Μελέτη ανακαίνισης κοσμηματοπωλείου στο Λαύριο

Μελέτη ανακαίνισης κοσμηματοπωλείου στο Λαύριο

Τα κοσμήματα είναι κατηγορία από μόνα τους. Είναι ιδιαίτεροι κάτοικοι, που διέπονται από αυτοκρατορική αίγλη και χρειάζονται ανάλογη αντιμετώπιση. “Diamonds are girl’s best friends”, έλεγε η Marilyn Monroe και θα συμφωνήσουμε.

Οπότε, όταν πρόκειται να φτιάξεις έναν χώρο που να τα φιλοξενεί, πρέπει να κάνεις κάτι ανάλογο της αρχοντιάς και της λάμψης που κουβαλούν. Η τεράστια ιστορία που έχει αυτό το προϊόν, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, μελέτησε τον σχεδιασμό, ενός κοσμηματοπωλείου, στο Λαύριο Αττικής.

Φροντίσαμε να είναι ένας χώρος, που να αποπνέει επαγγελματισμό πρώτα από όλα. Οι πελάτες που θα τον επισκεφτούν, θα διαθέτουν μεγάλα ποσά για να ψωνίσουν. Πρέπει λοιπόν, να αισθάνονται εμπιστοσύνη απέναντι στην επιχείρηση και στους ανθρώπους της. Είναι πολύ σημαντικός ο διάκοσμος του μαγαζιού, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Η πρόσοψη του καταστήματος, θα είναι σε χρώμα χακί σκούρο, ενώ μια μαύρη σιδηροκατασκευή, θα πλαισιώνει την εφαρμοσμένη γυψοσανίδα. Η βιτρίνα θα χωρίζεται σε τρία επίπεδα, τα οποία με την σειρά τους, θα χωρίζονται σε τομείς, με την βοήθεια λευκών διαχωριστικών. Η γκάμα των προϊόντων είναι μεγάλη και η προβολή πρέπει να είναι το πρωταρχικό μέλημα.

Η πόρτα θα μπαίνει περίτεχνα λίγο πιο μέσα, προκειμένου να εφίσταται η προσοχή στην βιτρίνα. Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, καθιστούμε την βιτρίνα ως μια ξεχωριστή οντότητα. Κάνουμε σαφές, ότι το κυρίαρχο είναι η βιτρίνα και η πόρτα απλά εξυπηρετεί.

Στο εσωτερικό, θα δημιουργηθεί ένα ρετρό περιβάλλον, που θα παραπέμπει σε άλλη εποχή. Είπαμε, τα κοσμήματα, μας έρχονται από τα παλιά χρόνια και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Η βάση της κεντρικής βιτρίνας, θα επενδυθεί από σκουρόχρωμο ξύλο με ανοιχτόχρωμα νερά. Θα υπάρχει έτσι μια αρμονική διχρωμία. Μπροστά στην βιτρίνα, θα τοποθετηθούν καρέκλες, για την άνεση των πελατών. Αυτό θα βοηθήσει να νιώθουν οι πελάτες οικεία και ξεκούραστα, ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα αγοράς.

Στο κέντρο του καταστήματος, θα τοποθετηθούν δύο βιτρίνες έκθεσης, σε σχήμα κύβου. Έτσι τα εκτιθέμενα κοσμήματα, θα είναι ορατά από όλες τις οπτικές γωνίες. Εκεί θα είναι για να τοποθετούνται τα κοσμήματα, μικρότερου μεγέθους. Έτσι θα υπάρχει μια τάξη και μια συνοχή συνάμα.

Ο τοίχος πίσω από την βιτρίνα θα έχει φωτιζόμενες εσοχές σε διάφορα μεγέθη, για την έκθεση διαφορετικών κοσμημάτων. Τα κοσμήματα θα τοποθετούνται σε γυναικείες προσομοιώσεις, με αναφορά στο στέρνο. Κάτω από τις εσοχές, θα υπάρχουν συρτάρια αποθήκευσης.

Ο κεντρικός τοίχος, θα φιλοξενεί επίσης εσοχές με κρυφό φωτισμό, όπως και ζωγραφιά δέντρου σε πράσινο φόντο. Το πράσινο δίνει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση και προσδίδει βάθος στον χώρο.

Ο αριστερός τοίχος θα ακολουθεί την αισθητική του υπόλοιπου μαγαζιού, με τις εντυπωσιακές φωτισμένες εσοχές. Στο κάτω μέρος του τοίχου θα υπάρχουν, αυτή την φορά, ντουλάπια αποθήκευσης. Το γυαλί είναι παντού σε αυτό το μαγαζί. Είναι διάφανο και φαίνονται καλά τα προϊόντα.

Θα αξιοποιηθεί ακόμα και η πλάτη της εξωτερικής βιτρίνας. Εκεί θα δημιουργηθεί μια ενιαία γωνιακή βιτρίνα, με τρία πατώματα. Καμία γωνιά δεν πάει χαμένη.

Το φως της οροφής, κατά βάση, θα αποτελείται από σποτάκια. Αυτό θα εξυπηρετήσει στο να διαχέεται το φως, σε πολλά σημεία αρμονικά. Στο κέντρο της οροφής, θα υπάρχουν φωτιστικά με στρογγυλές άκρες, που θα ολοκληρώνουν τον φωτισμό του καταστήματος.