Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος Μανικιούρ στη Γλυφάδα

Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος Μανικιούρ στη Γλυφάδα

Η ομορφιά της γυναίκας. Μια ολόκληρη βιομηχανία έχει δημιουργηθεί και στηρίζεται, πάνω σε αυτό το κομμάτι. Είναι γνωστό, πως είναι ένας τομέας, που δεν θα σβήσει ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση η γυναίκα να μην επιμεληθεί την ομορφιά της. Ειδικά, όσον αφορά στον τομέα των νυχιών, έχει πια αναχθεί σε τέχνη.

Και τι δεν φτιάχνουν, πλέον, πάνω στα νύχια. Ο ένας συναγωνίζεται τον άλλον και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Οι γυναίκες, κατά την διάρκεια που φτιάχνουν τα νύχια τους, βρίσκουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Χαλαρώνεις πολύ καλύτερα σε έναν όμορφο και προσεγμένο χώρο. Οπότε η μελέτη κέντρου αισθητικής ήταν υποχρεωτική για την INNOVO CONSTRUCTIONS.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε την μελέτη και τον σχεδιασμό, ενός κέντρου αισθητικής, με αντικείμενο εξειδίκευσης τα νύχια, στην αριστοκρατική Γλυφάδα. Και μόνο το μέρος, σε προδιαθέτει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να έχεις ως στόχο, η κατασκευή να γίνει τέλεια. Όταν η περιοχή βρίθει από καλαίσθητα μαγαζιά, δεν μπορείς να δώσεις στον πελάτη που σε εμπιστεύτηκε, κάτι λιγότερο.

Στο κατάστημα αισθητικής στην Γλυφάδα, θα είναι ολόκληρο το μαγαζί η βιτρίνα του. Αυτό θα συμπεριλαμβάνει και τις δύο γωνίες. Στην πρόσοψη του, το μόνο που θα διακόπτει την τζαμαρία, θα είναι η ταμπέλα με το λογότυπο της επιχείρησης. Αλλά ακόμη και αυτό, θα χωρίζει οπτικά το μαγαζί στα δύο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση, του προφανούς παταριού. Η ταμπέλα θα είναι γκρι, η επωνυμία θα γίνει με λευκά γράμματα, ενώ το λογότυπο θα είναι τιρκουάζ.

Το εσωτερικό του μαγαζιού, θα απαρτίζεται από πολλά και μεγάλα παράθυρα. Θα υπάρχει έτσι φυσικό φως. Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία απαιτεί λεπτοδουλειά, είναι σημαντικό, οι υπάλληλοι, να έχουν καλή ορατότητα.

Οι τοίχοι θα είναι κατά βάση γκρι. Από την οροφή θα κρέμονται μεγάλα λευκά φωτιστικά. Το μαγαζί θα έχει έναν ημιώροφο, ο οποίος θα είναι ορατός από το ισόγειο, αφού θα καλύπτεται από τζάμι με τεχνοτροπία αμμοβολής. Έτσι δημιουργείται ένας prive χώρος, που θα χρησιμοποιείται για υπηρεσίες, οι οποίες, χρειάζονται διακριτικότητα. Όπως η αποτρίχωση.

Η αριστερή πλευρά του μαγαζιού θα είναι για το μανικιούρ. Θα δημιουργηθεί ενιαίο, μακρόστενο τραπέζι, τριών θέσεων. Πίσω από τις θέσεις, στον τοίχο, θα δημιουργηθεί λευκή κατασκευή, με ντουλάπια και ράφια. Η κατασκευή, θα ακολουθεί το σχήμα του παράθυρου.

Η δεξιά πλευρά, θα είναι για το πεντικιούρ, το οποίο χρειάζεται μια, τρόπον τινά, απομόνωση. Οι κυρίες, δεν νιώθουν άνετα να κάνουν πεντικιούρ σε κοινή θέα. Γι αυτό, μπροστά από τον χώρο του πεντικιούρ, θα τοποθετηθεί το ταμείο με τέτοιο τρόπο όμως, που να φαίνεται κοινό κομμάτι με το υπόλοιπο μαγαζί.

Το γραφείο του ταμείου, θα είναι λευκό, με εμβόλιμο ένα κομμάτι ξύλου, σχεδόν στην μέση και κρυφό φωτισμό. Από πίσω του, θα δημιουργηθεί κατασκευή αποτελούμενη από λευκές λωρίδες. Θα καταφέρουμε έτσι, να ελαχιστοποιήσουμε την ορατότητα προς τον χώρο του πεντικιούρ, κάνοντας τις πελάτισσες να μην νιώθουν άβολα.

Ο κεντρικός τοίχος του οικήματος, θα φιλοξενεί δύο κατασκευές σαν παραβάν. Το ένα θα είναι στο τέλος του πεντικιούρ, θα κρύβει τις σκάλες για τον ημιώροφο και θα είναι μια φωτογραφία που θα αναδύει φρεσκάδα. Το άλλο θα είναι στο τέλος του μανικιούρ, θα είναι από ξύλο καρυδιάς και θα έχει καθρέφτη σαν καμαρίνι ηθοποιού. Πάνω από τον καθρέφτη, θα αναγράφεται η επωνυμία του μαγαζιού με φωτεινά γράμματα.

 

 

 

Δείτε περισσότερα Διάφορα