκινα και μαύρα σκαμπό.

 

Δείτε περισσότερα Εστίαση