Μελέτη ανακαίνισης κρεοπωλείου στο Γαλάτσι

Μελέτη ανακαίνισης κρεοπωλείου στο Γαλάτσι

Ένα κρεοπωλείο στο Γαλάτσι, αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. Πριν γίνει αυτό όμως έπρεπε να κάνει μελέτη κρεοπωλείου. Ο ιδιοκτήτης, ο Κος Τσελέντης εμπιστεύτηκε τη μελέτη κρεοπωλείου, στην Innovo Constructions, καθώς έχει αποδείξει την αξία της στον συγκεκριμένο τομέα, αρκετές φορές.

Το κρεοπωλείο, αντιμετωπίστηκε, όχι ως ένα συνηθισμένο κρεοπωλείο, αλλά σαν μια μπουτίκ κρεάτων. Ο χώρος είναι φιλόξενος και ζεστός, προσφέροντας τα αγαθά του, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορούν οι πελάτες να αρνηθούν.

Από τις πόρτες ακόμα φαίνεται ότι έχει γίνει εμπεριστατωμένη και προσεγμένη δουλειά. Οι πόρτες του μαγαζιού θυμίζουν εκείνα τα πανέμορφα Ιαπωνικά σπίτια στην εξοχή. Με απέραντο τζάμι και μαύρες λεπτομέρειες, προσδίδουν την αίσθηση της ποιότητας. Αλλά και το γεγονός ότι λειτουργούν με το στυλ της φυσούνας, κάνει την είσοδο ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Με αυτό τον τρόπο χωράει να μπει και περισσότερος κόσμος.

Κεντρικά του καταστήματος, θα τοποθετηθεί το κύριο συστατικό της διακόσμησης, που όμως θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες της πώλησης. Θα τοποθετηθεί μια βιτρίνα κρεάτων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά κρέατα και μάλιστα σε διάφορες συνθέσεις για να τέρπουν πρώτα μάτια και μετά το στομάχι.

Η βιτρίνα θα είναι βέβαια κατά βάση γυάλινη, για να φαίνονται τα προϊόντα από παντού και στις ενώσεις θα υπάρχουν μαύρα στοιχεία που θα προσφέρουν καλαίσθητη εμφάνιση και αρχοντιά. Θα είναι σε σχήμα οβάλ, προκειμένου να βολεύει στον χώρο του μαγαζιού. Θα έχει και μεγάλο μέγεθος, αλλά και αφήνει ελεύθερο χώρο και στους πελάτες αλλά και στο προσωπικό, να κινούνται άνετα.

Στο ταβάνι, θα κατασκευαστεί μια πανέμορφη και λιτή κατασκευή με τη βοήθεια γυψοσανίδας. Θα είναι σε στυλ εσοχής και κατά μήκος θα φέρει φωτιστικά σποτάκια, τα οποία θα φωτίζουν, αλλά και θα φωτίζουν τον χώρο. Γύρω από αυτή την κατασκευή, κι άλλα σποτάκια, χωνευτά όμως αυτή τη φορά, θα υπάρχουν για έξτρα φωτισμό, καθώς πάντα είναι χρήσιμος.

Οι τοίχοι είναι από άσπρο πλακάκι, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να καθαρίζονται πιο εύκολα. Το πλακάκι θα εκτείνεται γωνιακά πίσω από τη βιτρίνα εξυπηρέτησης και πάνω από αυτό θα υπάρχουν εικόνες που θα χαρακτηρίζουν φωναχτά την ιδιότητα του μαγαζιού, με εικόνες, αλλά και λέξεις.

Τα ψυγεία θα καλυφθούν το ένα με τζάμι και το άλλο με μια καλλιτεχνική ξύλινη πόρτα, για να μην αφήνουν περιθώριο στον επισκέπτη να βλέπει τι γίνεται στα ενδότερα του μαγαζιού, αλλά να αντικρίζει συνεχώς, μια ωραία εικόνα.

Το ταμείο είναι φυσικά στο τέλος της βιτρίνας, για να μπορεί να ελέγχει περιμετρικά το μαγαζί και να καταλήγει εκεί αναγκαστικά ο πελάτης.

Ο ένας τοίχος, θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάζει διάφορα άλλα προϊόντα εκτός του κρέατος, που θα πωλούνται στο μαγαζί. Αυτό θα αποτελεί μια ξεχωριστή γωνιά και θα διαφοροποιούνται στιλιστικά από το υπόλοιπο μαγαζί.

Ράφια στο χρώμα του σουηδικού ξύλου θα τοποθετηθούν κατά μήκος, για να δημιουργήσουν όμορφες θέσεις υποδοχής. Θα υπάρχουν εκτεθειμένα προϊόντα που δεν χρειάζονται ψυγείο, αλλά δίπλα ακριβώς θα υπάρχει χώρος, ακριβώς στην ίδια λογική που όμως θα είναι κλειστό, προκειμένου να φιλοξενήσει προϊόντα που χρειάζονται ψύξη.