Μελέτη ανακαίνισης φαρμακείου στη Χαλκίδα

Μελέτη ανακαίνισης φαρμακείου στη Χαλκίδα

Δύο φαρμακοποιοί στην πανέμορφη Χαλκίδα, αποφάσισαν να ανοίξουν την επιχείρησή τους. Ανέθεσαν την μελέτη και τον σχεδιασμό της, στην INNOVO CONSTRUCTIONS, η οποία πάλι έφερε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Γιατί για εμάς κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός.

Το φαρμακείο στην Χαλκίδα θα δημιουργηθεί με βάση τα γήινα χρώματα. Προσπαθήσαμε να αντικατοπτρίσουμε τις αποχρώσεις της φύσης. Ο Πάολο Κοέλιο είπε, ότι ο Θεός έκρυψε το φαρμακείο του στη φύση και αυτό ακριβώς θελήσαμε να εκπέμπει ο χώρος, στο σύνολό του. Ανοιχτόχρωμο ξύλο και αποχρώσεις του μπεζ, θα συνθέτουν την χρωματική του παλέτα, προκειμένου να δώσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι τοίχοι θα έχουν μπεζ βάση, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα καμβά, ικανό να δεχτεί τα υπόλοιπα χρώματα. Το μπεζ είναι ένα ουδέτερο χρώμα και μπορεί να συνδυαστεί άνετα με διάφορα χρώματα και ειδικά με τα γήινα.

Σε αυτό θα τοποθετηθούν διαχωριστικά από ανοιχτόχρωμο ξύλο, τα οποία θα εξυπηρετούν στην ταξινόμηση και ομαδοποίηση των προϊόντων. Αυτό θα γίνει, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η ανεύρεση του οποιοδήποτε προϊόντος, τόσο από τους πελάτες, όσο και από τους εργαζόμενους. Κάποια σημεία του τοίχου, θα ντυθούν με ξύλο και θα τοποθετηθούν γυάλινα ράφια.

Τα παράθυρα θα αξιοποιηθούν, χωρίς όμως να απαρνηθούν την φυσική ιδιότητά τους. Δηλαδή την θέα προς τα έξω. Μπροστά από τα παράθυρα θα τοποθετηθούν ξύλινα ράφια, αφήνοντας όμως ακάλυπτο το θεατό κομμάτι. Τα ράφια θα έχουν σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Με αυτό τον τρόπο, θα εκμεταλλευτούμε και τον φυσικό φωτισμό, προς όφελος της προώθησης των προϊόντων του καταστήματος.

Στην μέση του χώρου θα τοποθετηθεί χαμηλό τοιχίο διπλής όψεως. Η μια όψη θα χρησιμοποιείται ως επιπρόσθετη έκθεση των προϊόντων και η άλλη θα συνθέτει έναν αναπαυτικό καναπέ, σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί να κάτσει για λίγο. Η πλάτη του τοιχίου θα είναι από ανοιχτόχρωμο ξύλο, με μπεζ πλαίσιο, ενώ η βάση του θα είναι μπεζ και θα χρησιμοποιείται ως ράφι. Πάνω από την βάση της μιας πλευρά, θα τοποθετηθούν γυάλινα ράφια.

Ο χώρος του ταμείου – εξυπηρέτησης πελατών, θα περιορίζεται έντεχνα χωρίς να απομονώνεται και έτσι θα είναι ένα διακριτικό σημείο, το οποίο όμως θα αποτελεί σημαντικό μέρος του καταστήματος. Αυτό θα επιτευχθεί με την χρήση γυάλινου τοίχου.

Ο πάγκος της εξυπηρέτησης πελατών, θα ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με τον υπόλοιπο χώρο. Θα ντυθεί με ανοιχτόχρωμο ξύλο και η βάση με τον πάγκο εργασίας, θα διαχωρίζεται από φωτεινή λωρίδα ενώ ένα φωτεινό λουλούδι θα στολίζει την βάση.

Η γυψοσανίδα πάνω από τον πάγκο εξυπηρέτησης πελατών, χωρίζεται σε βαθμίδες και αυτό θα αξιοποιηθεί, φιλοξενώντας τεχνοτροπία που απεικονίζει πυκνή βλάστηση με μαύρο χρώμα. Η βλάστηση απεικονίζει βότανα, στα οποία στηρίζεται η παρασκευή των φαρμάκων. Είναι ένας συνειρμικός συνδυασμός, για να δείξουμε την ποιότητα και την φυσική προέλευση του εμπορεύματος.

Στον κενό τοίχο πάνω από τα ράφια, θα δημιουργηθεί επίσης τεχνοτροπία, αυτή την φορά περικοκλάδα σε μαύρο χρώμα, που θα θυμίζει κλαδιά ελιάς, η οποία αποτελεί τον νούμερο ένα αντιπρόσωπο της ελληνικής γης.

Ο φωτισμός της οροφής, επιλέξαμε να γίνει διακριτικός με την ύπαρξη σποτ κατά μήκος. Θα δημιουργηθούν επιπροσθέτως, και ασύμμετρες λωρίδες σε άσπρο χρώμα, προκειμένου να αντανακλάται πάνω τους το φως και να πετύχουμε καλύτερη ορατότητα, σε συνδυασμό με άψογη αισθητική.

 

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία